Metallimusiikki.net

metallica

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen metallica liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin metallica. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin metallica liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Miten metallimusiikki on vaikuttanut UFC:hen

Siinä missä Black Sabbathin kaltaiset yhtyeet mullistivat rokin ja metallimusiikin 1970-luvulla, on UFC omalta osaltaan uudistanut koko taistelulajien alan. Ja tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten metallimusiikki on vaikuttanut myös UFC-urheiluun. Moni metallimaailman nimistä on lisäksi toiminut kameroiden takana säveltämässä ja tuottamassa biisejä, joita käytetään vaikkapa UFC-mainonnassa. Mutta sitäkin suurempi ja suoraviivaisempi rooli metallimusiikilla on nimenomaan UFC:n otteluiltoina, joiden aikana kaiuttimista saattaa useampaankin otteeseen pärähtää metallisoundeja ottelijoiden astellessa vuorollaan kehään. Miksi monet ottelijat suosivatkin nimenomaan metallimusiikin tahtiin kehään astumista?

Lue koko julkaisu…

Metallican historia — Näin yhtye sai alkunsa

 • Julkaistiin maanantaina 26.10.2020.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 4667 kertaa
 • Bändit:

Metallica on tunnettu kalifornialainen thrash metal -yhtye, joka ei juuri esittelyjä kaipaa (ainakaan tämän sivuston lukijoille). Metallican perustivat James Hetfield (kitara ja laulu) ja tanskalaissyntyinen Lars Ulrich (rummut) vuonna 1981, jonka jälkeen yhtye on noussut yhdeksi maailman suosituimmista metallibändeistä.

Lue koko julkaisu…

Muusikot jotka tulee nähdä vielä livenä

 • Julkaistiin keskiviikkona 29.07.2020.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2365 kertaa
 • Bändit: ,

Kun livekeikoille taas vielä lähitulevaisuudessa pääsee, on nyt vieläkin ajankohtaisempaa pohtia, ketkä artistit ja yhtyeet ovat sellaisia jotka tulisi nähdä vielä livenä. Metallimusan sarallakin alkavat useat legendaariset muusikot olla eläkeiän partaalla, joten kun ne tulevat Suomeen tai edes maamme lähistölle, kannattaa suunnata keikoille nauttimaan livemusasta kun vielä pystyy!

Lue koko julkaisu…

Axl Rose kiittelee fanejaan saamastaan tuesta

Kun Guns N’ Roses -keulahahmo, nyt jo 56 vuotta täyttänyt Axl Rose, sairastui kesken esiintymisen viime viikonloppuna Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa, hän sai läsnä olleilta faneilta kiitosta hyvästä yrityksestä. Myöhemmin Rose päätyi sosiaalisessa mediassa hehkuttamaan bändinsä fanien olevan erityisen hyvää sakkia, ja etenkin keikkapaikan yleisön suhtautuneen tilanteeseen mitä parhaimmin. Gunnarit soitti keikan 25. marraskuuta Abu Dhabissa. Tarkoitus oli pyöräyttää tavanomainen 28 biisiä käsittävä settilista. Yhtye soitti lopulta typistetyn keikan.

Lue koko julkaisu…

Hevi on parasta — nämä MM-kisapelaajat rakastavat metallimusiikkia

Jalkapallon MM-kisabiisi on kuultu, eikä sitä välttämättä tarvitse kuunnella uudestaan, mikä ei sinänsä yllätä. Toisaalta näimme myös Robbie Williamsin näyttämässä kameralle keskisormea, joten kyllähän jotain jäi käteen.

Lue koko julkaisu…

Metallijätkät taipuvat myös pokeripöytiin

Metallityypeillä on tunnetusti asenne kohdallaan, minkä vuoksi monet artistit kokeilevat kynsiään muissa taidoissa. Pokeripöydät vaativat pelaajilta kovaa kanttia, kykyä toimia paineen alla ja taitava pelaaja napataan usein isomman luokan pokeritiimiin ja sitä kautta pääsy suurten voittojen turnauksiin helpottuu huomattavasti. Monet ponnistavat pinnalle myös nettikasinoiden turnausten kautta.

