Metallimusiikki.net

Iced Earthin keulahahmo eläkkeelle.

  • Julkaistiin torstaina 03.03.2011.
  • Luettu 1273 kertaa
  • Bändit:

Yhdysvaltalainen heviryhmä Iced Earth menettää laulajansa Matt Barlowin, kun muusikko ilmoitti eilen siirtyvänsä syrjään Euroopan-kiertueen päätyttyä. Muusikko haluaa siirtyä viettämään rauhallisempaa perhe-elämää. Iced Earthin riveistä eläkkeelle siirtyvä mies on 40-vuotias ja eronnut tästä bändistä aikaisemminkin. Joitakin vuosia aikaisemmin hän on bänditoiminnan sijaan ansainnut elantonsa poliisina. Eilen julkaisemassaan tiedotteessa mies lupaa osallistua kaikkiin Iced Earthin vuonna 2011 tekemiin Euroopan alueen festivaalikeikkoihin. Kun mies palasi bändin puikkoihin vuonna 2007, hän on kokenut omien sanojensa mukaan mahtavia hetkiä ja päässyt kiertämään eri puolilla maailmaa huolimatta siitä, että alkuperäisten suunnitelmien mukaan Iced Earthin kiertuesuunnitelmat olisivat hyvin rajoitettuja.

Barlow katsoo näinä päivinä olevan pakollista tehdä live-esiintymisiä jos bändi mielii saavuttaa kaiken sen, johon sillä on saumoja. Tämä on osasyynä tämänkertaiseen eroamiseen Iced Earthistä. Hän lupasi vuonna 2003 bändistä erottuaan, että viettäisi enemmän aikaa perheensä kanssa. Sen jälkeen Barlowille ja hänen vaimolleen on syntynyt kaksi lasta. Vokalisti osallistuu vielä muutaman kuukauden ajan bändin kanssa toimimiseen, mutta sen jälkeen jatkaa elämäänsä perheensä kanssa. Mies veikkaa saattavansa tehdä yhteistyötä Iced Earthin Jon Schafferin kanssa myöhemminkin, mutta ei tämän bändin kanssa.

Schaffer on jo ryhtynyt etsimään bändille uutta vokalistia. Yhtyeellä on maailmankiertue odottamassa ja uuden albumin luomistyö hamassa tulevaisuudessa. Schafferilla onkin jo eräitä kiinnostaviksi luonnehtimiaan nimiä mielessä, mutta nimiä hän ei vielä paljasta. Matt Barlowin kloonia ei ole luvassa.

Iced Earth on:

  • Matt Barlow (laulu)
  • Jon Schaffer (kitara ja laulu)
  • Troy Seele (kitarat ja taustalaulu)
  • Freddie Vidales (basso ja taustalaulu)
  • Brent Smedley (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.