Metallimusiikki.net

Ihsahn julkaisi biisejä sooloalbumiltaan.

 • Julkaistiin keskiviikkona 28.05.2008.
 • Luettu 1183 kertaa
 • Bändit: ,

Ihsahnin "angL"-albumin kansikuva on musta ja hyvin koruton. Kuvassa hallitsevina elementteinä vaalealla värillä kirjoitettu artistin nimi vasemmalla ja sen oikealla puolen pystyviivan erottamana albumin nimi."angL" on ilmestynyt

Soolouran aloittanut edesmenneen Emperor-bändin vokalisti-kitaristi Ihsahn laittoi hiljattain virallisille MySpace-sivuilleen kuunneltavaksi kaksi kokonaista biisiä uudelta “angL“-sooloalbumiltaan, joka julkaistaan täällä Euroopassa tänään keskiviikkona. Levy ilmestyi Mnemosyne Productionsin / Candlelight Recordsin toimesta jo eilen Pohjois-Amerikan maissa. Soololevyltä nettiin laitetut kappaleet ovat:

 • “Misanthrope”
 • “Emancipation”

Biisit voi kuunnella Ihsahnin MySpace-sivuilla osoitteessa www.myspace.com/ihsahnmusic. Nettiin laitetut biisit eivät ole niitä, joissa Opethin keulahahmo Mikael Åkerfeldt vierailee. Opethin keulahahmohan osallistui Ihsahnin uuden pitkäsoiton luomistyöhön vierailemalla vain kappaleessa “Unhealer”.

Ihsahnin uuden studioalbumin luomistyöhön on osallistunut Mikael Åkerfeldtin lisäksi Spiral Architectin tiimistä tuttu rumpali Asgeir Mickelson ja basisti Lars Norberg. Viimeksi mainitut heput nauhoittivat kaikki albumilla kuultavat rumpu- ja bassoraidat.

“angL”-albumin kappaleet:

 1. Misanthrope
 2. Scarab
 3. Unhealer
 4. Emancipation
 5. Malediction
 6. Alchemist
 7. Elevator
 8. Threnody
 9. Monolith

Ihsahn on kommentoinut Åkerfeldtin kanssa yhteistyössä tehtyä biisiä kertomalla, että hän ehti aikaisemmin keskustella Mikaelin kanssa musiikin soittamisesta yhdessä, joten nyt nämäkin puheet on täytetty. Mikaelin performanssia “Unhealer”–biisissä Ihsahn ylistää hämmästyttäväksi. Rumpu- ja bassokuviot soittaneet Asger ja Lars ovat ex-Emperorin johtajan mukaan tehneet kivenkovaa työtä koko levyn biiseihin — kaksikon soittotarkkuus on erittäin tarkkaa.

Ihsahn luonnehti aiemmin uuden CD-julkaisunsa musiikillisen suuntauksen olevan luonnollinen kehitysaskel vuonna 2006 ilmestyneelle “The Adversary” -kiekolle, mutta hieman raskaammalla otteella. Pari vuotta sitten ilmestynyt “The Adversary” rynni Norjassa maan viralliselle albumilistalle peräti 33. sijalle ilmestyttyään. Albuminsa mies äänitti hieman yli vuoden päivät kestäneen session aikana norjalaisen Symphonique Studioiden tiloissa. Albumilla vierailee Ulverin joukoissa soittava Garm ainakin yhdessä kappaleessa. Ihsahn soittaa albumilla kaikki instrumentit ja on vastuussa biisien sanoituksista, paitsi rumpukuviot, jotka soitti Borknagaristakin tuttu Asgeir Mickelson — sama mies soittaa rumpuja “angL”-albumillakin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.