Lue koko julkaisu…

Newsted: "Heavy Metal Music"

 • Julkaistiin tiistaina 25.06.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2086 kertaa
 • Bändit: ,

Newsted-bändin kokoonpanossa neljä miestä. He seisovat graffitein koristeltua seinää vasten ulkoilmassa.Kuvassa Newsted-kokoonpano

Muun muassa Metallican, Flotsam and Jetsamin, Voivodin ja Ozzy Osbournen kiertuebändin riveistä tuttu Jason Newsted julkaisee vihdoin luotsaamansa Newsted-yhtyeen debyyttialbumin "Heavy Metal Music". Rock and Roll Hall of Famen kunniajäsen ja kuusinkertainen Grammy-voittaja Jason Newsted tuo myös yhtyeensä esiintymään tulevana viikonloppuna järjestettävälle Rock The Beach -festivaalille Hietaniemen rantaan. Yhtye esiintyy festivaalin lauantaina kello 16.15.

Newsted julkaisi taannoin EP:n "Metal", joka nousi suoraan sijalle yksi Amerikan iTunesin metallilistalla. Pidemmän aikaa työstetty debyyttialbumi "Heavy Metal Music" julkaistaan alkusyksystä. Albumi sisältää 11 tiukkaa metalliraitaa, joista ei riffejä puutu. Tulevalla albumilla Jason ammentaa hänen soittokokemuksiaan lukuisten maailmantähtien kanssa kuten Warren Haynes, Zakk Wylde, James Hetfield ja Andreas Kisser. Olen saanut elää jo kolmea unelmaa; Metallica, Ozzy Osbourne ja Voivod. Soittaminen heidän kanssaan oli kaikki minulle suuria haaveita. Olen 50-vuotias ja saan toteuttaa nyt neljättä unelmaani. Olo on todella hyvä ja kiitollinen, olen vasta puolitiessä matkaa.

Lue koko julkaisu…

Metallica Sonisphere-festivaalissa 2012!

Metallica esiintymässä Sonispheressa vuonna 2012. Kuva: Susanna Honkasalo.Kuva: Susanna Honkasalo

Maanantaina 4.6. oli taas aika suuren Sonisphere-festivaalin rantautua Suomeen ja Helsinkiin. Tällä kertaa oli yleisömagneetiksi saatu itse metallin kuningasnimiin kuuluva Metallica! Lämmittelijöiksi oli buukattu Ghost, Gojira, Hardcore Superstar, Amorphis ja Machine Head. Soittopaikaksi oli valittu Kalasataman jättimäinen kenttä, joka täyttyikin varsin mukavasti, 47 000 katsojan kansoittaessa lavanedustan. Kokonaisuutena konsertti oli imuroinut enemmän keski-ikäistyvää raskaan rockin ystävää, kuin varsinaista metallinuorisoa. Säiden jumalat suosivat konserttia, eikä onneksi sadetta saatu. Lämmittelybändit hoitivat hommansa kunnolla, ja esimerkiksi Amorphis ja Machine Head saivat melkoista vellontaa ja huutoa aikaan yleisössä. Kuitenkin oli selvää ketä tänne oli tultu katsomaan. Hiukan yllättävästi Metallica antoi odottaa itseään peräti puoli tuntia ilmoitetusta keikan alkamisajasta. Lopulta kuitenkin aloitusmusiikki alkoi kaikua, ja videoscreenit elää, tykittäen yleisön silmille otteita Sergio Leonen kuuluisasta Dollaritrilogia. Oli aika aloittaa bailaus!

Lue koko julkaisu…

Uutuuspeli kunnioittaa kesän 2012 rock-bändejä

Kesäkuun 6. päivänä julkaistava Rock Science Festival -peli pelastaa kaikkien rokkareiden kesän. Rock-tietämystä testaavaan peliin ei tietokonetta tarvita, vaan peli kulkee kätevästi mukana niin festareilla, mökeillä kuin rannoillakin. Peli on samalla kunnianosoitus Suomen kesää kiertäville bändeille. Yhtyeet kuten Metallica, Mötley Crüe, Megadeth, Lamb of God ja Turbonegro ovat vahvasti mukana pelin kysymyksissä. Toki heidän rinnallaan kulkevat myös kotimaiset yhtyeet kuten Nightwish, Children of Bodom ja Michael Monroe.

