Metallimusiikki.net

Finntroll: "Nifelvind".

 • Julkaistiin perjantaina 27.11.2009.
 • Luettu 2186 kertaa
 • Bändit:

Suomenruotsalainen Finntroll tiedottaa kutsuvansa uutta albumilevyään nimellä “Nifelvind”. Näin ollen albumin nimi ei aikaisemmista ennakkotiedoista poiketen olkaan “Mot Skuggornas Värld”. Peikkometallibändi tulee julkaisemaan tämän äänitteensä ensi vuoden helmikuussa pitkin poikin maita ja mantuja, mutta ensimmäisenä se ilmestyy Century Media Recordsin avulla Suomessa. Suomalainen fanikunta saa levynsä kynsiinsä keskiviikkona 17. helmikuuta 2010. Muualle Eurooppaan kiekko rynnii helmikuun lopussa ja Pohjois-Amerikkaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Lokakuun lopussa masteroitu “Nifelvind” viimeisteltiin helsinkiläisen Finnvoxin studiolla Mika Jussilan toimesta. Albumi myös äänitettiin pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa Sonic Pump Studiossa. Opuksen kansitaiteesta on kiittäminen Finntrollin kitaristi Skrymeriä. Kansikuvaa ei ole vielä paljastettu.

Syys- ja marraskuun aikana ahkerasti eri puolilla Eurooppaa keikkaillut Finntroll hehkuttaa uuden albumin kuulostavan ainakin 1488 kertaa paremmalta albumilta kuin mikään aikaisempi äänite. Bändin mukaan uusi albumi on erittäin tyydyttävä, sillä “Nifelvind”-kiekko on Finntrollin kypsin ja edistynein opus tähän mennessä. Albumilla kuullaan monia musiikillisia tyylejä voimakkaista death metal -riffeistä synkkiin soundtrackeihin, ryskivästä black metallista groovaavaan 1980-luvun popmusiikkiin.

Bändi lipsautti lokakuussa uuden albuminsa avausraidan olevan parin minuutin pituinen tekele. Kappale “Solsagan” on 4,5 minuuttia, “Den Frusna Munnen” hieman yli neliminuuttinen. Albumin päätösraitana kuultava “Dråp” on noin seitsemän minuutin mittainen.

“Nifelvind”-albumin kappaleet:

 1. Blodmarsch (intro)
 2. Solsagan
 3. Den Frusna Munnen
 4. Ett Norrskensdåd
 5. I Trädens Sång
 6. Tiden Utan Tid
 7. Galgasång
 8. Mot Skuggornas Värld
 9. Under Bergets Rot
 10. Fornfamnad
 11. Dråp

Finntrollin “Nifelvind” tulee olemaan yhtyeen levytysuran kuudes pitkäsoitto. Se on seuraaja maaliskuussa 2007 julkaistulle “Ur Jordens Djup” -albumille. Uudella albumilla kuullaan ensimmäistä kertaa Mathias “Vreth” Lillmånsia bändin vokalistina sen jälkeen kun Tapio Wilska poistui muonavahvuudesta tammikuussa 2006.

Yhtyeen uuden albumin julkaisemista varten bändi kävi allekirjoittamassa levytyssopimuksen Century Median sekä King Foo Entertainmentin kanssa. Sopimus vahvistettiin syyskuun alussa. Se kattaa peräti kolmen seuraavan Finntroll-albumin julkaisemisen maailmanlaajuisessa mittakaavassa. Peikot meinaavat lähteä omien sanojensa mukaan kiertämään Eurooppaa jossain vaiheessa helmikuuta ja sen jälkeen tarpoa myös Pohjois-Amerikassa.

Finntroll on:

 • Vreth (laulu)
 • Trollhorn (kosketinsoittimet)
 • Routa (kitarat)
 • Skrymer (kitarat)
 • Tundra (basso)
 • B.Dominator (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.