Metallimusiikki.net

Newsted: "Heavy Metal Music"

Newsted-bändin kokoonpanossa neljä miestä. He seisovat graffitein koristeltua seinää vasten ulkoilmassa.Kuvassa Newsted-kokoonpano

Muun muassa Metallican, Flotsam and Jetsamin, Voivodin ja Ozzy Osbournen kiertuebändin riveistä tuttu Jason Newsted julkaisee vihdoin luotsaamansa Newsted-yhtyeen debyyttialbumin "Heavy Metal Music". Rock and Roll Hall of Famen kunniajäsen ja kuusinkertainen Grammy-voittaja Jason Newsted tuo myös yhtyeensä esiintymään tulevana viikonloppuna järjestettävälle Rock The Beach -festivaalille Hietaniemen rantaan. Yhtye esiintyy festivaalin lauantaina kello 16.15.

Newsted julkaisi taannoin EP:n "Metal", joka nousi suoraan sijalle yksi Amerikan iTunesin metallilistalla. Pidemmän aikaa työstetty debyyttialbumi "Heavy Metal Music" julkaistaan alkusyksystä. Albumi sisältää 11 tiukkaa metalliraitaa, joista ei riffejä puutu. Tulevalla albumilla Jason ammentaa hänen soittokokemuksiaan lukuisten maailmantähtien kanssa kuten Warren Haynes, Zakk Wylde, James Hetfield ja Andreas Kisser. Olen saanut elää jo kolmea unelmaa; Metallica, Ozzy Osbourne ja Voivod. Soittaminen heidän kanssaan oli kaikki minulle suuria haaveita. Olen 50-vuotias ja saan toteuttaa nyt neljättä unelmaani. Olo on todella hyvä ja kiitollinen, olen vasta puolitiessä matkaa.

Vuonna 2004 Jason joutui olkaleikkaukseen ja soittaminen jäi lähes neljäksi vuodeksi. Sinä aikana hän keskittyi pääasiassa maalaamiseen. Vasta vuonna 2011 Jason koko totaalisen herätyksen, kun hänen vanhat yhtyetoverinsa Metallicasta juhlivat 30-vuotista uraansa ja kutsuivat myös hänet vierailemaan San Fransiscossa järjestetyillä juhlakeikoilla. Olen esiintynyt todella isoille yleisöille, mutta en ollut saanut kokea mitään niin hienoa ainakaan kymmeneen vuoteen, Jason toteaa. Kolmantena iltana huomasin sanovani itselleni, että tähän soittamiseen on palattava. En voi olla välittämättä tunteistani. Kuinka edes voisin!

Newsted kiertää koko kesän Euroopan festareita sekä on mukana Megadethin jättikiertueella Amerikassa.

Newsted on:

  • Jason Newsted (laulu ja basso)
  • Mike Mushok (kitara)
  • Jessie Farnsworth (kitara)
  • Jesus Mendez Jr. (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.