Metallimusiikki.net

hammerfall

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen hammerfall liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin hammerfall. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin hammerfall liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Metalli- ja Rockfestivaalit 2022 — Päivitetty lista (olettaen, että korona on tuolloin kurissa)

Rock-Festarit 2022

Koronaepidemia on koetellut monella tapaa niin kotimaista kuin kansainvälistä kulttuuriskeneä. Taidealan tapahtumia on peruttu lyhyelläkin varoitusajalla jo noin parin vuoden ajan. Tämä on vaikuttanut voimakkaasti paitsi artistien myös festivaalien, keikkojen ja musiikkitapahtumien järjestämisen parissa tavalla tai toisella työskentelevien toimeentuloon ja arkeen. Suomen musiikkitapahtumien verkosto LiveFIN Ry järjesti ahdingon tiimoilta Vuosi hiljaisuutta -tapahtuman, joka herätti medioissa laajaa kiinnostusta keväällä 2021.

Lue koko julkaisu…

HammerFall vaihtoi kansikuvaa haastepelon vuoksi.

 • Julkaistiin sunnuntaina 08.05.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1360 kertaa
 • Bändit:

Lähes musta tausta, jota vasten näkyy ihmisen käsi ja sormet ylöspäin osoitettuina. Kuvan yläosassa näkyy punaisella värillä HammerFall-logo ja sen alla albumin "Infected" nimi.Julkaistaan 20.5.2011

HammerFall (www.hammerfall.net) tulee juhlistamaan myöhemmin toukokuussa pariinkin otteeseen seuraavan studioalbuminsa julkaisemista. "Infected"-niminen pitkäsoitto tullaan julkaisemaan Euroopan markkinoilla 20. toukokuuta ja Pohjois-Amerikan alueella kesäkuun 7. päivä. Metallibändi joutui kaikessa hiljaisuudessa vaihtamaan levyn etukanneksi kaavaillun kuvituksen, sillä se olisi voinut aiheuttaa ryhmälle taloudellisia tappioita. Bändin rumpalin mukaan Biohazard-yhtyeen vuonna 1990 julkaisema levykansi sisältää niin samankaltaisen kansikuvan, että Biohazardin jäsen yritti onneaan ja uhkasi haastaa HammerFallin oikeuteen plagioinnin vuoksi. Aikaisemmilla levyillä metallibändi oli käyttänyt Hector-nimistä maskottia. HammerFallin rumpali Anders Johanssonin mukaan levylle tehty alkuperäinen suunnitelma olisi näyttänyt liian "kesyltä", koska siinä näkyi Hector-maskotti poseeraamassa kypärän kanssa. Ohessa näkyy "Infected"-levyn tämänhetkinen, ja todennäköisesti lopullinen, kansikuva.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: "Infected".

 • Julkaistiin keskiviikkona 16.03.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1686 kertaa
 • Bändit:

"Infected"-albumin etukannessa tummanharmaa pohjaväri ja sen päällä mustalla biologista vaaraa merkitsevä symboli, jonka yllä punaisella HammerFallin logo.Julkaistaan 20.5.2011

Göteborgin HammerFall (www.hammerfall.net) kertoo eilisessä lehdistötiedotteessaan julkaisevansa 20. päivä toukokuuta "Infected"-nimisen albumin. Sen perustukset äänitettiin yhtyeen omassa studiossa ja viime silaukset lyötiin läjään Yhdysvalloissa tuottaja James Michaelin kanssa. Power metallia tekevä HammerFall käytti Michaelia myös albumin miksaajana. Yhtyeen mukaan tuottaja onnistui luomaan bändin käyttöön jotain uutta ja kiehtovaa aiheuttamatta kuitenkaan perinteisen tyylin katoamista. Vokalisti Joacim Cansin mukaan HammerFall ei ole koskaan aikaisemmin kuulostanut näin tuoreelta ja nykyhetkeen kuuluvalta kuin nyt "Infected"-albumilla.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: "No Sacrifice, No Victory".

