Metallimusiikki.net

In Mourning: "Monolith".

 • Julkaistiin tiistaina 12.01.2010.
 • Luettu 1292 kertaa
 • Bändit:

In Mourningin albumin "Monolith" etukannessa näkyy suuri pylväsmäinen monliitti, joka on valkoisen udun seassa siten, että sen päällä lukee mustalla värillä In Mourning -logo ja logon alla punaisella värillä äänitteen nimi. Kuvassa etualalla näkyy harvojaJulkaistaan 25.1.2010

Ruotsalaisyhtye In Mourning on vuonna 2000 toimintansa käynnistänyt melankolista metallia mättävä ryhmä. Sen tuorein julkaisu on Euroopassa 25. tammikuuta julkaistava “Monolith”. Levy ilmestyy Pulverised Recordsin tuella myös muilla mailla ja halmeilla helmikuussa. Teos nauhoitettiin, miksattiin ja masteroitiin Scar Symmetryn kitaristinakin toimivan Jonas Kjellgrenin valvonnassa Black Lounge Studion tiloissa. Samaa studiota ovat aikaisemmin hyödyntäneet Carnal Forge, Steel Attack ja Scar Symmetry itse. “Monolith” sai kansitaiteen graafikko Travis Smithiltä. Albumin graafisen ilmeen myötä yhtye uudisti MySpace-sivunsa ja avasi nettisivuilleen uudesta albumista kertovan osion, jossa kiekon voi kuunnella alusta loppuun korkealaatuisena versiona.

In Mourning kokee uuden “Monolith”-albumin jatkavan siitä mihin debyyttialbumi “Shrouded Divine” yhtyen jätti. Albumi on toteutettu samalla lähestymistavalla kuin edeltäjänsäkin, mutta nyt biisien kirjoittamisen ja soittotaidon kehittymisen myötä kokonaisuus on aikaisempaakin vaikuttavampi. Britannian Metal Hammer -lehti arvostelee uuden albumin edustavan evolutiivista harppausta eteenpäin. Lehtijutussa koetaan In Mourningin imevän itseensä Katatonian, Amon Amarthin ja Hypocrisyn parhaat elementit ja luovansa niistä oivan musiikillisen maiseman.

“Monolith”-albumin kappaleet:

 1. For You To Know
 2. Debris
 3. The Poet And The Painter Of Souls
 4. The Smoke
 5. A Shade Of Plague
 6. With You Came Silence
 7. Pale Eye Revelation
 8. The Final Solution (Entering The Black Lodge)

Uusi albumi nauhoitettiin, miksattiin ja masteroitiin Black Lounge Studion ja Abyss Studion tiloissa tuottaja Jonas Kjellgrenin kanssa syys-lokakuussa 2009. Albumin kappaleiden säveltämiseen osallistui merkittävästi erityisesti yhtyeen kitaristi ja laulaja Tobias Netzell. Pian ilmestyvä “Monolith” on seuraaja vuonna 2008 ilmestyneelle esikoisalbumille “Shrouded Divine”. Esikoisalbumista julkaistiin viime vuoden marraskuussa Kolony Recordsin / Aftermath Musicin toimesta vinyyliversio. Vinyylin kansitaide on toisenlainen kuin CD-versiossa.

In Mourning on:

 • Tobias Netzell (kitara ja laulu)
 • Björn Pettersson (kitara)
 • Tim Nedergård (kitara)
 • Pierre Stam (basso)
 • Christian Netzell (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.