Metallimusiikki.net

Hateform valmistelee kakkosalbumiaan.

  • Julkaistiin torstaina 14.01.2010.
  • Luettu 1114 kertaa
  • Bändit:

Tummasävyinen ryhmäkuva Hateform-bändin kokoonpanosta, johon kuuluu viisi mustiin pukeutunutta miestä. He istuvat porraskäytävässä tummaa taustaa vasten. Vasemmalla silmälasipäinen heppu, jolla viikset ja partaa. Muilla pääsääntöisesti lyhyet hiukset ja aHateformissa viisi jäsentä

Pari vuotta kyräilyä, keikkailua ja kevyitä kokoonpanomuutoksia ja taas on aika uuden Hateform-albumin. Yhtye uutisoi, että nauhoitukset kevään 2010 aikana ilmestyvälle albumille on juuri saatu ja rumpujen takana uutena miehenä istunut Tuomo Latvala on jo takonut toimintaan aivan uudenlaista ryhtiä. Tuleva albumi koostuu toistaiseksi työnimistä kuten “Ratavammane”, “Ike Politiikan Keskiössä”, “Nuutajärven Lasikukko” ja “Lentoemännän Biologinen Kello”. Lisäksi yhtye runoilee levyn valmistamisrumbasta seuraavin sanakääntein:

Kymmenen kappaleen purkitukseen on tarkoitus tällä kertaa käyttää aikaa juuri niin kauan kuin tarvis, mutta jos ei hommat kuse isosti ja taivas tipu niskaan, saadaan levy varmasti ulos ennen kesää. Paperit on jälleen kirjoitettu 7:45 Recordsin kanssa ja yhteistyötä jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, eli Vuoden tulokas 2008 -palkintoon viime vuoden FME:ssä.

Turkulaisyhtyeen uutukaiskiekolal kuullaan rumpalina ensimmäistä kertaa Tuomo Latvalaa, joka korvasi bändistä viime vuoden elokuussa poistuneen Tuomas Vähämaan. Vähämaa oli yksi Hateformin perustajajäsenistä. Uusi rumpali on toiminut samanlaisessa virassa Demigodissa sekä Torture Killerissä. Hän kävi ensimmäistä kertaa Hateformin jäsenenä esiintymässä yleisölle edellisen vuoden elokuussa TLY Open Airissa.

Hateform äänestettiin vuoden 2008 tulokasbändiksi Finnish Metal Expon yleisöäänestyksessä. Lisäksi yhtye sijoittui 5. sijalle vuoden bändin tittelin kisassa. Myös debyyttialbumi “Dominance“ sai kiitosta päätymällä parhaan kansitaiteen sarjassa neljännelle sijalle.

Yhtye julkaisi kesällä 2008 “Dominance”-albumin äänitystöiden yhteydessä nauhoitetun hittikappaleen “Teuvo (Maanteiden Kuningas)”. Kappale julkaistiin digitaalisessa muodossa ja sen voi käydä kuuntelemassa Hateformin nettisivuilla osoitteessa www.hateform.net ja MySpace-sivuilla. Kyseinen cover päätyi debyyttialbumista julkaistun Japanin-version bonusbiisiksi.

Hateform on:

  • Petri Nyström (laulu)
  • Tomy Laisto (kitara)
  • Tom Gardiner (kitara ja Chapman Stick)
  • Joni Suodenjärvi (basso ja taustalaulu)
  • Tuomo Latvala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.