 • Julkaistiin lauantaina 22.11.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1786 kertaa
 • Bändit:

HammerFallin albumin "No Sacrifice, No Victory" etukannesa näkyy piirroshahmona ratsastava mustanvärinen lohikäärmehirviö. Hirviö liihottelee luolan suuaukon edessä. Kuvassa näkyy bändin logo kuvan yläosassa kellertävällä värillä ja jämerällä fontilla. LeJulkaistaan 20.2.2009

Ruotsalainen power metal -ryhmä, joka kutsuu itseään nimellä HammerFall (www.hammerfall.net) julkaisee jälleen uuden albumin. Uusi albumi on nimeltään "No Sacrifice, No Victory". Se ilmestyy 20. helmikuuta 2009 Nuclear Blast Recordsin julkaisemana ja tulee olemaan järjestyksessä kahdeksas HammerFallin pitkäsoitto. Levy nauhoitettiin King Diamondin tiimistä tutun Andy La Rockquen omistamassa Sonic Train Studiossa Ruotsin Varbergissa. Uuden albumin nauhoitustyöt käynnistyivät elokuussa, jolloin yhtye ilmoitti arvelevansa levyn äänittämisessä kuluvan noin 8–10 viikkoa. Kiekolla kuullaan perinteisen pauhannan lisäksi yksi instrumentaalibiisi, jonka kirjoitti HammerFalliin taannoin värvätty kitaristi Pontus Norgren. Pontus on tuttu kasvo myös glam rockia edustavan The Poodlesin joukoista. Levylle on ahdettu myös cover-kappale "My Sharona", joka on alunperin The Knackin kirjoittama kappale.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: "Rebels With A Cause — Unruly, Unrestrained, Uninhibited" -DVD.

 • Julkaistiin torstaina 22.05.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1389 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-orkesterin jäsenet ryhmäpotretissa sinistä taustaa vasten. Miehiä kuvassa viisi kappaletta, joista osalla musiikki-instrumentit kourassa. Miehet keikistelevät ja ojentelevat raajojaan.Kokoelmia ennen albumia

Ruotsalainen HammerFall (www.hammerfall.net) kertoo julkaisevansa 27. kesäkuuta kokoelma-DVD:n ja cover-kappaleilla kyllästetyn CD, levyn. Kokoelmakiekon nimi on "Rebels With A Cause — Unruly, Unrestrained, Uninhibited" ja se sisältää runsaasti videoleikkeitä bändin keikoilta, sekä lukuisia lyhytelokuvia ja 90 minuutin pituisen dokumenttielokuvan. Cover-levyllä, nimeltään "Masterpieces", kuullaan kaikki HammerFallin uralla tehdyt coverit, sekä kolme aivan uutta ja aikaisemmin julkaisematonta cover-värssyä. Julkaisu on viimeinen, jossa yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Stefan Elmgren soittaa. Elmgren erosi yhtyeestä huhtikuun alussa voidakseen keskittyä lentoyhtiön pilottina toimimiseen. HammerFall paikkasi rivejään hiljattain värväämällä The Poodlesin, Talismanin ja Great King Ratin joukoista tutun Pontus Norgrenin uudeksi kitarataiturikseen.

Lue koko julkaisu…

HammerFall kertoi julkaisuistaan.

 • Julkaistiin tiistaina 22.04.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1359 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-orkesterin jäsenet ryhmäpotretissa sinistä taustaa vasten. Miehiä kuvassa viisi kappaletta, joista osalla musiikki-instrumentit kourassa. Miehet keikistelevät ja ojentelevat raajojaan.27.6.2008 rytisee

Göteborgilainen HammerFall (www.hammerfall.net) tiedottaa tulevansa julkaisemaan kesäkuussa 27. päivä kaksi uutta julkaisua; DVD:n ja cover-CD:n. Jälkimmäinen sisältää kaikki bändin vuosien varrella äänittämät coverit, sekä kolme aikaisemmin julkaisematonta uutta versiota. Kyseinen julkaisu on viimeinen bändin kitaristi Stefan Elmgrenille.

DVD on nimeltään "Rebels With A Cause — Unruly, Unrestrained, Uninhibited". Se jatkaa bändin aikaisemmin julkaisemien DVD-lättyjen janaa. Tuore DVD sisältää uusia bändihaastatteluja ja yhtyeen jäsenten omatoimisesti kuvaamaa videomateriaalia. Materiaalia on kertynyt kuuden viimeisen vuoden ajalta (vuosiväliltä 2002–2007). Kiekolle sullottu materiaali on jaksotettu yhteneväksi elokuvamaiseksi kokkareeksi, mutta niissä on toki kappalejako. Julkaisu sisältää kuusi promovideota, jotka kuvattiin em. aikavälillä, sekä neljä ammattitaitoisen kuvaustiimin nauhoittamaa kappaletta vuoden 2005 FIlderstadt-keikalta ja viisi TV-klippiä. Viimeksi mainittuihin bändi hankki esitysoikeudet Ruotsin televisiolta. Näiden lisäksi HammerFallin joukot tarjoavat DVD:llä jonkin verran bonusmateriaalia. Liikkuvaa kuvaa on tarjolla yhteensä noin kolmen tunnin edestä.

