Metallimusiikki.net

Hevi on parasta — nämä MM-kisapelaajat rakastavat metallimusiikkia

Jalkapallon MM-kisabiisi on kuultu, eikä sitä välttämättä tarvitse kuunnella uudestaan, mikä ei sinänsä yllätä. Toisaalta näimme myös Robbie Williamsin näyttämässä kameralle keskisormea, joten kyllähän jotain jäi käteen.

Joka tapauksessa kisarenkutus ei saamiemme tietojen mukaan ollut edes kaikkien pelaajien mieleen. Tämä antaa uskoa siihen, että futaajienkin musamaku on jälleen ottamassa kehitysaskelia oikeaan suuntaan. Ketkä kuuntevat kopissa muutakin kuin hip-hopia?

Nämä MM-kisapelaajat eivät popista piittaa

Käynnissä olevat MM-kisat kiinnostavat kaikkia urheilun ystäviä, ja niissä on paljon erilaisia asioita, jotka saavat ihmiset lumoihinsa. Osa rakastaa kisojen tunnelmaa, toinen katselee stadionarkkitehtuuria ja kolmas analysoi jokaisen pikkumaankin taktiikan perinpohjin avauspotkusta loppuvihellykseen. Vedonlyöjille jalkapallon MM taas on aina kuukauden mittainen urheilujuhla, josta voi samalla tehdä kunnon kuukausipalkan.

Kaikkein hienointa MM-kisoissa on kuitenkin se, että niissä pääsee tutustumaan joukkueisiin ja pelaajiin ympäri maailman. Harva normaali ihminen — siis vastapainoksi jalkapallohullulle — näkee juuri ikinä Japanin, Senegalin ja Panaman tapaisten joukkueiden pelaavan tämän turnauksen ulkopuolella. Jotkut sentään saattavat tietää muutaman pelaajan nimeltä.

Uusien pelifilosofioiden ja taktiioiden lisäksi uusiin joukkueisiin tutustuminen tarkoittaa myös sitä, että pääsee lukemaan parhaimmillaan satojen uusien pelaajien tarinoita. Jalkapallo on aina ollut täynnä persoonia – ovathan jalkapalloilijat edelleen urheilijoista lähimpänä taiteilijoita, vaikka fysiikka nykyään korostuukin — joten mielenkiintoista juttua riittää yksityiselämän koukeroista massiivisiin verosotkuihin ja kokaiinikäryihin.

Tässä artikkelissa jätämme kuitenkin nämä ikävämmät puolet syrjään ja keskitymme olennaiseen. Selvitimme siis, ketkä pelaajista kuuntelevat ns. hyvää musiikkia, ja otimme mukaan tähtiä käynnissä olevista kisoista ja vuosien varrelta.

David de Gea — Espanja

Espanjan maalivahdin MM-kisat 2018 eivät alkaneet kaikkein onnellisimpien tähtien alla. George Michaelista, Elton Johnista ja “romanttisesta musiikista” omien sanojensa mukaan pitävä Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo näytti nimittäin espanjalaisille, ettei ikä vielä paina. Kolme maalia Espanjan verkkoon, joista ainakin yksi meni David de Gean piikkiin.

Se jää nähtäväksi, onko de Gea jo täysin toipunut tästä käsittelystä, mutta ainakin miehen terapiamusiikin luulisi olevan kunnossa. Hän on kertonut haastatteluissa pitävänsä erityisesti Metallican ja *Avenged Sevenfoldin kaltaisista bändeistä, mutta myös perinteisemmästä brittirockista. Manchester Unitedissa leipänsä tienaava espanjalainen on nimittäin suuri Stone Roses -fani, mistä on tietysti pakko antaa täydet pisteet. Kuuleman mukaan myös Unitedin kopissa on kuultu paljon Stone Rosesia, ja bändi on vahvasti mukana myös silloin kuin punaiset paholaiset marssivat kentälle. Stadionilla soitetaan nimittäin tuolloin legendaarinen kappale “This is the One”.

