Metallimusiikki.net

Iced Earth: Matt Barlow palasi.

  • Julkaistiin keskiviikkona 12.12.2007.
  • Luettu 1195 kertaa
  • Bändit:

Viisipäisen Iced Earth -yhtyeen jäsenet seisovat rivissä luonnon helmassa. Kuvan värisävyt lähes mustavalkoiset, mutta ruskeahtavat. Viidellä miehistä pitkät hiuskset. Heillä kaikilla nahkavaatteet yllään.Perustettu vuonna 1984

Amerikkalainen heavy metal -yhtye Iced Earth uutisoi kitaristi-keulahahmo Jon Schafferin suulla, että muutosten tuulet ovat jälleen kerran bändin yllä. Nyt bändiä on kohdannut ilouutinen, sillä bändiin värvättiin äskettäin uudelleen laulajaksi Matt Barlow. Hän tulee osallistumaan “Something Wicked — Part 2” -konseptialbumin lauluosuuksiin, jonka jälkeen hän lähtee Iced Earthin kanssa kiertueelle. Schaffer hehkuttaa nyt olevan tosi kyseessä, sillä tulevista live-esiintymisistä kaavaillaan sellaisia, jotka tulevat olemaan vähintään yhtä upeita kuin upein IE:n tekemä konsertti.

Jon Schaffer kertoo keskustelleensa useiden bändin uskollisten fanien kanssa Euroopan-kiertueen aikana. Useat fanit osoittivat ikävöivänsä Mattia. Schaffer myöntää, ettei bändi ole ollut sama sen jälkeen kun Barlow oli poistunut yhtyeen miesvahvuudesta.

Kun hän kuuli kuukausia sitten, että Barlow oli jälleen aloitellut musiikkiprojektien kanssa työskentelemisen, hän harkitsi ottavansa yhteyttä Mattiin. Mies ei ehtinyt kuitenkaan ottamaan yhteyttä häneen, sillä Iced Earthin kanssa oli niin paljon muuta toimintaa työn alla — tavoitteenahan bändillä on viime aikoina ollut luoda uusi eeppinen albumi.

Sen jälkeen kun bändi lähti jälleen tien päälle ja keikkailemaan, pääsi Jon Schaffer keskustelemaan useiden faniensa kanssa. Näiden juttutuokioiden vuoksi hän päättikin soittaa suoraan Mattille ja kysyä mitä hän tuumailee ajatuksesta toimia jälleen kerran IE:n joukoissa. Matt Barlow suostui värväytymään joukon jatkoksi. Hän tulee osallistumaan uuden albumin studiotyöskentelyynkin. Matt laulaa “Something Wicked” -konseptikiekon toisessa osassa. Sen lisäksi kaavaillaan uutta kiertuetta ja kunnollista DVD-julkaisun luomista.

Nyt Schaffer haluaa tehdä faneilleen selväksi, että juuri fanikuntaa on kiittäminen Mattin paluusta. Fanit ovat sanoneet sanottavansa ja bändi teki päätöksensä sen mukaan. Jon itse paljastaa kaivanneensa kyseistä heppua lavaesiintymisissä. Iced Earthin vannoutuneimpien fanien Schaffer uskoo tietävän, ettei hän ole mikään kieroilija — hän sanoo asiat suoraan ja tarkoittaa sitä. Mattin hankkiminen takaisin bändiin oli paras ratkaisu Iced Earthille. Tim Owensin kitaristi Schaffer kertoo olevan mahtava ja lahjakas laulaja, jolle hän toivottaakin parasta jatkoa tulevaisuudessaan niin henkilökohtaisen kuin ammatillisenkin elämänsä saralla. Lisää tietoja bändin tulevaisuudesta paljastetaan lähiaikoina. Uuden laulajan tuominen remmiin vaikuttaa jossain määrin seuraavan pitkäsoiton ilmestymiseen — kiekko julkaistaan hieman ajateltua myöhemmin.

Iced Earth on:

  • Matt Barlow (laulu)
  • Troy Seele (kitarat)
  • Jon Schaffer (kitara ja taustalaulu)
  • Dennis Hayes (basso)
  • Brent Smedley (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.