Metallimusiikki.net

HammerFall kertoi julkaisuistaan.

 • Julkaistiin tiistaina 22.04.2008.
 • Luettu 1358 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-orkesterin jäsenet ryhmäpotretissa sinistä taustaa vasten. Miehiä kuvassa viisi kappaletta, joista osalla musiikki-instrumentit kourassa. Miehet keikistelevät ja ojentelevat raajojaan.27.6.2008 rytisee

Göteborgilainen HammerFall tiedottaa tulevansa julkaisemaan kesäkuussa 27. päivä kaksi uutta julkaisua; DVD:n ja cover-CD:n. Jälkimmäinen sisältää kaikki bändin vuosien varrella äänittämät coverit, sekä kolme aikaisemmin julkaisematonta uutta versiota. Kyseinen julkaisu on viimeinen bändin kitaristi Stefan Elmgrenille.

DVD on nimeltään “Rebels With A Cause — Unruly, Unrestrained, Uninhibited”. Se jatkaa bändin aikaisemmin julkaisemien DVD-lättyjen janaa. Tuore DVD sisältää uusia bändihaastatteluja ja yhtyeen jäsenten omatoimisesti kuvaamaa videomateriaalia. Materiaalia on kertynyt kuuden viimeisen vuoden ajalta (vuosiväliltä 2002–2007). Kiekolle sullottu materiaali on jaksotettu yhteneväksi elokuvamaiseksi kokkareeksi, mutta niissä on toki kappalejako. Julkaisu sisältää kuusi promovideota, jotka kuvattiin em. aikavälillä, sekä neljä ammattitaitoisen kuvaustiimin nauhoittamaa kappaletta vuoden 2005 FIlderstadt-keikalta ja viisi TV-klippiä. Viimeksi mainittuihin bändi hankki esitysoikeudet Ruotsin televisiolta. Näiden lisäksi HammerFallin joukot tarjoavat DVD:llä jonkin verran bonusmateriaalia. Liikkuvaa kuvaa on tarjolla yhteensä noin kolmen tunnin edestä.

“Masterpieces”-cover-CD:n kappaleet:

 1. Child of the Damned (Warlord)
 2. Ravenlord (Stormwitch)
 3. Eternal Dark (Picture)
 4. Back to Back (Pretty Maids)
 5. I Want Out (Helloween)
 6. Man on the Silver Mountain (Rainbow)
 7. Head Over Heels (Accept)
 8. Run With the Devil (Heavy Load)
 9. We’re Gonna Make It (Twisted Sister)
 10. Breaking the Law (Judas Priest)
 11. Angel of Mercy (Chastain)
 12. Rising Force (Yngwie J. Malmsteenin Rising Force)
 13. Detroit Rock City (KISS)
 14. Crazy Nights (Loudness)
 15. När Vindarna Viskar Mitt Namn (Roger Pontare)
 16. Flight of the Warrior (Riot)
 17. Youth Gone Wild (Skid Row)
 18. Aphasia (Europe)

Yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Stefan Elmgren kertoi bändin nettisivuilla kuluvan kuukauden alussa julkaisemassaan avoimessa kirjeessä, että hän on päättänyt erota HammerFallista lopullisesti. Mies kertoi siirtyvänsä muusikon hommista lentoyhtiön pilotiksi. Hänen kiinnostuksensa ilmailua kohtaan ei ole tuulesta temmattu, vaan muusikko kertoo olleensa jo vuosien ajan kiinnostunut lentämisestä. Nyt hän kokee olevan passeli hetki panna pillit pussiin ja aloittaa pilotin ura kertarysäyksellä. Elmgren kertoi keskustelleensa bändin jäsenten kanssa työelämän ja bändin toimien yhteensovittamiseksi, mutta he tulivat siihen johtopäätökseen, ettei niitä kahta voi sovittaa keskenään. Mies erosi HammerFallista hyvässä hengessä jäljelle jääneiden jäsenten kanssa.

Uudeksi kitaristi värvättiin The Poodlesin joukoissa toimiva Pontus Norgren. Bändi kertoo Pontuksen olevan fantastinen kitarataituri, jonka musiikillisessa taustassa etenkin Acceptin fanittaminen on näytellyt vahvassa osassa. Mies on mieltynyt myös neo-klassiseen metallimusiikkiin. Yhtyeen rumpali Anders Johansson paljasti tuntevansa uuden kitaristin jo vuosien takaa, joten rumpalille kitarasankarin tyyli ja tapa toimia ei aiheuta yllätyksiä. Pontus on todennut tykkäävänsä HammerFallista, sillä etenkin bändin biisit ja live-esiintymiset ovat “kolahtaneet” häneen. Hän päätti hakea kitaristin virkaa sen jälkeen kun hän kuuli bändin etsivän sellaista. The Poodlesissa soittaminen on miehen puheiden mukaan ollut mahtava elämys moninkin tavoin, mutta hän on aina ollut lääpällään pykälän verran raskaampaan musiikkiin ja tuntenut ajoittain aikovansa ennemmin tai myöhemmin siirtyä metallibändin jäseneksi. Yhtyeen keulahahmo, eli Joacim Cans, kertoo Stefanin korvaamisen varmasti olevan vaikea pala purtavaksi, sillä Elmgren on karismaattinen kaveri ja mahtava muusikko. Pontuksen Cans kuitenkin kokee tuovan HammerFalliin hieman uutta tyyliä ja pontta, sillä Elmgren ja Norgren ovat hyvin erilaisia ihmisiä.

HammerFall on:

 • Joacim Cans (laulu)
 • Oscar Dronjak (kitara ja taustalaulu)
 • Pontus Norgren (kitara)
 • Fredrik Larsson (basso ja taustalaulu)
 • Anders Johansson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.