Sergio Ramos — Espanja 2018

Myös toinen MM-kisoissa 2018 Espanjan puolustuksessa vakiona häärivistä pelaajista on tunnettu metallifani. “La Rojan” kapteenin Sergio Ramosin suosikkibändit ovat sitä metallimiesten ja -naisten kovinta kategoriaa, sillä mies on kertonut pitävänsä esimerkiksi AC/DC:stä ja Motörheadista.

Myös Guns ’n Roses on lähellä Ramosin sydäntä, ja onpa mies roskalehtien raporttien mukaan päässyt tapaamaan jopa itsensä Axl Rosen. Koko elämänsä Espanjassa pelanneet Ramosin kielitaidosta, saati Axlin espanjan taidosta, meillä ei ole sen tarkempaa tietoa. Sopii kuitenkin olettaa, että supertähdet ovat löytäneet jalkapallosta ja musiikista yhteisen sävelen helposti. Myös Ramosin tyttöystävä Pilar Rubio on tunnettu rakkaudestaan metallimusiikkiin, jota hän on tuonut esiin myös muotimaailmassa Metalhead Clothing -nimisen vaatemerkkinsä myötä.

Tomas Rosicky — Tsekki

Tomas Rosicky on varmasti tuttu nimi kaikille vähänkään jalkapalloa 2000-luvulla seuranneille. Tsekin maajoukkueen kapteeni ja Arsenalin pitkäaikainen tähtipelaaja tunnettiin futiskentillä luovana pelintekijänä, jonka jalasta saattoi lähteä maagisia ratkaisuja milloin tahansa.

Vähemmän tunnettu fakta on se, että Rosicky on myös kova hevi- ja rockfani. Tämä selvisi aikoinaan miehen vanhan seuran Arsenalin videohaastattelusarjassa, jossa joukkueen pelaajat laitettiin kertomaan omia suosikkibiisejään. Muiden pelaajien listat olivat sekoitus radiopoppia, räppiä ja hip-hoppia, mutta tsekkipelintekijän Spotify taitaa näyttää hieman erilaiselta. Rosicky kertoi muun muassa ehdottoman suosikkikappaleensa olevan Metallican Master of Puppets, mikä ei ole hassumpi valinta. Rosickyn listalle pääsivät myös esimerkiksi In Flames, Red Hot Chili Peppers ja Pantera. Kyllähän näitä kuuntelee!

Olof Mellberg — Ruotsi

Kyllähän tälle listalle pitää viikinkivertakin saada! Olof Mellberg oli yksi viime vuosien näyttävimmistä ruotsalaispelaajista, joka ei kentällä turhaan anteeksi pyydellyt. Parrakas jättiläinen pysäytti uransa aikana MM-kisoissa supertähtiä Ruotsin keltaisessa paidassa ja nousi kisojen välillä Englannin Valioliigassa pelanneen Aston Villan legendaksi. Ei huonosti pohjoismaalaiselle topparille, vaikka eivät Mellbergin saavutukset sentään Voikkaan jätin eli Sami Hyypiän tasolla olekaan.

Usein jalkapalloilijoiden rakkaus metallimusiikki on vähintään pienimuotoinen yllätys, mutta Olof Mellbergin tapauksessa näin kyllä ole — mies kun menisi ulkonäöltäänkin suoraan jonkun trash-metal-bändin bassonvarteen. Rosicky ja Mellberg viihtyisivät varmasti samoilla keikoilla, sillä myös ruotsalaispuolustajan suosikkibändit löytyvät samalta sektorilta. In Flamesin lisäksi miehen tiedetään pitävän erityisesti myös Slayerista, joten musiikkimaku on kunnossa. Myös ruotsalainen punk-bändi Refused kuuluu itseoikeutetusti Olof Mellbergin soittolistalle.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.