Metallimusiikki.net

HammerFall: Hearts on Fire.

 • Julkaistiin keskiviikkona 23.01.2008.
 • Luettu 1538 kertaa
 • Bändit:

Promokuva HammerFallin jäsenistä, joita kuvassa viisi kappaletta. He ovat ryhmittäytyneet harmaata taustaa vasten keskelle sohvaa, jonka ympärillä he seisovat ja istuvat. Miehillä mustat vaatteet pääsääntöisesti jokaisella.Biisi vuodelta 2002

Göteborgin HammerFall tarjoaa “Hears on Fire” -kappaleessa neljän minuutin edestä railakasta power metallia, jossa etualalla kuullaan yhtyeen vokalisti Joacim Cansin ääntelyä. Miehellä on pistävä ääni, joka ei kaikkiin kuuntelijoihin “nappaa”, mutta teknisesti se toimii tämänkaltaisessa musiikissa vallan mainiosti.

HammerFall on yksi vanhimmista ruotsalaisista pm-kokoonpanoista. Se perustettiin vuonna 1993 kitaristi Oscar Dronjakin toimesta. Tuolloin alkuvuosina yhtyeen remmissä toimi jäseniä mm. In Flamesista ja Dark Tranquillitysta. Yksi tunnetuin ex-HammerFall -jäsen on Jesper Strömblad — tämä mies toimi yhtyeessä vuoteen 1997 asti, jolloin bändi julkaisi “Glory To The Brave” -debyyttialbuminsa.

Tämä “Hearts On Fire” kuullaan yhtyeen neljännellä pitkäsoitolla, nimeltään “Crimson Thunder”, mikä julkaistiin vuoden 2002 lokakuussa. Kiekko on ensimmäinen HammerFall-opus, minkä ryhmä äänitti yhdessä tuottaja Charlie Bauerfeindin kanssa. Kiekon kansitaiteesta vastaa Samwise, joka on tullut tutuksi Warcraft-konseptiin liittyvän grafiikan toteuttamisesta. “Crimson Thunder” julkaistiin Nuclear Blast Recordsin kautta.

Yhtye tekee tällä hetkellä uutta studioalbumia. Levyn äänitystyöt on tarkoitus hoitaa pois alta kuluvan vuoden kesällä. Uusin musiikillinen julkaisu yhtyeeltä on kokoelma-albumi “Steel Meets Steel — Ten Years of Glory“. Se julkaistiin viime vuoden lokakuussa. Kiekko on siitä erityinen, että se on kyllästetty jopa 10 aivan uudella biisillä. Lisäksi levyllä kuullaan uudelleenäänitettyinä versioina vanhempaa yhtyeen tuotantoa.

“Crimson Thunder” -albumin kappaleet:

 1. Riders of the Storm
 2. Hearts on Fire
 3. On the Edge of Honour
 4. Crimson Thunder
 5. Lore of the Arcane
 6. Trailblazers
 7. Dreams Come True
 8. Angel of Mercy
 9. The Unforgiving Blade
 10. In Memoriam
 11. Hero’s Return
 12. Rising Force (Yngwie Malmsteen -cover, Euroopan-version bonuskappale)
 13. Detroit Rock City (KISS-cover, Amerikan-version bonuskappale)
 14. Crazy Night (Loudness-cover, Japanin-version bonuskappale)

HammerFall on:

 • Joacim Cans (laulu)
 • Oscar Dronjak (kitara ja taustalaulu)
 • Stefan Elmgren (kitara ja taustalaulu)
 • Fredrik Larsson (basso ja taustalaulu)
 • Anders Johansson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.