Metallimusiikki.net

Hevimusikaali tykittää metallimusiikin parhaat palat.

Turun Nuoren Teatterin suurproduktiossa 1827 Infernal Musical kuullaan metallimusiikin parhaat biisit genren laajalta kentältä. Itseoikeutetusti tässä ainutlaatuisessa hevimusikaalissa on edustettuna metallimusiikin uranuurtaja ja joskus jopa maailman ensimmäiseksi heavy metal -yhtyeeksi luonnehdittu Black Sabbath. Tämän legendaarisen yhtyeen tuotannosta kuullaan biisi sen alkuperäiskokoonpanon ajalta, jolloin hiljattain Suomessakin vieraillut Ozzy Osbourne vielä venytti äänijänteitään yhtyeen solistina.

Myös kotimainen metallimusiikki on kaikessa monipuolisuudessaan kattavasti edustettuna, kun tarinaa tuhoisasta Turun palosta kerrotaan rankemman kautta. Tarinankerrontaa ryyditetään muun muassa suomenkielisellä hevillä, kun ilmoille kajahtaa eräs Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen suosituimmista biiseistä. Hempeämpää tunnelmaa infernaaliseen menoon luo suomalaisen metallimusiikin kenties kirkkaimman tähden, HIMin love metal -balladi.

Liput menevät kuin kuumille kiville

Jo ennen lipunmyynnin alkua oli Turun Nuoren Teatterin kohuttuun megaproduktioon tehty ennakkovarauksia lähes tuhat kappaletta. Hevimusikaalin faneja ilahduttaneekin tieto, että ennakkotiedoista poiketen musikaalista on yhdeksän näytöstä aiemmin ilmoitetun kahdeksan sijaan. Lipunmyynti käy kuumana ja sen ennustetaan kiihtyvään infernaalisiin asteisiin vuoden loppuun mennessä.

Fanien odotus päättyy runsaan puolen vuoden kuluttua, kun Mike Pohjolan käsikirjoittama ja Juha-Pekka Mikkolan ohjaama musikaali kantaesitetään perjantaina 21.1.2011. Muut kahdeksan näytöstä ovat tammi-helmikuussa 2011. Turun Nuoren Teatterin infernaalista musikaalia esitetään Turun vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden keskeisessä tapahtumapaikassa Logomossa. Lisätietoja produktiosta saat sen omilta nettisivuilta osoitteesta www.1827.fi. Tämä maailman ensimmäinen Turun palosta kertova hevimusikaali on osa Turun vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.