Nyt julkaistava Festival-peli perustuu viime joulukuussa julkaistuun Rock Science -lautapeliin. Festival-versio on ensimmäinen mahdollisuus päästä nauttimaan pelistä suomen kielellä. Pelin sisältämät 800 rokkareiden laatimaa kysymystä takaavat lukuisia erilaisia pelikertoja. Peli sisältää kaiken mitä tarvitset haastaaksesi ystäväsi, perheesi tai kenet tahansa: kysymyskortit, pelimerkit, nopan ja säännöt.

Lue koko julkaisu…

Apocalyptica käynnisti Metallican 30-vuotisjuhlat San Franciscossa.

 • Julkaistiin keskiviikkona 07.12.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1708 kertaa
 • Bändit: ,

Suomalaiset sellorokkarit käynnistivät viikon kestävät Metallica-yhtyeen 30-vuotisjuhlat. Eräs aikamme suosituimmista yhtyeistä juhlii kuluvalla viikolla pitkää uraansa esiintymällä neljänä iltana legendaarisella Fillmore-klubilla San Franciscossa. Metallica on kutsunut jokaiselle illalle mukaan yhden itselleen tärkeän vierailijan ja ensimmäisenä iltana kunnian sai osakseen suomalainen Apocalyptica. Oman esiintymisensä lisäksi Apocalyptica nähtiin Metallican keikalla vierailemassa kahdessa kappaleessa. Kyseessä oli historiallinen tapaus, sillä Apocalyptica ja Metallica nähtiin nyt ensimmäistä kertaa lavalla yhdessä, vaikka Apocalyptica on lämmitellyt esikuviaan jo aiemmin mm. kahtena iltana Helsingin Jäähallissa vuonna 1996.

Lue koko julkaisu…

Metallican neitsytkeikka Intiassa meni reisille.

 • Julkaistiin maanantaina 31.10.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1933 kertaa
 • Bändit:

Heviyhtye Metallica (www.metallica.com) tiedottaa keikkansa viime perjantaina Intian Delhissä perutun turvallisuustekijöiden takia. Yhtyeen uran ensimmäinen konsertti Intiassa F1 Rocks -tapahtuman yhteydessä meni pahoin mönkään, kun keikkaa edeltäneenä päivänä kävi ilmi yleisöalueen aitauksessa olevan vakava epäkohta. Bändi sai tiedon aidan rikkoutumisesta tunteja ennen konsertin suunniteltua alkamishetkeä. Metallica muistuttaa, että konsertissa yleisön turvallisuus on kaikki kaikessa. Sen vuoksi bändi ohjeisti promoottoriaan lykkäämään keikkaa. Promoottorina toiminut DNA vastentahtoisesti lykkäsi keikkaa lauantaille, mutta siinäkin tuli aita vastaan, koska tapahtumapaikkaa ei saatu kirjattua sille päivälle. DNA huomasi, ettei Metallicalle löydy ajoissa esiintymispaikkaa koko 11 miljoonan asukkaan suurkaupungista.

Lue koko julkaisu…

Metallica: "Lulu".

Valokuva hyvin paljon ihmistä muistuttavasta mallinuken torsosta, jonka päällä lukee punaisella Lulu.Julkaistaan 31.10.2011

Yhdysvaltojen Metallica (www.metallica.com) tulee julkaisemaan lokakuun viimeisenä päivänä "Lulu"-levyn, Lou Reedin ja Metallican yhteispelinä tekemän äänitteen, Universal Musicin kautta. Teoksen tuottajina toimivat Metallican jäsenet, Lou Reed ja Hal Willner. Metallican keulahahmo James Hetfield haluaa muistuttaa fanejaan, ettei tämä levy missään nimessä ole bändin seuraava studioalbumi vaikka eräät fanit varmasti niin luulevat. "Lulu" on projekti, johon bändi ryhtyi haluttuaan tehdä jotain erilaista ja haastaa itsensä. Bändi säveltää tällä hetkellä seuraavan oman albuminsa biisimateriaalia. Sen vuoksi Hetfield kehottaakin faneja, jotka eivät tällaisesta kokeilusta välitä, skippaamaan kiekon ja odottamaan "oikeaa" levyä.

