Metallimusiikki.net

Stefan Elmgren erosi HammerFallista.

 • Julkaistiin torstaina 03.04.2008.
 • Luettu 1790 kertaa
 • Bändit:

HammerFall-bändin viisi jäsentä seisoo rivissä. Jokaisella miehistä on nahka-asut yllään. Etualalla istuu kaljupäinen mies, jolla musta paita. Hänen takanaan seisoo loput neljä jäsentä.Kukaa korvaa Elmgrenin?

Ruotsin Göteborgissa asuva HammerFall on kokenut radikaalin muutoksen kokoonpanossaan kun yhtyeen pitkäaikainen kitaristi on päättänyt erota ryhmästä ja siirtyä lentoyhtiön palkkalistalle pilotiksi. Kitaristi Stefan Elmgren (s. 1975) kertoo antamassaan tiedotteessa olleensa jo kauan ja hartaasti kiinnostunut ilmailualan touhuista. Nyt hän kokee, että on tullut sopiva sauma ryhtyä lentämään lentokonetta.

Göteborgissa vuonna 1993 perustettu yhtye on käynyt kitaristinsa kanssa keskusteluja siitä, miten he voisivat sovittaa HammerFallin ja pilottina toimimisen keskenään, mutta se on osoittautunut mahdottomaksi yhtälöksi. Kitaristi erosi. Elmgren kertoo taipaleen bändin seurassa olevan täynnä hyviä muistoja ja kokemuksia, joita hän tulee vaalimaan niin kauan kuin hän elää.

Ex-kitaristi kiittää kaikkia fanejaan hyvistä ajoista ja hänelle osoittamastaan tuesta. Mies kokee olleen ilo esiintyä ja tavata heitä viimeisten 11 vuoden ajan. Vaikka kitaristi onkin nyt eronnut yhtyeestä ja siirtynyt lentokoneen rattiin, hän kertoo olevansa edelleen vallan lääpällään kitaran soittamiseen — mies vihjaakin, että ehkä vielä joskus fanit kuulevat hänestä muiden bändiprojektien kautta. HammerFall ei ole vielä nimennyt korvaavaa kitaristia. Elmgren toivottaa tulevalle kitarasankarille hyvää onnea ja bändille menestystä.

Power metallia soittavan HammerFallin viime vuoden lokakuussa julkaisema parhaat biisit käsittävä kokoelma-albumi, nimeltään “Steel Meets Steel — Ten Years of Glory”, kipusi ilmestyttyään Saksan Media Control -albumilistalla sijalle n:o 53. Yhtyeen kotimaassa kokoelmapaketti rynni albumilistalla korkeammalle, nimittäin sijalle 15 asti. Kokoelman soittolistalla kuullaan 25 klassikkokappaletta, sekä kolme aivan uutta biisiä, jotka yhtye kävi äänittämässä Espanjan Teneriffalla sijaitsevan Mi Sueno -studioilla. Espanjassa äänitetyt biisit ovat:

 • Last Man Standing
 • Restless Soul
 • HammerFall v.2.0.07

“Steel Meets Steel — Ten Years of Glory” -CD #1:n kappaleet:

 1. The Abyss
 2. Last Man Standing
 3. HammerFall v2.0.07
 4. The Dragon Lies Bleeding
 5. Steel Meets Steel
 6. Glory to the Brave
 7. Heeding the Call
 8. At the End of the Rainbow
 9. Legacy of Kings
 10. Let the Hammer Fall (live)
 11. Templars of Steel
 12. Renegade
 13. Always Will Be
 14. Keep the Flame Burning
 15. Riders of the Storm

“Steel Meets Steel — Ten Years of Glory” -CD #2:n kappaleet:

 1. Hearts on Fire
 2. Crimson Thunder
 3. Hero’s Return
 4. Blood Bound
 5. Secrets
 6. Fury of the Wild
 7. Never, Ever
 8. Threshold
 9. Natural High
 10. Dark Wings, Dark Words
 11. The Fire Burns Forever
 12. Restless Soul
 13. The Metal Age (live)
 14. Stone Cold (live)
 15. HammerFall v2.0.07 (musiikkivideo, MPEG-formaatti, rough mix -versio)

Bändi hehkuttaa saaneensa joskus kunnian tulla tervehdityksi uuden tyylin metalliliikkeen airuena. Ryhmä työstää tällä hetkellä uuden studioalbumin parissa, jota on tarkoitus ryhtyä nauhoittamaan kesällä 2008.

HammerFall on:

 • Joacim Cans (laulu)
 • Oscar Dronjak (kitara ja taustalaulu)
 • Fredrik Larsson (basso ja taustalaulu)
 • Anders Johansson (rummut)
 • Stefan Elmgren (kitara)

Yhtye perustettiin Ruotsissa, Göteborgissa, vuonna 1993 kitaristi Oscar Dronjakin toimesta. Bändin alkuaikojen miehitykseen kuului jäseniä In Flamesista ja Dark Tranquillitysta. Esimerkiksi Jesper Strömblad toimi yhtyeessä jonkin aikaa. Hän kirjoitti biisejä Oscarin ja laulaja Joacim Cansin kanssa ennen kuin erosi ryhmästä ennen vuonna 1997 ilmestynyttä debyyttialbumia “Glory To The Brave”.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.