Metallimusiikki.net

Epica: "The Divine Conspiracy".

 • Julkaistiin torstaina 07.06.2007.
 • Luettu 1387 kertaa
 • Bändit:

Bändikuva Epican riveistä, joihin kuuluu yhteensä neljä miestä ja yksi nainen. Nainen seisoo miesten keskellä, jotka ovat pukeutuneet mustiin vaatteisiin ja istuvat lattialla tummansinisen taustakankaan edessä. Nainen pitää käsiään hiuksissaan.Tulossa neljäs albumi

Hollantilainen naislaulajalla varustettu sinfonista metallia möyrivä Epica kertoo julkaisevansa uuden “The Divine Conspiracy“ -nimisen albuminsa Euroopassa syyskuun 10. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Saksassa levy kuitenkin kavahduttaa kaikkea kansaa jo 7. syyskuuta. Albumin soittolistalle on laitettu 13 kappaletta, joista ensimmäinen on intro ja viimeinen kiekon nimikkokappale. Täyspitkän tuotoksen miksasi Sascha Paeth. Levyllä käy vierailemassa God Dethronedin rumpali Ariën van Weesenbeek. Bändi ei ole vielä tähän päivään mennessä ilmoittanut vakituista rumpalia, joka korvaisi viime vuonna Epican remmistä eronneen Jeroen Simonsin.

Bändi kertoo “The Divine Conspiracy” -soiton olevan bändin ensimmäinen kokopitkä konseptialbumi, jonka taustalla värjöttelee tarina tai teoria siitä, että jumala loi maailmaan kaikenlaisia uskontoja. Tämä jumala halusi testata ihmiskuntaa kykenisikö se havaitsemaan, että jokainen uskonto on pohjimmiltaan samanlainen — että kaikilla uskonnoilla on sama jumala. Samalla julkaisu päättää “Embrace That Smothers” -konseptin, josta voi löytää vihjeitä jo “The Phantom Agony” -teoksesta.

Bändi on paljastanut, että After Forever -bändin kitaristi Sander Gommans on soittanut uudelle pitkäsoitolle mahtavia osuuksia. Epica palasi äskettäin Serbiasta, jossa se kuvasi musiikkivideon “Never Enough” -kappaleesta. Kyseinen biisi tulee olemaan uuden albumin ensimmäinen single. Musiikkivideon em. veisusta ohjasi Ivan Colic.

“The Divine Conspiracy” -albumin kappaleet:

 1. Indigo (intro)
 2. The Obsessive Devotion
 3. Menace of Vanity
 4. Chasing the Dragon
 5. Never Enough
 6. La’fetach Chatat Rovetz (The Last Embrace)
 7. Death of a Dream (The Embrace That Smothers — Part 7)
 8. Fools of Damnation (The Embrace That Smothers — Part 8)
 9. Living a Lie (The Embrace That Smothers — Part 9)
 10. Beyond Belief
 11. Safeguard to Paradise
 12. Sancta Terra
 13. The Divine Conspiracy

Bändi on vahvistettu lähteväksi suomalaisen Sonata Arctican mukaan kun SA-miehet aloittavat marraskuussa Euroopan-kiertueensa.

Epican perusti kitaristi, laulaja ja biisintekijä Mark Jansen, joka on entinen AF-jäsen. Mies loi bändin vuonna 2002. Uransa aikana se on julkaissut yhteensä kolme albumia. Epica on musisoinut sinfonista metalliaan tähän mennessä 24 maassa ja ovat päättäneet kiertueita Euroopassa, Meksikossa, Brasiliassa, Argentiinassa ja Pohjois-Amerikassa. Jälkimmäisen suuntaan ryhmä raahautuu syyskuun alussa — kiertueella kulkee taustajoukkoina itävaltalais-amerikkalainen eeppistä metallia takova Visions Of Atlantis.

Epica on:

 • Simone Simons (laulu) [mezzosopraano]
 • Mark Jansen (kitara ja korina)
 • Ad Sluijter (kitara)
 • Yves Huts (basso)
 • Coen Janssen (syntetisaattorit ja piano)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.