Metallimusiikki.net

Ihsahn: "Angl".

 • Julkaistiin lauantaina 29.12.2007.
 • Luettu 1526 kertaa
 • Bändit: ,

Norjalainen Ihsahn , joka tunnetaan parhaiten edesmenneen Emperor-bändin laulajana ja kitaristina, on nyt nimennyt seuraavan sooloalbuminsa. Kiekko on mieheltä jo toinen soolo-opus. Sen nimi on “Angl”. Kiekko on tarkoitus julkaista kevään keskivaiheilla Candlelight Recordsin toimesta. “Angl”-albumista tulee seuraaja vuoden 2006 puolella ilmestyneelle “The Adversary” -pitkäsoitolle. Artistin ensimmäinen soolokiekko rynni ilmestymisensä jälkeen Norjan virallisella albumilistalla sijalle n:o 33.

Candlelight Records kertoo Ihsahnin uuden sooloalbumin olevan tähän mennessä jo lähes valmis ja että vain viime silaukset odottavat tekijäänsä.

“The Adversary” kirjoitettiin ja äänitettiin hieman yli vuoden kestäneen ajanjakson sisällä Symphonique Studioilla vuonojen maassa. Levyllä käy vierailemassa Ulver-orkesterin Garm, joka musisoi ainakin kappaleessa “Homecoming”. Ihsahn soittaa levyllä kaikia muita instrumentteja, paitsi rumpuja, jotka langetettiin Asgeir Mickelsonin paukutettavaksi. Mickelson ruhjoo peltiä myös Borgknagarin ja Spiral Architectin remmissä.

“The Adversary” -albumin kappaleet:

 1. Invocation
 2. Called by the Fire
 3. Citizen
 4. Homecoming
 5. Astera Ton Proinon
 6. Panem et Circenses
 7. And He Shall Walk in Empty Places
 8. Will You Love Me Now?
 9. The Pain is Still Mine

Ihsahnin kerrottiin lokakuussa 2006 siirtyneen soittamaan Ibanezin kitaroita. Mies kertoi tuohon aikaan hankkineensa ensimmäisen Ibanez-merkkisen kitaran vuonna 1999, jolloin hän oli Emperorin ja Peccatumin kanssa kiertueella Yhdysvalloissa. Ihsahn kokee kyseisen merkin olevan elegantti ja sopivasti muotoiltu hänen soittotapaansa varten.

Emperor esiintyi Wacken Open Air -tapahtumassa, Saksassa, vuonna 2006. Paikalla oli luonnollisesti myös Ihsahn. Emperor toimi festivaalin pääesiintyjänä soittaen yleisölle, jonka päämäärä oli yli 50 000 kappaletta. Mnemosyne Productionsin julkaisemassa uutisessa Ihsahn koki olleen loistava elämys päästä soittamaan yhdessä harvoista Emperorin keikoista kaikkien vuosien jälkeen. Hän tapasi ympäri maailmaa paikan päälle raahautuneita fanejaan.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.