Metallimusiikki.net

Katatonia: "Dethroned and Uncrowned"

 • Julkaistiin lauantaina 22.06.2013.
 • Luettu 1756 kertaa
 • Bändit:

"Dethroned and Uncrowned" -albumin nimi lukee kuvan vasemmassa reunassa Katatonia-logon alla. Kuvassa piirros linnusta, jonka varpaiden kynsissä musta kruunu.Julkaistaan syyskuussa 2013

Ruotsalainen metalliryhmä Katatonia nähdään heinäkuun lopussa esiintymässä Oulun Qstockissa, jossa myös kotimainen HIM soittaa. Syyskuussa bändiltä ilmestyy menestysalbumille "Dead End Kings" seuraaja, kun omalaatuinen "Dethroned & Uncrowned" julkaistaan. Bändin mukaan kiekko on hyvin monitasoinen ja tunnelmallinen. Painopisteenä ovat melodiset osuudet, mutta ilman rytmikitaroiden ja rumpujen mylvintää taustalla. Bändi on tehnyt kiekostaan puoliksi akustisen, pelkistetyn kuuntelukokemuksen. Erikoiseksi sen tekee se, että biisit ovat "Dead End Kings" -albumilta. Katatonia uskoo vanhojen biisien kuulostavan täysin erilaisilta kuin niiden alkuperäiset versiot. Yhtye kerää Pledgemusicin kautta varoja levyprojektiinsa, myös kiertuekustannusten kattamiseksi.

"Dead End Kings" ilmestyi elokuussa 2012. Se on Katatonian yhdeksäs ja menestyksekkäin kiekko tähän mennessä. Syyskuussa 2013 ilmestyvä "Dethroned and Uncrowned" ilmestyy Kscope-levymerkin kautta tuplavinyylinä, digitaalisesti ladattavassa muodossa, sekä CD:n ja DVD:n yhdistelmänä.

"Dethroned and Uncrowned" -albumin kappaleet:

 1. The Parting
 2. The One You Are Looking For Is Not Here
 3. Hypnone
 4. The Racing Heart
 5. Buildings
 6. Leech
 7. Ambitions
 8. Undo You
 9. Lethean
 10. First Prayer
 11. Dead Letters

Katatonia on:

 • Jonas Renkse (laulu)
 • Anders "Blakkheim" Nyström (kitarat ja taustalaulu)
 • Per "Sodomizer" Eriksson (kitarat)
 • Niklas "Nille" Sandin (basso)
 • Daniel Liljekvist (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.