Lue koko julkaisu…

Stefan Elmgren erosi HammerFallista.

 • Julkaistiin torstaina 03.04.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1791 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin viisi jäsentä seisoo rivissä. Jokaisella miehistä on nahka-asut yllään. Etualalla istuu kaljupäinen mies, jolla musta paita. Hänen takanaan seisoo loput neljä jäsentä.Kukaa korvaa Elmgrenin?

Ruotsin Göteborgissa asuva HammerFall (www.hammerfall.net) on kokenut radikaalin muutoksen kokoonpanossaan kun yhtyeen pitkäaikainen kitaristi on päättänyt erota ryhmästä ja siirtyä lentoyhtiön palkkalistalle pilotiksi. Kitaristi Stefan Elmgren (s. 1975) kertoo antamassaan tiedotteessa olleensa jo kauan ja hartaasti kiinnostunut ilmailualan touhuista. Nyt hän kokee, että on tullut sopiva sauma ryhtyä lentämään lentokonetta.

Göteborgissa vuonna 1993 perustettu yhtye on käynyt kitaristinsa kanssa keskusteluja siitä, miten he voisivat sovittaa HammerFallin ja pilottina toimimisen keskenään, mutta se on osoittautunut mahdottomaksi yhtälöksi. Kitaristi erosi. Elmgren kertoo taipaleen bändin seurassa olevan täynnä hyviä muistoja ja kokemuksia, joita hän tulee vaalimaan niin kauan kuin hän elää.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: Hearts on Fire.

 • Julkaistiin keskiviikkona 23.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1553 kertaa
 • Bändit:

Promokuva HammerFallin jäsenistä, joita kuvassa viisi kappaletta. He ovat ryhmittäytyneet harmaata taustaa vasten keskelle sohvaa, jonka ympärillä he seisovat ja istuvat. Miehillä mustat vaatteet pääsääntöisesti jokaisella.Biisi vuodelta 2002

Göteborgin HammerFall (www.hammerfall.net) tarjoaa "Hears on Fire" -kappaleessa neljän minuutin edestä railakasta power metallia, jossa etualalla kuullaan yhtyeen vokalisti Joacim Cansin ääntelyä. Miehellä on pistävä ääni, joka ei kaikkiin kuuntelijoihin "nappaa", mutta teknisesti se toimii tämänkaltaisessa musiikissa vallan mainiosti.

HammerFall on yksi vanhimmista ruotsalaisista pm-kokoonpanoista. Se perustettiin vuonna 1993 kitaristi Oscar Dronjakin toimesta. Tuolloin alkuvuosina yhtyeen remmissä toimi jäseniä mm. In Flamesista ja Dark Tranquillitysta. Yksi tunnetuin ex-HammerFall -jäsen on Jesper Strömblad — tämä mies toimi yhtyeessä vuoteen 1997 asti, jolloin bändi julkaisi "Glory To The Brave" -debyyttialbuminsa.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: Last Man Standing.

 • Julkaistiin keskiviikkona 03.10.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1748 kertaa
 • Bändit:

Promokuva HammerFallin jäsenistä, joita kuvassa viisi kappaletta. He ovat ryhmittäytyneet harmaata taustaa vasten keskelle sohvaa, jonka ympärillä he seisovat ja istuvat. Miehillä mustat vaatteet pääsääntöisesti jokaisella.Perustettu vuonna 1993

Ruotsalainen power metal -bändi HammerFall (www.hammerfall.net) julkaisi juuri netissä musiikkivideon kappaleestaan "Last Man Standing". Se kuullaan yhtyeen tulevalla tupla-CD:llä, mikä on nimeltään "Steel Meets Steel — Ten Years of Glory". Kyseessä on kokoelmajulkaisu bändin parhaimpia paloja vuosien varrelta. Julkaisun soittolistalta löytyy 25 HammerFall-klassikkoa, mutta myös kolme aivan uutta kappaletta jotka yhtye äänitti Espanjassa hiljattain. Levy julkaistaan 12. lokakuuta Nuclear Blast Recordsin toimesta.

Kokoelmajulkaisulla kuultavat uudet biisit ovat: "Last Man Standing", "Restless Soul" ja "HammerFall v.2.0.07".

Lue koko julkaisu…

HammerFall: kokoelmalevylle annettiin nimi.

