Metallimusiikki.net

Metallicalta albumi lokakuussa?

  • Julkaistiin sunnuntaina 27.04.2008.
  • Luettu 1525 kertaa
  • Bändit:

Varmistamattomien huhujen mukaan jenkkirokkariryhmä Metallica aikoo julkaista uuden albuminsa lokakuussa 28. päivä 2008. Eräät verkkokaupat ovat ilmoittaneet toimittavansa albumin tuona ajankohtana. Bändin levy-yhtiö Warner Bros. Music tai bändi itse ei ole kuitenkaan paljastanut mitään varmaa tietoa tulevan pitkäsoittonsa julkaisupäivämäärästä. Metallican joukot kertovat uuden kiekkonsa kunniaksi julkaisemassaan nettisivustossa, mikä sijaitsee osoitteessa www.missionmetallica.com, tarjoavansa sivuston avulla faneilleen mahdollisuuden “kokea” albumin sellaisella tavalla, joka ei ole aikaisemmin ollut mahdollista.

Bändi on hiljattain varmistanut tekevänsä muutamia huolella harkittuja festivaaliesiintymisiä täällä Euroopassa touko-, kesä-, heinä- ja elokuun aikana kotimaansa keikkojen rinnalle. Metallica esiintyy mm. Espanjassa Electric Weekendin lavalla, Alankomaissa Pinkpop Festivalissa Saksassa Rock am Ringin ja Rock im Parkin tiloissa, sekä espanjalaisen Rock In Rio Festivalin keikkalauteilla. Suomeen Metallica ei tämänhetkisten keikkasuunnitelmien mukaan ole tulossa.

Metallican rumpalina tunnettu Lars Ulrich kertoi taannoin amerikkalaiselle musiikkilehti Rolling Stonen nettiversiolle, että bändi aikoo tutkia kaikki mahdollisuudet julkaista omaa musiikkiaan sen jälkeen kun levytyssopimus nykyisen levymerkin kanssa on täytetty. Yhtyeen uran järjestyksessä yhdeksäs studioalbumi on viimeinen Warner Bros. Musicin kautta julkaistava. Lars Ulrichin mukaan bändi ei aio lähteä tekemään sen jälkeen hätiköimällä päätettyä levytyssopimusta, kuten U2 ja Madonna ovat aikoinaan tehneet. Muusikko kertoo Metallican jäsenten haluavan olla “vapaita” eivätkä he halua myydä itseään kasvottomalle suuryritykselle rahan takia. Internetissä musiikin myyminen tuntuu rumpalista erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta, sillä hän on seurannut Radioheadin ja Trent Reznorin tekemiä tempauksia — kyseiset artistithan myyvät ilman levy-yhtiöiden tukea omaa taidettaan Webin välityksellä.

Uuden albumin nimeä ei ole vielä tiedossa. Sen musiikillista tyyliä yhtye on luonnehtinut aikaisempaa tuotantoa progressiivisemmaksi ja ajoittain myös melodisemmaksi. Kappaleissa kuullaan monia kitarasooloja. Se on bändin mukaan kuin puuttuva linkki vuoden 1988 “…And Justice for All” -kiekon ja vuonna 1991 ilmestyneen “Metallica”-albumin välillä. Yhdeksäs albumi on ensimmäinen tuoretta musiikkimateriaalia sisältävä lätty sitten vuoden 2003 “St. Anger” -albumin.

Metallimusiikki.net kertoi viime vuonna ruotsalaisperheen nimenneen lapsensa Metallicaksi.

Metallica on:

  • James Hetfield (laulu ja rytmikitara)
  • Lars Ulrich (rummut)
  • Kirk Hammett (kitara)
  • Robert Trujillo (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.