Lue koko julkaisu…

Metallicalta "Six Feet Down Under" -EP.

 • Julkaistiin torstaina 09.09.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1871 kertaa
 • Bändit:

Metallican "Six Feet Down Under" -EP:n kannessa vanhoja harmaasävyisiä lehtileikkeitä, joiden päällä kolme vaakasuuntaista, oranssia palkkia. Palkkien päällä Metallican logo ja EP:n nimi valkoisella.Julkaistaan 20.9.2010

Amerikkalainen Metallica (www.metallica.com) tiedottaa julkaisevansa kahdeksasta kappaleesta koostuvan EP-levyn juhlistaakseen "World Magnetic" -albumin merkeissä tehtävää viimeistä kiertuetta. Bändi on lähdössä ensi viikolla kiertämään Australiaa ja Uutta-Seelantia. Näissä maissa Metallica on viimeksi vieraillut kuusi vuotta sitten. Yhdessä Universal Musicin kanssa ryhmä tulee julkaisemaan "Six Feet Down Under" -nimisen EP-levyn. Se ilmestyy 20. syyskuuta. Teoksen soittolistalla kuullaan kahdeksan karkeasti nauhoitettua biisiä eri vuosikymmeniltä. Vanhimmat biiseistä ovat vuodelta 1989. Lokakuussa Metallicalta ilmestyy live-DVD "Big 4 Live from Sofia, Bulgaria", jossa nähdään musisoimassa Metallican lisäksi Slayer, Megadeth ja Anthrax.

Lue koko julkaisu…

Megadethin Dave Mustaine aikoo hakata naisen.

 • Julkaistiin lauantaina 17.10.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3072 kertaa
 • Bändit: ,

Yhdysvalloista norjalaisen musiikkitoimittajan luokse haastateltavaksi saapunut Dave Mustaine Megadeth (www.megadeth.com) -bändistä lupaa piestä häntä haastatelleen rouvan sairaalakuntoon. Elokuun alussa tehdyssä haastattelussa Dave Mustaine kertoi häntä jututtaneelle Kristin Winsentsille lyhyestä urastaan Metallican kakkoskitaristina. Muusikkoa edustanut levy-yhtiö oli alunperin ohjeistanut journalistia olemaan puimatta Mustainelle kipeää aihetta, mutta norjalaislehti Lydverketille antamassaan turinatuokiossa pelimanni omatahtoisesti lähti käsittelemään hänelle kipeää aihetta. Perjantaina Dave Mustaine kommentoi nettisivuillaan, että tällaiset toimittajat ovat saastaa. Mustaine kehotti olemaan lukematta heikäläisten lehteä ja ostamatta Lydverketin tuotteita. Siinä sivussa mies mainitsi aikovansa hakata Kristin Winsentsin sairaalaan seuraavan kerran kun hän hänet tapaa. Mustaine aikoo etsiä Winsentsin.

Lue koko julkaisu…

Metallica: The Day That Never Comes.

 • Julkaistiin tiistaina 02.09.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2554 kertaa
 • Bändit:

Metallican "Death Magnetic" -albumin kansikuva valkoista pohjaa vasten. Kuvassa näkyy ylhäältä alaspäin kuvattu piirroshahmona tuherrettu avoin hauta, jossa säteilee kuin sormenjälkenä tummanruskeita viivoja haudan laidalla.

