Metallimusiikki.net

black sabbath

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen black sabbath liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin black sabbath. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin black sabbath liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Miten metallimusiikki on vaikuttanut UFC:hen

Siinä missä Black Sabbathin kaltaiset yhtyeet mullistivat rokin ja metallimusiikin 1970-luvulla, on UFC omalta osaltaan uudistanut koko taistelulajien alan. Ja tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten metallimusiikki on vaikuttanut myös UFC-urheiluun. Moni metallimaailman nimistä on lisäksi toiminut kameroiden takana säveltämässä ja tuottamassa biisejä, joita käytetään vaikkapa UFC-mainonnassa. Mutta sitäkin suurempi ja suoraviivaisempi rooli metallimusiikilla on nimenomaan UFC:n otteluiltoina, joiden aikana kaiuttimista saattaa useampaankin otteeseen pärähtää metallisoundeja ottelijoiden astellessa vuorollaan kehään. Miksi monet ottelijat suosivatkin nimenomaan metallimusiikin tahtiin kehään astumista?

Lue koko julkaisu…

Imperial State Electric -kisa käynnissä Facebookissa

Rock Science Finland uutisoi tulevansa lanseeraamaan pelistään suomenkielisen version myöhemmin vuoden 2012 aikana. Pelinälkää tyydyttämään on avattu Facebookissa toimiva Imperial State Electric -kilpailu. Samanniminen rytmiryhmä soittaa Helsingissä, Tavastialla, 25. huhtikuuta uuden "Pop War" -albuminsa kiertueen yhteydessä. Rokkikilpailuun osallistuvat henkilöt voivat voittaa pääsyliput Tavastian keikalle, Rock Science -lautapelin nimikirjoituksilla varustettuna ja mahdollisuus haastaa Imperial State Electric ennen Tavastian keikkaa. Kilpailuun voi osallistua tykkäämällä Rock Science Finlandin Facebook-profiilia ja lähettämällä omalla nimikirjoituksella varustetun sähköpostiviestin osoitteeseen finland@rockscience.tv. Viestin otsikoksi pyydetään laittamaan "ISE-kisa".

Lue koko julkaisu…

Rock Science — Vuosisadan rock-peli

 • Julkaistiin keskiviikkona 30.11.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 5254 kertaa
 • Bändit: , ,

Kuinka usein olet kaveriporukassa tai baarissa päätynyt väittelemään rockista ja siihen liittyvistä asioista? Kuka julkaisi minkäkin levyn ja minä vuonna? Kehen rokkariin liittyy mitäkin myyttejä? Nyt tietämyksen ei tarvitse enää jäädä väittelyn asteelle, vaan on aika todistaa kuka on todellinen rock-tietäjä ja kuka ei. Rock Science, vuosisadan rock-lautapeli, julkaistaan 9.12.2011. Se onkin täydellinen joululahja jokaiselle rokkarille.

Pelissä 2–6 pelaajaa kisailevat satoihin bändeihin ja albumeihin sekä näiden taustoihin liittyvässä tietämyksessä. Mukana ovat esimerkiksi sellaiset yhtyeet kuin Kiss, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Guns N’ Roses, Venom, Pearl Jam, Sex Pistols ja The Rolling Stones. Kysymykset kattavatkin kaikki genret klassisesta rockista ja metallista nykypäivän lukuisiin alalajeihin, kuten NWOBHM, thrash metal, glam, grunge ja extreme metal. Eri kategorioihin jakautuvien kysymysten lisäksi pelaajat pääsevät myös hyräilemään tunnettuja rock-kappaleita sekä veikkaamaan toistensa tietämystä. Näin ollen kaikki pelaajat ovat pelissä mukana koko ajan.

Lue koko julkaisu…

Black Sabbath Suomeen toukokuussa.

 • Julkaistiin perjantaina 18.11.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1586 kertaa
 • Bändit:

Heviyhtye Black Sabbath (www.blacksabbath.com) aloittaa ensi vuoden maailmankiertueensa Venäjän Moskovasta, siirtyy sieltä Pietariin, jonka jälkeen 23. toukokuuta yhtye nähdään täällä Suomessa. Bändi esiintyy Hartwall Arenan lavalla ennen Tukholmaan siirtymistä. Pääsylippuja Black Sabbathin keikalle Helsingissä myydään Lippupisteen välityksellä. Lipunmyynti käynnistyy torstaina 24. marraskuuta kello 9 aamulla. Lippujen hinnat ovat 79/75 euroa sekä mahdolliset toimituskulut. Konsertti puolen vuoden päästä starttaa iltapäivällä kello 18.30 ovien avautuessa. Lämmittelijöiden nimiä ei ole vielä kerrottu.

Lue koko julkaisu…

Black Sabbath yhdessä jälleen.

