Metallimusiikki.net

Einherjer: "Nørrøn".

 • Julkaistiin lauantaina 30.07.2011.
 • Luettu 903 kertaa
 • Bändit:

"Nørrøn"-albumin etukannessa ruskeasävyinen piirros puusta, jonka juuret ovat kuolleet ja oksatkin lehdettömät. Kuvan alaosassa lukee Einherjer ja sen alla pienemmällä "Nørrøn".Julkaistaan 9.9.2011

Norjalainen viikinkimetalliyhtye Einherjer on oslolaisen levy-yhtiön Indie Recordingsin mukaan valmistautumassa julkaisemaan odotetun albuminsa. Kahdeksan vuoden takainen “Blot”-levy tulee saamaan 9.9. seuraajan “Nørrøn”-nimisen comebackin muodossa. Sitä varten Ronathe H. Bryniltä tilattu kansitaide näkyy oikealla puolen. Varsinainen biisimateriaali ikuistetiin Studio Borealiksen uumenissa yhtyeen laulajan Frode Glesnesin hoidettu tuotantopuolen ja Matt Hyden miksaamisen. Einherjerin rumpali Gerhard Storesund paljastaa tämän levyn aiheuttaneen luomisprosessinsa varrella paljon iloa ja epätoivoa. Hän toivoo kaiken siihen vuodetun veren, hien ja kovan työn heijastuvan kuuntelukokemukseen. Bändi pyrkii luomaan jotain originaalia, kaunista ja eeppistä samanaikaisesti koettaen säilyttää raa’an, päälle pyrkivän viikinkimetallihengin mukana.

“Blot”-albumin jälkeen vuonna 2004 hajonnut Einherjer keräsi kokoonpanonsa kasaan uudelleen vuonna 2008. Yhtye on sittemmin nähty harvakseltaan keikkalavoilla. “Nørrøn” tulee olemaan kaikkien bändin aikaisempien levyjen parhaat ominaisuudet sisältävä levy, joka on synkkä, aggressiivinen ja pommittava, mutta siltä sopivissa väleissä tunnelmallinen, kaunis ja melankolinen. Vuodesta 1993 lähtien toimineen metalliryhmän aikaisempaa tuotantoa voi käydä kuuntelemassa sen MySpace-sivuilla.

“Nørrøn”-albumin kappaleet:

 1. Norrøn Kraft
 2. Naglfar
 3. Alu Alu Laukar
 4. Varden Brenne
 5. Malmting
 6. Balladen Om Bifrost

Einherjer on:

 • Frode Glesnes (laulu ja kitara)
 • Aksel Herløe (kitara)
 • Gerhard Storesund (rummut ja kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.