Metallimusiikki.net

Enthrone The Unborn: "...And The Sky Is Ours"

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 18.03.2013.
 • Luettu 2267 kertaa
 • Bändit:

Sinertävä tausta, jonka päällä siivekäs enkelipatsas ja kaiken keskellä Enthrone The Unborn -logo mustan taulun päällä.Julkaistiin 1.3.203

Melodista death metallia soittava Enthrone The Unborn on melko nuori iältään, se perustettiin Keravalla loppuvuodesta 2011. Vaikutteita bändi on saanut mm. 90-luvun melodisesta metallimusiikista. Tässä on kyse yhtyeen debyyttialbumista, jota on työstetty melko hartaasti jo vuoden 2012 alkupuolelta lähtien. Virallinen julkaisupäivä oli 1.3.2013. Kuunnellaanpa millainen lopputulos on!

"Intro" avaa pelin voimakkaan synteettisellä sointimaailmalla, kuin Jean Michel Jarren levyllä konsanaan. Ja tämä ei suinkaan ole moite. "The Final Chapter" pamauttaa sitten luun kurkkuun murinalaulun ja puhtaan vuorottelulla, ja tanakalla riffivetoisella perusmetallilla. Biisissä on musiikillisia ja sovituksellisia variaatioita mukavasti, mutta rankka paketti pysyy silti hyvin kasassa.

Mielestäni hienoimpia piirteitä biiseissä ovat toimivat ja tanakat kitaraosuudet. Laulun olisi ehkä voinut miksata massiivisemmaksi, mutta soundipuolella ei juuri muuta sanottavaa löydy. Studiossa on tehty mallikasta työtä, ja ehkä pitkä kehittelyaika kuuluu biisien hioutumisena huippuunsa. "Pieces" nousee levyn helmibiisiksi, jossa on monta erilaista osiota, ja vieraileva naisvokalisti Inka Halme. Parhaita pitkään aikaan kuulemiani biisejä, varsinkin debyyttilevyllä. Laulut hoitavat omat osionsa, ja liittyvät myös lopussa yhteislaulantaan. Sinänsä musiikki on aika yksiselitteistä, joka aukeaa hyvin jo ensikuuntelulla. "Blindgod" tarjoaa tiukkaa nopeampaa poljentoa. Se ei ehkä toimi niin hyvin kuin muut.

Kosketinsoittajaahan bändissä ei ole, mutta alussa kuulut synteesimaailmat voisivat sopia varsinaisiin biiseihinkin. Toisaalta tämä on nytkin todella täyteen sovitettua kamaa. "22:11"-biisissä se nopeakin mättö saadaan sitten toimimaan. Vaikuttaa levyn ehkä aggressiivisimmalta ja rankimmalta palalta. Kuitenkin kaikki musiikin osaset erottuvat kirkkaasti, eikä lopputulos kuulosta puuroiselta. Levyn päättävä "…And The Sky Is Ours" vakuuttaa myös melodisella, vanhan liiton otteellaan.

Ei tässä varsinaisesti mitään uutta ja ihmeellistä keksitä, mutta mielestäni vanhat palikat kootaan uuteen ja virkistävään muotoon. Rankan musiikin ystäville suosittelen kuuntelua, ja tsekkaamista mahdollisen keikan sattuessa kohdalle. Bändi kertoo keikkasuunnitelmistaan ainakin Facebook-sivuillaan.

"…And The Sky Is Ours" -albumin kappaleet:

 1. Intro
 2. The Final Chapter
 3. Saviours
 4. Pieces
 5. Sighting From Beyond
 6. Blindgo
 7. Carvings
 8. 22:11
 9. Divines
 10. …And The Sky Is Ours

Enthrone The Unborn on:

 • Eero Harsunen (laulu ja kitara)
 • Juhamatti Kauppinen (puhdas laulu ja kitara)
 • Joel Vakkila (basso)
 • Arttu Anttila (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.