 • Julkaistiin sunnuntaina 13.05.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1433 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-orkesterin jäsenet ryhmäpotretissa sinistä taustaa vasten. Miehiä kuvassa viisi kappaletta, joista osalla musiikki-instrumentit kourassa. Miehet keikistelevät ja ojentelevat raajojaan.Ryhmäkuva vuodelta 2006

Ruotsin HammerFall (www.hammerfall.net) on nimennyt uuden kokoelmalevynsä. Kiekko julkaistaan nimellä "Steel Meets Steel — Ten Years of Glory". Se julkaistaan lokakuun 12. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Albumi tulee sisältämään yhteensä 25 bändin valitsemaa parasta biisiä, joiden joukossa on kolme uutta kappaletta. Uusia biisejä äänitetään juuri Mi Sueno -studioilla Espanjan Teneriffalla.

Kokoelmalla julkaistavien uusien kappaleiden nimet ovat: "Last Man Standing", "Restless Soul" ja "HammerFall v.1.07".

Bändi kommentoi juhlistavansa yhtyeen kymmenettä olemassaolon vuotta julkaisemalla "Steel Meets Steel — Ten Years of Glory" -kiekon.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: Fredrik Larsson basistiksi.

 • Julkaistiin maanantaina 16.04.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1478 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin viisi jäsentä seisoo rivissä. Jokaisella miehistä on nahka-asut yllään. Etualalla istuu kaljupäinen mies, jolla musta paita. Hänen takanaan seisoo loput neljä jäsentä.Tämä on HammerFall

Ruotsalaisen HammerFall (www.hammerfall.net) -yhtyeen perustajajäsen ja kitaristi Oscar Dronjak uutisoi bändin nettisivuilla uuden basistin nimeämiseen liittyen:

Odotus ja arvailu on nyt päättynyt. Basisti Magnus Rosén on korvattu. HammerFall-fanit tuntekoon nahoissaan Fredrik Larssonin, joka kantaa vast’edes basistin virkaa bändissä. Larsson on yhtyeen yksi alkuperäisjäsenistä, mutta ei ole viime vuosina kuulunut bändin kokoonpanoon. Mies on Oscar Dronjakin sanojen mukaan ollut "karussa vuosikymmenen ajan".

Lue koko julkaisu…

HammerFall: laulajan kyynärpää rikki.

 • Julkaistiin lauantaina 07.04.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1436 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin jäsenet seisovat rivissä keskellä hämärtyvää iltaa. Miehet luonnon helmassa. Kuvassa viisi miestä, joista osalla siniset farkut jalassa. Jokaisella lyhythihaiset paidat.HammerFall luonnossa

Ruotsalainen melodista metallia veivaava HammerFall (www.hammerfall.net) -yhtye tiedottaa nettisivuillaan, että Joacim Cans (laulu) loukkasi kyynärpäänsä melko pahasti viime maanantaina. Joacim oli taekwon-do -harjoituksissa onnettomuuden sattuessa. Mies muljautti kyynärpäänsä lämmittelyvaiheessa, kun hän liukastui ja iskeytyi betonilattiaan.

Lue koko julkaisu…

HammerFall kommentoi basistin eroa.

 • Julkaistiin perjantaina 09.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2254 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin jäsenet seisovat olkapäitä myöten vedessä, järvessä. Taustalla kuusimetsää ja sinistä taivasta.Metalliryhmä HammerFall (www.hammerfall.net) kertoo nettisivuillaan miksi basisti päätti erota. Yhtyeen bassotaituri, Magnus Rosén, jätti yhtyeen voidakseen keskittyä paremmin omiin projekteihinsa. Bändille Rosénin eroaminen tuli yllätyksenä, mutta se ei kuitenkaan HammerFallia järkyttänyt, sillä miehen mieliala bändissä on ollut aikaisemmin melko tyytymätön. HammerFall toivottaa Magnusille hyvää jatkoa.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: basisti vaihtoon.

 • Julkaistiin keskiviikkona 07.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1328 kertaa
 • Bändit:

Ruotsin power metal -ryhmä HammerFall (www.hammerfall.net) uutisoi nettisivuillaan julkaistussa ytimekkäässä uutisessa, ettei basisti Magnus Rosén kuulu enää yhtyeen kokoonpanoon. Tarkempaa lausuntoa eron syistä odotetaan julkaistavan myöhemmin.

Bändi on hiljattain laajentanut Nuclear Blast Recordsin kanssa tekemäänsä levytyssopimusta. Nyt sopimus on voimassa vielä seuraavien kuuden uuden albumin ajan, jonka jälkeen sopimus joko uusitaan tai annetaan vanhentua. HammerFall ja NB allekirjoittivat sopimuksen tammikuun 31. päivä — hetki ennen bändin keikkaa Saksassa.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: Natural High.