Yhdysvaltalainen hard rockin tunnetuin nimi ja kuumin toimija tällä hetkellä on Metallica. Bändin uusi pitkäsoitto, nimeltään "Death Magnetic", aiotaan julkaista Warner Music Groupin kautta 12. päivä kuluvaa kuukautta. Ennen albumin ilmestymistä orkesteri päätti tarjota maailmanlaajuiselle fanikunnalleen esimakua tulevasta julkaisemalla musiikkivideon biisistään "The Day That Never Comes". Biisi sisältyy tulevan 75-minuuttisen pitkäsoiton kappalelistalle. "The Day That Never Comes" -kappale on uusi single albumilta. Varsinainen musiikkivideo kuvattiin noin kuukausi sitten, nimittäin heinäkuun lopussa, Kaliforniassa sijaitsevan Actonin mailla. Kaupunki sijaitsee kohtalaisen lähellä Los Angelesia. Metallican keulahahmo ja kitaristi-laulaja James Hetfield kertoi medialle hiljattain, ettei tämä "The Day That Never Comes" oikeastaan ole poliittisesti latautunut Irakin sotaa vastaan huolimatta siitä minkälaisen vaikutelman se saattaa katsojalle antaa.

Lue koko julkaisu…

Metallican "Death Magnetic" ulos 12.9.2008.

 • Julkaistiin sunnuntaina 03.08.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1849 kertaa
 • Bändit:

Metallican "Death Magnetic" -albumin kansikuva valkoista pohjaa vasten. Kuvassa näkyy ylhäältä alaspäin kuvattu piirroshahmona tuherrettu avoin hauta, jossa säteilee kuin sormenjälkenä tummanruskeita viivoja haudan laidalla.Albumin kansitaide

Kaliforniassa vuonna 1981 perustettu Metallica (www.metallica.com) tiedottaa asettaneensa uuden "Death Magnetic" -albuminsa julkaisupäivämääräksi maailmanlaajuisessa mittakaavassa perjantain 12. syyskuuta. Levy ilmestyy kuitenkin Japanissa epävirallisten lähteiden mukaan jo keskiviikkona 10.9. ja Iso-Britanniassa vasta maanantaina 15. päivä syyskuuta. Metallican albumin julkaisupäivämääräruljanssi vaihtelee maakohtaisesti huolimatta yhtyeen lupaamasta maailmanlaajuisest yhtenevästä julkaisuhetkestä, sillä albumin CD-version tuuppaamista ihmisten ilmoille Telluksen jokaisessa kolkassa on hankala teknisten syiden takia toteuttaa. Albumeja on julkaistu Metallican kotimaassa perinteisesti tiistaisin, joka tarkoittaa sitä, että "Death Magnetic" saattaa ilmestyä jenkkiyleisön korville 15.9. Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä levyjä tuodaan ulos tyypillisesti tiistaisin — tällöin metallibändin levy saattaa saapua sikäläisille faneille ensi kuussa 16. päivä.

Lue koko julkaisu…

Metallica: "Death Magnetic".

 • Julkaistiin sunnuntaina 15.06.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2635 kertaa
 • Bändit:

Metallica-bändin jäsenet istuvat mustaa taustaa vasten. Lattialla on jonkin villieläimen nahka miesten jalkojen ja tuolien alla. Kuvassa neljä bändin jäsentä, jotka hymyilevät.Nelipäinen yhtye USA:sta

Kaliforniassa vuonna 1981 syntynyt Metallica (www.metallica.com) tiedottaa julkaisevansa syyskuussa sellaisen studioalbumin kuin "Death Magnetic". Albumin nimi julkaistiin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa bändin virallisilla nettisivuilla viime viikon tiistaina. Päivää aikaisemmin yhtye poistatti kuudesta uudesta biisistä julkaistut kappalearvostelut useilta nettisivuilta. Metallica oli tarjonnut kesäkuun alussa lukuisille lontoolaisille toimittajille mahdollisuuden ennakkokuunnella biisejä tulevalta "Death Magnetic" -albumilta. Yhtyeen manageritoimisto poistatti kaikki kappaleista julkaistut arvostelut — bändi uutisoi hiljattain levyarvosteluiden poistattamisen johtuneen inhimillisestä virheestä bändin managerin taholla. Metallimusiikki.net kertoi hiljattain tapahtuneesta tarkemmin Metallifoorumilla, täällä.

Lue koko julkaisu…

Metallicalta albumi lokakuussa?

