Metallimusiikki.net

iced earth

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen iced earth liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin iced earth. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin iced earth liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Dead Shape Figurelta uutta musiikkia ja Euroopan-kiertue Iced Earthin ja Evergreyn kanssa

Sinistä taustaa vasten seisova viisipäinen Dead Shape Figure, jonka jäsenet ovat kaikki miehiä.Kuvassa Dead Shape Figure

Dead Shape Figure on laittanut kotisivuilleen maistiaisia ensi vuonna julkaistavalta, vielä nimeämättömältä, kolmannelta albumiltaan. Kappale on nimeltään "Perdition Receiver" ja tässä yhtyeen kuvaus biisistä: Vaikka levy julkaistaan aikataulusekoilujen takia vasta lähempänä ensi vuoden kevättä niin päätimme tulevan Euroopan kiertueemme kunniaksi julkaista yhden biisin tulevalta albumilta. ‘Perdition Receiver’ on kitaristimme Silver Otsin säveltämä raikas Cocaine Cowboys -dokumentin innoittama vauhtipala, jossa Galzi kaivautuu lyyrisellä puolella post-poelaisuuden hengessä todellisuuden pintakerroksien läpi kohti tuntematonta.

Lue koko julkaisu…

Dead Shape Figure kiertueelle Iced Earthin ja Evergreyn kanssa

Kuvassa Dead Shape Figure violetin valon hohtaessa taustalta.Kuva: Toni Salminen

Neljättä levyään viimeistelevä Dead Shape Figure (www.deadshapefigure.com) lähtee joulukuussa Euroopan-kiertueelle Iced Earthin ja Evergreyn kanssa. Kiertue käsittää seitsemän maata ja on osana Iced Earthin World Dystopia 2012 -turneeta.

Yhtyeen kitaristi Juhani Flinck kommentoi kiertuetta seuraavasti: On todella mahtavaa ja erittäin suuri kunnia saada jälleen kiertää isojen nimien kanssa ja odotamme innolla miten Iced Earth- ja Evergrey-diggarit tulevat reagoimaan musiikkiimme. Kiertue tulee olemaan viides isompi rundimme ja henkilökohtaisesti en malta odottaa että pääsen seuraamaan lavan vierestä herra John Schafferin riffi-ilotulitusta lähietäisyydeltä useamman päivän ajan!

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: Dystopia.

 • Julkaistiin lauantaina 29.10.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1253 kertaa
 • Bändit:

"Dystopia"-albumin etukannessa rautainen monsteri spottivalojen alla rynnii pitkin kylää.Julkaistiin 17.10.2011

Amerikkalainen Iced Earth (www.icedearth.com) laittoi juuri nettiin katseltavaksi uuden musiikkivideon "Dystopia"-albumiltaan ja paljasti samassa saumassa kiekkonsa ensimmäisen viikon listasijoituksia eri maissa. Julkaisuviikollaan "Dystopia" on viihtynyt yhtyeen kotimaassa levylistan Billboard 200 -listalla 67. portaalla. Saksassa kiekko on 23. sijalla, Itävallassa ja Sveitsissä viidenkymmenen tienoilla ja Iso-Britannian rokkilistalla jo korkealla 18. sijalla. Iced Earthin johtaja Jon Schaffer on tyytyväinen näihin tuloksiin: fanit ja kriitikot ovat ottaneet albumin hyvin vastaan. Juhlistaakseen kiekkonsa menestymistä bändi päätti debytoida "Dystopia"-musiikkivideon Saksan Eventim-lippupalvelussa.

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: "Dystopia".

 • Julkaistiin torstaina 14.07.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1522 kertaa
 • Bändit:

Rässiä ja power metallia yhdistävä Iced Earth (www.icedearth.com) tiedottaa studiopäiväkirjansa välityksellä seuraavan studiokiekkonsa rumpu ja rytmikitararaitojen nauhoittamisen päättyneen aikataulun mukaisesti. Levy tulee samaan osakseen nimen "Dystopia". Sille nauhoitettaneen tusinan verran biisejä. Tähän mennessä levyn lauluosuuksien hiomista ja krediittien kirjoittamisia viimeistellään. Opuksella, joka julkaistaneen vielä vuoden 2011 aikana, tullaan kuulemaan ainakin sellaisia biisejä kuin "Dystopia", "Anthem", "Days of Rage", "Soylent Green", "V" ja "Boiling Point". Albumi tulee olemaan seuraaja Iced Earthin kolmen vuoden takaiselle "The Crucible Of Man — Something Wicked Part II" -opukselle.

