Metallimusiikki.net

Hateformin rumpali vaihtui.

  • Julkaistiin perjantaina 28.08.2009.
  • Luettu 1064 kertaa
  • Bändit:

Tummasävyinen ryhmäkuva Hateform-bändin kokoonpanosta, johon kuuluu viisi mustiin pukeutunutta miestä. He istuvat porraskäytävässä tummaa taustaa vasten. Vasemmalla silmälasipäinen heppu, jolla viikset ja partaa. Muilla pääsääntöisesti lyhyet hiukset ja aKuvassa Hateform

Turkulainen Hateform tiedottaa joutuneensa viahtamaan bändin perustajajäseniin kuuluneen rumpali Tuomas Vähämaan uudella muusikolla. Päätöstä bändi perustelee välttämättömäksi, joka oli vain hoidettava ennen kuin uuden albumin nauhoitustyöt käynnistyvät loppuvuoden aikana. Vähämaan korvaaminen pellinpaukuttaja Tuomo Latvalalla ei johtunut yhtyeen omien sanojen mukaan minkäänmoisista konflikteista ex-rumpalin ja Hateformin välillä. Bändi toivottaa entiselle jäsenelleen parhainta jatkoa ja toivottaa Torture Killerin sekä Demigodin joukoista tutun Tuomo Latvalan remmiin. Hän soitti bändissä ensimmäisen keikkansa TLY Open Airissa. Hateform soitti TLY:n keikan elokuun alussa Forssan lähellä sijaitsevassa Tammelassa. Yhden päivän pituisessa festivaalissa soitti pääesiintyjänä ruotsalainen Entombed. Paikalla nähtiin myös mm. Befor eThe Dawn, Profane Omen ja Medeia.

Hateformin uusin albumi on tällä hetkellä debyyttikiekko “Dominance”, joka ilmestyi viime vuonna nuoren 7:45 Recordsin kautta. Albumi äänitettiin ja miksattiin Palmgren-konservatorin tiloissa ja osittain Ansa Studioilla Jori Haukion sekä Teemu Heinolan seurassa. Albumi masteroitiin Helsingin Finnvoxin studioilla Mika Jussilan toimesta. Levyn kansigrafiikan toteutti Ville Hautaluoma, joka pyöräytti aikaisemmin Hateformille myös “Retaliate”-EP:n kansitaiteen.

Hateformin musiikkia ilmestyi ulos edellisen kerran “Dominance”-albumin äänitystöiden aikana nauhoitetun coverin muodossa. Vain Suomessa digitaalisessa muodossa julkaistu huvikappale “Teuvo (Maanteiden Kuningas)“ on kuunneltavissa ainakin metallibändin MySpace-sivuilla. Tämä biisi sisältyy myös esikoisalbumin Japanin-version soittolistalle bonusbiisin ominaisuudessa. Alunperin Leevi And The Leavingsin hittikappaleesta on tehty aikaisemmin tulkinta myös black metal -bändi Catamenian toimesta.

Yhtye julkaisi huhtikuussa 2009 epävirallisen version kappaleeseensa “Chains” tehdystä musiikkivideosta. Neljän ja puolen minuutin mittainen musiikkivideo on katseltavissa esimerkiksi Hateformin MySpace-profiilisivuilla ja YouTube-videopalvelussa.

Hateform on:

  • Petri Nyström (laulu)
  • Tomy Laisto (kitara)
  • Tom Gardiner (kitara)
  • Joni Suodenjärvi (basso)
  • Tuomo Latvala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.