 • Julkaistiin sunnuntaina 27.04.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1567 kertaa
 • Bändit:

Varmistamattomien huhujen mukaan jenkkirokkariryhmä Metallica aikoo julkaista uuden albuminsa lokakuussa 28. päivä 2008. Eräät verkkokaupat ovat ilmoittaneet toimittavansa albumin tuona ajankohtana. Bändin levy-yhtiö Warner Bros. Music tai bändi itse ei ole kuitenkaan paljastanut mitään varmaa tietoa tulevan pitkäsoittonsa julkaisupäivämäärästä. Metallican joukot kertovat uuden kiekkonsa kunniaksi julkaisemassaan nettisivustossa, mikä sijaitsee osoitteessa www.missionmetallica.com, tarjoavansa sivuston avulla faneilleen mahdollisuuden "kokea" albumin sellaisella tavalla, joka ei ole aikaisemmin ollut mahdollista.

Bändi on hiljattain varmistanut tekevänsä muutamia huolella harkittuja festivaaliesiintymisiä täällä Euroopassa touko-, kesä-, heinä- ja elokuun aikana kotimaansa keikkojen rinnalle. Metallica esiintyy mm. Espanjassa Electric Weekendin lavalla, Alankomaissa Pinkpop Festivalissa Saksassa Rock am Ringin ja Rock im Parkin tiloissa, sekä espanjalaisen Rock In Rio Festivalin keikkalauteilla. Suomeen Metallica ei tämänhetkisten keikkasuunnitelmien mukaan ole tulossa.

Lue koko julkaisu…

Evanescence-laulaja ei lähde yhteistyöhön Metallican kanssa.

 • Julkaistiin sunnuntaina 20.04.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1700 kertaa
 • Bändit: ,

Metallica-bändin jäsenet istuvat mustaa taustaa vasten. Lattialla on jonkin villieläimen nahka miesten jalkojen ja tuolien alla. Kuvassa neljä bändin jäsentä, jotka hymyilevät.Kuvassa Metallica

Yhdysvaltalainen Evanescence (www.evanescence.com) -ryhmän keulahahmo ja laulaja Amy Lee katkoo kykyjensä mukaan verbaalisella säilällä huhuja, joiden mukaan hän tulisi ottamaan osaa tulevaan Metallican luomaan kappaleeseen. Metallican ja Amy Leen ympärillä hyllyvien juorujen mukaan nainen tulisi laulamaan ainakin yhdessä Metallican syksyllä julkaiseman albumin kappaleella. Laulajatar kuitenkin kieltää tämän olevan totta. Amy Lee ei tule laulamaan Metallican klassikkokappaleella "Face to Black" eikä myöskään uudella "Last Life" -nimisellä kappaleella, saati sitten näillä näkymin muillakaan ko. bändin värssyillä.

Lue koko julkaisu…

Diablo korvaa Apocalyptican Helsingissä.

Tunnelmallinen valokuva Diablo-bändin kokoonpanosta, jossa etualalla mikrofoniin laulaa yhtyeen keulahahmo kitaristi-laulaja Rainer Nygård. Taka-alalla bändin muut jäsenet soittavat instrumenttejaan.Kuva: Riku Isohella

Suomalainen metallibändi Diablo (www.terorized.com/diablo1) on tulossa korvaamaan Apocalyptican, jonka oli tarkoitus esiintyä Helsingin Olympiastadionilla heinäkuun 15. päivä. Tapahtumassa esiintyy päätähtenä amerikkalainen Metallica. Paikalla käy musisoimassa myös kotimainen Ville Valon luotsaama love metallia luova H.I.M. Diablon osuus on toimia yhtenä niistä bändeistä, jotka takovat metallia yleisön kalloihin ja kuuloelimiin ennen illan päätähden saapumista lavalle. Olympiastadionilla sunnuntaina 15.7. vietettävä musiikkikinkeri käynnistyy kello 17:00, jolloin portit avautuvat.

Apocalyptica perui Helsingin keikan maanantaina, jolloin se ilmoitti yhtyeen sellistin joutuneen onnettomuuteen jossa hänen sormensa vaurioitui.

Lue koko julkaisu…

Apocalyptica perui Helsingin.