Lue koko julkaisu…

Iced Earthin keulahahmo eläkkeelle.

 • Julkaistiin torstaina 03.03.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1376 kertaa
 • Bändit:

Yhdysvaltalainen heviryhmä Iced Earth (www.icedearth.com) menettää laulajansa Matt Barlowin, kun muusikko ilmoitti eilen siirtyvänsä syrjään Euroopan-kiertueen päätyttyä. Muusikko haluaa siirtyä viettämään rauhallisempaa perhe-elämää. Iced Earthin riveistä eläkkeelle siirtyvä mies on 40-vuotias ja eronnut tästä bändistä aikaisemminkin. Joitakin vuosia aikaisemmin hän on bänditoiminnan sijaan ansainnut elantonsa poliisina. Eilen julkaisemassaan tiedotteessa mies lupaa osallistua kaikkiin Iced Earthin vuonna 2011 tekemiin Euroopan alueen festivaalikeikkoihin. Kun mies palasi bändin puikkoihin vuonna 2007, hän on kokenut omien sanojensa mukaan mahtavia hetkiä ja päässyt kiertämään eri puolilla maailmaa huolimatta siitä, että alkuperäisten suunnitelmien mukaan Iced Earthin kiertuesuunnitelmat olisivat hyvin rajoitettuja.

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: "The Crucible of Man (Something Wicked Part II)".

 • Julkaistiin maanantaina 07.07.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1302 kertaa
 • Bändit:

Iced Earth -bändin keikkakokoonpano vuonna 2008. Kuvassa näkyy rivissä seisovia miehiä yhteensä viisi kappaletta. He ovat pukeutuneet farkkutakkeihin ja -housuihin. Valtaosalla hepuista pitkät heviletit ja osalla naamakarvoitustakin. Taustalla punainen laIced Earthin keikkakokoonpano

Amerikkalainen heavy metal -legenda Iced Earth (www.icedearth.com) laskee ilmoille jälleen uuden studiosoiton. Albumin nimi on "The Crucible of Man (Something Wicked Part II)" ja se julkaistaan SPV Recordsin kautta täällä Suomessa 8. päivä syyskuuta, kuten muuallakin Euroopassa, paitsi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, jonne levy leviää 5. syyskuuta. Yhdysvaltoihin ja Kanadaan albumi julkaistaan 9.9.2008.

Uusi levy on seuraaja yhtyeen vuonna 2007 esiin tuomalle "Framing Armageddon (Something Wicked Part I)" -nimiselle pitkäsoitolle. Albumin ilmestymistä seuraaja Iced Earthin syyskuussa aloittama kiertue Pohjois-Amerikassa. Bändi esiintyy syyskuussa 27. päivä pääesiintyjänä ProgPower USA IX -festivaalissa Atlantassa.

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: Matt Barlow palasi.

 • Julkaistiin keskiviikkona 12.12.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1235 kertaa
 • Bändit:

Viisipäisen Iced Earth -yhtyeen jäsenet seisovat rivissä luonnon helmassa. Kuvan värisävyt lähes mustavalkoiset, mutta ruskeahtavat. Viidellä miehistä pitkät hiuskset. Heillä kaikilla nahkavaatteet yllään.Perustettu vuonna 1984

Amerikkalainen heavy metal -yhtye Iced Earth (www.icedearth.com) uutisoi kitaristi-keulahahmo Jon Schafferin suulla, että muutosten tuulet ovat jälleen kerran bändin yllä. Nyt bändiä on kohdannut ilouutinen, sillä bändiin värvättiin äskettäin uudelleen laulajaksi Matt Barlow. Hän tulee osallistumaan "Something Wicked — Part 2" -konseptialbumin lauluosuuksiin, jonka jälkeen hän lähtee Iced Earthin kanssa kiertueelle. Schaffer hehkuttaa nyt olevan tosi kyseessä, sillä tulevista live-esiintymisistä kaavaillaan sellaisia, jotka tulevat olemaan vähintään yhtä upeita kuin upein IE:n tekemä konsertti.

