Metallimusiikki.net

Ruotsalaishevari työkyvyttömyystuelle metallimusiikin vuoksi.

Ruotsalainen, mutta englanninkielinen, sanomalehti The Local uutisoi ruotsalaismiehen saaneen osakseen hyvin erikoislaatuisen tunnustuksen. Heavy metal -musiikin suurkuluttajan musiikilliset addiktiot on nyt ihan virallisesti nimetty invaliditeetiksi. Roger Tullgren -niminen ruotsalaishevari on psykologisen analyysin mukaan todettu oikeutetuksi saamaan työkyvyttömyystukea, jonka valtio maksaa. Koska herran hevimetallin kuuntelu vaikuttaa niin rajusti hänen elämänsä eri osa-alueisiin, on maan Työvoimatoimisto päättänyt maksaa osan Tullgrenin työpalkasta. Samalla Tullgrenin työnantaja on antanut hänelle erikoisluvan soittaa töissä musiikkia suurella äänenvoimakkuudella.

Mies on kommentoinut tilannetta sanomalla, että koska rakkaus tämäntyyppiseen musiikkiin vaikuttaa myös hänen työkykykyyn, hän on joutunut katkaisemaan aikaisempia työsuhteitaan. Roger Tullgren sai TL:n mukaan ensimmäiset kokemuksensa heavy metallista vuonna 1971, jolloin miehen isoveli toi kotiin Black Sabbath -yhtyeen albumin. Noista ajoista lähtien hevimusiikki on ollut mittava osa nyt jo 42-vuotiaan hevarin elämää. Hänellä on pitkä musta heviletti, kokoelma tatuointeja kehossaan ja hän käyttää metallimiehelle tyypillisiä pääkallokuvioituja koruja jne.

Hevari väittää TL-lehden mukaan ottaneensa osaa viime vuoden puolella yli 300 musiikkitapahtumaan — tämä on onnistunut vain ottamalla kulloisenkin tapahtuman aikaan töistä vapaata. Miehen edellinen työnantaja kyllästyi heavyn ystävän jatkuviin poissaoloihin ja antoi Tullgrenille potkut. Siitä hetkestä lähtien hän on elänyt hyväntekeväisyyden avulla.

Tilanne kuitenkin muuttui siinä vaiheessa kun hän tapasi psykologin, joka antoi Rogerin allekirjoitettavaksi paperin, missä hänen heavy metal -musiikille omistettu elämäntyyli luokiteltiin invaliditeetiksi. Tämä johti siihen lopputulokseen, että hän saa nykyisin taloudellista tukea maan Työvoimatoimistosta. Miehen nykyinen pomo antaa Tullgrenin osallistua konsertteihin ja muihin metallimusiikkitapahtumiin kunhan hän vain korvaa menetetyn työajan myöhemmin. Hevarin annetaan myös pukeutua työaikana kuten hän haluaa… Myös metallin kuunteleminen töissä on sallittua.

The Local -lehti mainitsee jutussa keskustelleen Rogerin tilanteesta Tukholmassa työpsykologin kanssa, joka myönsi tällaisen tapauksen olevan melko noloa. Psykologi kertoo tämän olevan äärimmäisen epätavallista. Hän vertaa tilannetta siihen, että jos jollakulla on uhkapeliongelma, he eivät lähetä peluria takaisin hevosradoilla, vaan yrittävät poistaa addiktion eivätkä voimistaa sitä.

Ruotsin Skånen alueen Työvoimatoimiston varajohtaja Henrietta Stein on myös hämmentynyt, koska normaalisti “kiinnostus musiikkiin” ei ole kylliksi jotta henkilö olisi oikeutettu palkkahyvityksiin.

Roger Tullgren soittaa tällä hetkellä bassoa ja kitaraa kahdessa rock-bändissä, joista toisen nimi on Silverland. Hän sanoo uutisessa saaneensa runsaasti myönteistä palautetta siitä, että hän uskaltaa olla oma itsensä. Hän myöntää kyllä, että joidenkin mielestä hänen pitäisi kasvaa aikuiseksi ja kuunnella myös muita musiikkigenrejä. Tullgren kertoo heavy metallin olevan elämäntapa.

Katso kuva Roger Tullgrenista klikkaamalla tätä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.