Kolme Apocalyptican sellistiä seisoo tummansinisen taivaan alla. Kuvakulma ruohonjuuritasolta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta. Miehillä tummat tai mustat vaatteet yllään.Kivilaakson sormi rikki

Apocalyptica (www.apocalyptica.com) on joutunut perumaan aikaisemmin ilmoittamansa live-esiintymisen Helsingin Olympiastadionilla, jossa yhtyeen oli tarkoitus esiintyä Metallican seurassa heinäkuun 15. päivä. Esiintymisen perumisen syyksi kerrotaan iltapäivälehti Ilta-Sanomien mukaan Apocalyptican Perttu Kivilaakson sormen vaurioituminen. Mies muljautti sormensa USA:ssa valokuvaussession aikana. Lääkärin määräyksestä Kivilaakso ei pääse osallistumaan bändin toimintaan seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Lue koko julkaisu…

Apocalyptica tukee Metallicaa Helsingissä.

Kolme Apocalyptica-bändin jäsentä seisoo ränsistyneessä huoneessa. Miehillä yllään mustat vaatteet. Oikeassa laidassa mies, jolla pitkät hiukset ja muotoillut viikset. Keskimmäisellä lyhyet musta hiukset ja leukaparta, vasemmanpuoleisella pitkät hiukset iSellistit

Helsingissä majaileva sellonsoittajien ryhmittymä, Apocalyptica (www.apocalyptica.com), aikoo toimia amerikkalaisen Metallica-bändin lämmittelijänä kun Metallica saapuu Helsinkiin. Metallica tekee Suomessa kaksi keikkaa, joista Helsingin Olympiastadionin esiintyminen koetaan heinäkuun 15. päivä. Samassa tapahtumassa musisoi myös suomalainen H.I.M.

Apocalyptica on nykyisin neljän hengen musiikkiprojekti, joista yksi on rumpali. Aikaisemmin bändin kokoonpanoon kuului kolmaskin sellisti. Sellistit ovat Sibelius Akatemian oppilaita — jokaisella heistä klassisen musiikin suuntaan kallistuva tausta. Orkesteri soittaa selloilla "metallimusiikkia".

Lue koko julkaisu…

"Metallica" on tytön nimi.

 • Julkaistiin tiistaina 20.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2033 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen oikeus on määrännyt Kungälvissa, että seitsenkuisen tyttölapsen nimi saa lain mukaan olla Metallica. Vauvan vanhemmat tahtoivat ristiä tyttärensä sellaisella nimellä, jossa yhdistyy heidän omat etunimensä. Jo tätä ennen Ruotsissa kastettiin yksi Metallica-nimeä kantava lapsi. Tällä kertaa lapselle annettaessa Metallica yhdeksi kolmesta nimestä ongelmia alkoi ilmestymään siinä vaiheessa, kun Skatteverket äkkäsi hard rock -yhtyeen kantavan samaa nimeä. Lisäksi ongelmaksi kohosi se, että nimi muistutti liikaa "metalli"-sanaa.

Lue koko julkaisu…

Metallica: Ruotsin ja Norjan keikat myyty.

 • Julkaistiin keskiviikkona 28.02.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2196 kertaa
 • Bändit:

Liput amerikkalaisen Metallica (www.metallica.com) -bändin keikoille Ruotsissa ja Norjassa on myyty loppuun alle 90 minuutissa. Metallica soittaa Tukholman Stadionilla heinäkuun 12. päivä ja 10. päivä samaa kuukautta Oslon Valle Hovin Stadionilla. Tapahtumien liput laskettiin myyntiin 26. päivä — liput loppuivat puolessatoista tunnissa. Metallica käy soittamassa myös Helsingissä, Olympiastadionilla, heinäkuun 15. päivä.

Metallica aikoo julkaista uusimman studioalbuminsa tämän vuoden lopussa. Uudella albumilla ei ole vielä nimeä. Albumin tuottaa Rick Rubin. Rubin on uransa aikana tehnyt töitä tuottajan hommissa mm. sellaisille bändeille kuin Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Slipknot, Johnny Cash ja Slayer.

Lue koko julkaisu…