Lue koko julkaisu…

Turisas kiertueelle Eurooppaan.

Turisaksen jäsenet, viisi miestä, ravaavat jorpakossa suuret miekat kourissaan. Taivas on valkoinen, vesi ruskeahtavaa.Kiertueelle maaliskuussa

Sotajumala Turisas (www.turisas.com) uutisoi aikovansa lähteä kiertueelle maalis-huhtikuun ajaksi ensi vuonna. Keikkaputki koskettaa lukuisia Euroopan alueen maita. Keikkoja bändi tekee etenkin Iso-Britanniassa, Saksassa, mutta onpa esiintymisiä luvassa myös Ruotsiin, Tanskaan ja Alankomaihinkin. Turisas on kiertueen pääesiintyjä. Ryhmä oli hiljattain lokakuun tienoilla tukemassa Iced Earthia ja Annihilatoria. Yhtyeen keulahahmo Warlod Nygard kommentoi edellisen kiertueen sujuneen vallan mainiosti. Bändi sai reissatessaan uusia faneja ja ystäviä, ja myös Iced Earthin ja Annihilatorin joukot osoittautuivat mainioiksi hepuiksi.

Lue koko julkaisu…

Pyramaze studioon maanantaina.

 • Julkaistiin maanantaina 01.10.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1144 kertaa
 • Bändit: ,

Apokalyptinen valokuva, jossa Pyramaze-bändin kuusi miesjäsentä seisoo rivissä tumman ja uhkaavan taivaan alla. Etummaisena seisoo kaksi miestä, joista vasemmanpuoleisella pitkät mustat hiukset ja oikeanpuoleisella mustat vaatteet mutta kalju pää.Ryhmässä kuusi jäsentä

Tanskalais-yhdysvaltalainen Pyramaze (www.pyramaze.com), jonka väkivoimaan kuuluu entinen Iced Earthin laulaja Matt Barlow, aikoo lähteä tänään maanantaina studiotiloihin Hadersleviin. Miehet ryhtyvät työstämään uutta albumia, josta kehkeytyy aikanaan seuraaja "Legend of the Bone Carver" -albumille. Bändi kertoo olevansa liekeissä ja täysin valmis luomaan jälleen yhden studioalbumin täynnä eeppistä metallimusiikkitaidetta.

Ex-IE:n mies Matt Barlow liittyi Pyramazeen sen jälkeen kun yhtyeen edellinen laulaja Lance King erosi ryhmästä viime vuoden marraskuussa.

Lue koko julkaisu…

Turisas kiertää Eurooppaa.

Turisas-bändin yksi jäsen, jolla punamustaksi maalatut kasvot ja yllään viikinkiasut, loikkii ilmassa hurjistunut ilme kasvoillaan ja miekka kourissaan. Hämärtyvä auringonlasku näkyy taustalla.Kuva: Steve Brown

Folk-vaikutteista metallia soittava Turisas (www.turisas.com), joka julkaisi hiljattain discoaiheisen musiikkivideon kappaleesta "Rasputin", kertoo lähtevänsä lokakuun alussa Euroopan-kiertueelle Iced Earthin seuraksi. Bändit keikkailevat näillä näkymin kiivaasti aina marraskuun alkuun asti. kiertue vie bändit Saksaan, Italiaan, Espanjaan, Itävaltaan kuin Sveitsiinkin — muutamia konsertteja on luvassa myös Ruotsiin. Reissussa kulkee mukana myös kanadalainen thrash metallia soittava Annihilator.