 • Julkaistiin lauantaina 13.01.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2041 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin jäsenet seisovat olkapäitä myöten vedessä, järvessä. Taustalla kuusimetsää ja sinistä taivasta.HammerFall (www.hammerfall.net) on julkaissut uuden musiikkivideon kappaleestaan "Natural Hight". Se kuullaan bändin uudella "Threshold"-albumilla. HammerFall-yhtyeen perustajajäsen Oscar Dronjak (kitara) kertoo, että tämän biisin, josta tehtiin musiikkivideo, valitsi rumpali Anders Johansson. Kyseinen biisi kuullaan myös single-levyllä, joka kipusi aikoinaan Ruotsin single-listan sijalle n:o 6. HammerFall-bändin laulaja Joacim Cans on kertonut koko biisin olevan tarttuva, että siinä on paljon koukuttavia yksityiskohtia.

Lue koko julkaisu…

HammerFall: Renegade.

 • Julkaistiin tiistaina 05.12.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1512 kertaa
 • Bändit:

HammerFall (www.hammerfall.net) on se ruotsalainen power metallia soittava bändi, joka on ehtinyt uransa aikana, joka alkoi vuonna 1993, luomaan musiikkia puolenkymmentä albumia, lähes kymmenen single-julkaisua ja useita videoita. Tämä musiikkivideo on otettu albumilta "Renegade", mikä julkaistiin vuonna 2000 Nuclear Blastin kautta. "Renegade"-albumi on ensimmäinen julkaisu, jossa on mukana bändin rumpali Anders Johansson.

Lue koko julkaisu…

Hammerfall: Hammerfall.

 • Julkaistiin perjantaina 01.12.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1726 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen metallilegenda Hammerfall (www.hammerfall.net), joka on siirtänyt Suomen keikat myöhäisemmäksi ajankohdaksi, julkaisi tämän musiikkivideon kappaleestaan "Hammerfall". Musiikkivideon kesto on lähes viisi minuuttia. Kyseinen biisi on kuultu bändin vuonna 1997 Nuclear Blast Recordsin kautta julkaisemalla "Glory To The Brave" -albumilla. Kiekko on äänitetti, tuotettu, miksattu Fredrik Nordströmin toimesta göteborgilaisessa Studio Fredmanissa marraskuussa v. 1997. Albumin kansitaiteesta vastaa Andreas Marschall.

Lue koko julkaisu…

Hammerfall siirtää Suomen keikkoja.

 • Julkaistiin perjantaina 01.12.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2127 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen power metal -bändi Hammerfall (www.hammerfall.net) ilmoittaa nettisivuillaan joutuvansa siirtämään Suomen keikkoja myöhemmäksi, jotta bändin laulaja Joacin Cans ehtii tervehtyä kunnolla. Bändin piti tulla Suomeen tammikuussa. Yhtye aloittaa Euroopan-kiertueensa normaaliin tapaan Tanskasta ensi vuoden tammikuun 18. päivä, mutta siirtää kaikki Suomen keikat ja promootiotilaisuudet myöhemmäksi.

Lue koko julkaisu…

Hammerfall: Blood Bound.

 • Julkaistiin tiistaina 21.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1453 kertaa
 • Bändit:

Power metal -bändi Hammerfall (www.hammerfall.net) teki tämän musiikkivideon kappaleestaan "Blood Bound", jossa bändin jäsenet seikkailevat vahvasti tietokonegrafiikalla höystetyissä lumisissa maisemissa. Kyseinen biisi on otettu bändin viime vuoden maaliskuussa julkaisemalta "Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" -albumilta, joka sisältää yhteensä 10 biisiä. Kiekko julkaistiin Nuclear Blastin kautta. Albumin on tuottanut, miksannut ja masteroinut Charlie Bauerfeind.

Lue koko julkaisu…

Altaria tukee Hammerfall-yhtyettä sen Suomen keikoilla.

 • Julkaistiin tiistaina 14.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1503 kertaa
 • Bändit: ,

Nelihenkisen Altaria-yhtyeen jäsenet, jotka ovat kaikki miehiä, poseeraavat kuvassa — kuvan taustalla näkyy laitoja ja etualalla tiiliskiviä.Kotimainen heavy metallia soittava Altaria (www.altariamusic.com) on perustettu vuonna 2000 jolloin basisti Marko Pukkila ja rumpali Tony Smedjebacka päättivät bändin perustaa. Bändi kertoo nettisivuillaan tukevansa ruotsalaista power metalia soittavaa Hammerfall-yhtyettä kun se tulee tekemään keikkoja Suomeen — Altaria ja Hammerfall esiintyvät ensi vuoden tammikuussa Helsingin Tavastialla ja Tampereen Pakkahuoneella.

Lue koko julkaisu…