 • Julkaistiin sunnuntaina 13.11.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1354 kertaa
 • Bändit:

Maailmankuulu heviyhtye Black Sabbath on aktivoitunut uudelleen vanhalla kokoonpanollaan, johon kuuluu laulaja Ozzy Osbourne, kitaristi Tony Iommi, basisti Geezer Butler ja rumpali Bill Ward, tehdäkseen ainakin yhden studioalbumin ja sen jälkeen soittaakseen yhdessä maailmankiertueen. Bändin ensimmäinen uusi studioluomus kolmeen vuosikymmeneen julkaistaneen ensi vuoden aikana. Biisimateriaali sitä varten on sävelletty jo noin 50-prosenttisesti valmiiksi. Äänityspuolen tuottajana tulee toimimaan Rick Rubin. Black Sabbath pyrkii aloittelemaan nauhoittamisen ensi vuoden tammikuussa saadakseen lopputuotteen faniensa korville syksyllä 2012. Sen jälkeen veteraanimuusikot siirtyvät kiertämään maailman keikkalavoja. Kiertuetta edeltää Iso-Britannian Download-festivaalissa konsertoiminen kesäkuussa 2012.

Lue koko julkaisu…

Hevimusikaali tykittää metallimusiikin parhaat palat.

Turun Nuoren Teatterin suurproduktiossa 1827 Infernal Musical kuullaan metallimusiikin parhaat biisit genren laajalta kentältä. Itseoikeutetusti tässä ainutlaatuisessa hevimusikaalissa on edustettuna metallimusiikin uranuurtaja ja joskus jopa maailman ensimmäiseksi heavy metal -yhtyeeksi luonnehdittu Black Sabbath. Tämän legendaarisen yhtyeen tuotannosta kuullaan biisi sen alkuperäiskokoonpanon ajalta, jolloin hiljattain Suomessakin vieraillut Ozzy Osbourne vielä venytti äänijänteitään yhtyeen solistina.

Myös kotimainen metallimusiikki on kaikessa monipuolisuudessaan kattavasti edustettuna, kun tarinaa tuhoisasta Turun palosta kerrotaan rankemman kautta. Tarinankerrontaa ryyditetään muun muassa suomenkielisellä hevillä, kun ilmoille kajahtaa eräs Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen suosituimmista biiseistä. Hempeämpää tunnelmaa infernaaliseen menoon luo suomalaisen metallimusiikin kenties kirkkaimman tähden, HIMin love metal -balladi.

Lue koko julkaisu…

Ronnie James Dio kuoli.

Yhdysvaltalainen hevilaulaja ja biisintekijä Ronnie James Dio kuoli eilen sunnuntain aamulla. Muusikko menehtyi 67-vuotiaana paljastettuaan vasta kuukausi sitten taistelevansa hengestään mahasyöpää vastaan. Dion poismenon varmisti medialle ensimmäisenä muusikon vaimo ja manageri Wendy Dio, joka antamassaan lausunnossa totesi aviomiehen poismenon olleen rauhallinen tapahtuma. Dio ehti toimia samannimisen bändin lisäksi Heaven & Hellin, Black Sabbathin sekä Rainbow-yhtyeen riveissä. Aikaisemmin toukokuussa Heaven & Hell uutisoi joutuvansa perumaan Euroopan-kiertueensa johtuen Dion mahasyöpähoidoista. Heaven & Hell -projektiin kuuluu entinen Black Sabbathin Tony Iommi, Geeze Butler ja Vinny Appice. Projekti on tähän mennessä julkaissut yhden albumin, huhtikuussa 2009 julkaistun "The Devil You Know" -kiekon. Ronnie James Dio muistetaan musiikillisten töiden ohessa "pirunmerkkinä" tunnettavan käsimerkin popularisoimisesta.

Lue koko julkaisu…

Ruotsalaishevari työkyvyttömyystuelle metallimusiikin vuoksi.

Ruotsalainen, mutta englanninkielinen, sanomalehti The Local uutisoi ruotsalaismiehen saaneen osakseen hyvin erikoislaatuisen tunnustuksen. Heavy metal -musiikin suurkuluttajan musiikilliset addiktiot on nyt ihan virallisesti nimetty invaliditeetiksi. Roger Tullgren -niminen ruotsalaishevari on psykologisen analyysin mukaan todettu oikeutetuksi saamaan työkyvyttömyystukea, jonka valtio maksaa. Koska herran hevimetallin kuuntelu vaikuttaa niin rajusti hänen elämänsä eri osa-alueisiin, on maan Työvoimatoimisto päättänyt maksaa osan Tullgrenin työpalkasta. Samalla Tullgrenin työnantaja on antanut hänelle erikoisluvan soittaa töissä musiikkia suurella äänenvoimakkuudella.

Lue koko julkaisu…