Turisas-joukkojen julkaisema "Rasputin"-musiikkivideo on samalla yhtyeen kuluvan kuukauden aikana julkaiseman singlen nimi. Kiekko sisältää nimikkobiisinsä lisäksi klassikkokappaleen "Battle Metal". Levystä painetaan CD-version lisäksi erittäin rajoitettu 7"-vinyyli, minkä soittolistalta löytyy B-puolen biisinä kappale "The Court of Jarisleif".

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: Ten Thousand Strong.

 • Julkaistiin lauantaina 11.08.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1262 kertaa
 • Bändit:

Iced Earth (www.icedearth.com) tarjoaa "Ten Thousand Strong" -musiikkivideollaan erikoisen elämyksen, sillä biisi on visuaalisesti erittäin epätavallinen. Sarjakuvamainen, lapsellinen. On kuin katselisi lääkepöpperössä kuvattua Tähtiportin jaksoa, jossa tämän bändin jäsenet näyttelevät pääosaa. Biisi kuullaan yhtyeen uudella "Framing Armageddon — Something Wicked Part 1" -albumilla, joka julkaistaan Saksassa syyskuun 7. päivä ja muualla Euroopassa kolme päivää myöhemmin. Jenkkiläänkin levy rantautuu, 11. päivä samaa kuukautta.

Lue koko julkaisu…

Iced Earth ja Dark Tranquillity yhdessä.

Dark Tranquillityn miehet seisovat tummassa ja kylmänsinisessä valokuvassa, jossa taustalla on mustahko tai tummahko seinä. Etummaisena mies, jolla mustat vaatteet ja pitkät vaaleat hiukset, hänen ylävartaloaan ympäröi sinertävä hehku.Kuvassa Dark Tranquillity

Jenkkibändi Iced Earth (www.icedearth.com) lyöttäytyy yhteen melodista death metallia mättävän ruotsalaisyhtye Dark Tranquillityn kanssa. Bändit keikkailevat yhdessä Euroopan-kiertueella loka-marraskuun ajan. Keikkaputki käynnistyy lokakuun 8. päivä ja päättyy marraskuun alussa. Euroopan jälkeen Iced Earth lähtee tukemaan Heaven And Hell -nimistä ryhmää, joka keikkailee marraskuun 4. päivästä lähtien yksinomaan Iso-Britannian suunnalla.

IE:n uusi albumi, "Framing Armageddon — Something Wicked Part 1", tullaan julkaisemaan SPV:n kautta seuraavasti:

 • Syyskuun 7. päivä: Saksa
 • Syyskuun 10. päivä: Muu Eurooppa
 • Syyskuun 11. päivä: Pohjois-Amerikka

Lue koko julkaisu…

Iced Earth: kitaristiksi Troy Seele.

 • Julkaistiin maanantaina 21.05.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1329 kertaa
 • Bändit:

Viisipäisen Iced Earth -yhtyeen jäsenet seisovat rivissä luonnon helmassa. Kuvan värisävyt lähes mustavalkoiset, mutta ruskeahtavat. Viidellä miehistä pitkät hiuskset. Heillä kaikilla nahkavaatteet yllään.Perustettu vuonna 1984

Amerikkalaisen heavy metal -musiikkia soittavan Iced Earth (www.icedearth.com) -ryhmän keulahahmo ja kitaristi Jon Schaffer kirjoittaa bändin nettisivuilla IE:n uudesta kitaristista. Ensinnäkin uuden kitarataiturin nimi on Troy Seele. Hän soitti pari sooloa bändin uudelle albumilla. Nyt mies on vahvistettu ryhmän kiertuekokoonpanon jäseneksi — Seele siis keikkailee yhdessä Iced Earthin kanssa. Schaffer kertoo Seelen olevan jo vanha tuttu hänelle, he ovat tunteneet toisensa suunnilleen kymmenen vuoden ajan. Bändin keulahahmo kerskailee Troyn olevan kotiseutunsa paras kitaristi. Mies on kotoisin Indianapoliksen alueelta. Hänen arvellaan tuovan yhtyeeseen paljon uusia ideioita, jotka tulevat vaikuttamaan IE:n uuteen musiikkiin.

Lue koko julkaisu…