Metallimusiikki.net

Gaahlilta ja Kingiltä God Seed.

  • Julkaistiin maanantaina 23.03.2009.
  • Luettu 1316 kertaa
  • Bändit:

Norjalaisen Gorgoroth-bändin entiset jäsenet Gaahl ja King ov Hell hävisivät nimikiistan bändistään, joten kaksikko perusti tilalle uuden yhtyeen. Tänään 23.3. paljastui, että Gaahlin ja Kingin uusi yhtye on nimeltään God Seed. Tämän nimen he valitsivat yhtyeelleen sen takai, että se kuvastaa hyvin kasvua ja bändin mukaan myös ihmisessä itsessään olevaa jumaluutta, sekä luontoa. God Seed on myös Gorgorothin viimeisimmän albumin kappaleen nimi, joten se symbolisoi myös vanhasta irtautumista ja uuden aloittamista. Gaahl, eli Kristian Espedal ja King, syntymänimeltään Tom Cato Visnes, hävisivät hiljattain lakikiistan Gorgoroth-bändin nimestä. Jatkossa Gorgorothin nimellä musiikkia julkaisee bändin kitaristi Infernus, joka tunnetaan myös syntymänimellä Roger Tiegs.

Gaahl ja King ov Hell ovat jo ryhtyneet valmistelemaan debyyttialbumin julkaisemista God Seed -nimen turvin. Kaksikko on luonut albumia julkaistavaksi alunperin Gorgorothin nimissä, mutta lakiteknisten syiden takia se ei enää onnistu. God Seedin ensimmäinen pitkäsoitto julkaistaan loppuvuodesta norjalaisen Indie Recordingsin kautta. Albumille on nauhoitettu viime vuoden elokuusta lähtien tiedetysti ainakin kahdeksan kappaletta. Levyn kahdeksan biisiä nauhoitettiin Bergenissä, Gaahlin ja Kingin kotipitäjässä. Albumin nimeä ei ole vielä kerrottu, eikä kiekon kappalelistakaan ole toistaiseksi tiedossa. Studiokokoonpanoon kuului Gaahlin ja Kingin lisäksi legendaarisen Satyriconin Frost rumpalina. Kitaristina toimi Teloch ja Ice Dale. Levytyksen tuottajana toimi Enslavedin joukoissa soittava Herbrand Larsen.

King ov Hellin kommentin mukaan viimeiset 18 kuukautta ovat olleet hänelle yhtä pitkittynyttä taistelua. Hän on senkin takia erittäin iloinen God Seedin sikiämisen johdosta ja toivoo voivansa käyttää energiaansa johonkin mikä haluaa elää sen sijaan, että energiaa kuluisi johonkin Gorgorothin kaltaiseen menneisyyteen kuuluvaan asiaan.

God Seed on:

  • Gaahl (laulu)
  • King ov Hell (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.