Metallimusiikki.net

katatonia

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen katatonia liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin katatonia. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin katatonia liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Qstockin lauantailiput myyty loppuun

Qstockin lauantain päiväkohtaiset liput on myyty loppuun. Perjantain ja kahden päivän lippuja sen sijaan on vielä saatavissa Lippupalvelun toimipisteistä.

Ennakkomyynti jatkuu torstai-iltaan asti tai niin kauan kuin lippuja riittää. Porttimyynti avataan perjantaina, mikäli lippuja on vielä myymättä. Mahdollinen perjantain jälkeen jäljellä oleva kahden päivän lippukiintiö siirtyy lauantain porttimyyntiin. Loppuunmyynnistä tiedotetaan välittömästi Qstockin nettisivuilla ja Facebookissa.

Lue koko julkaisu…

Qstock matkalla kohti yleisöennätystä

Viikon kuluttua käynnistyvän Qstockin lipunmyynti on ollut vilkasta. Ennakkolippuja on myyty selvästi enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, jolloin festivaali saavutti ennätysyleisönsä noin 28 000 juhlijaa viikonlopun aikana. Tuolloin lauantai oli loppuunmyyty.

Nyt molempien päivien suosio on tasaisempaa kuin aikaisemmin, joten uusi kävijäennätys näyttää todennäköiseltä, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi. Kaikkia ennakkolippuja on vielä saatavilla Lippupalvelun toimipisteistä. Mahdollisesta loppuunmyynnistä tiedotetaan välittömästi.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: "Dethroned and Uncrowned"

 • Julkaistiin lauantaina 22.06.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1903 kertaa
 • Bändit:

"Dethroned and Uncrowned" -albumin nimi lukee kuvan vasemmassa reunassa Katatonia-logon alla. Kuvassa piirros linnusta, jonka varpaiden kynsissä musta kruunu.Julkaistaan syyskuussa 2013

Ruotsalainen metalliryhmä Katatonia (www.katatonia.com) nähdään heinäkuun lopussa esiintymässä Oulun Qstockissa, jossa myös kotimainen HIM soittaa. Syyskuussa bändiltä ilmestyy menestysalbumille "Dead End Kings" seuraaja, kun omalaatuinen "Dethroned & Uncrowned" julkaistaan. Bändin mukaan kiekko on hyvin monitasoinen ja tunnelmallinen. Painopisteenä ovat melodiset osuudet, mutta ilman rytmikitaroiden ja rumpujen mylvintää taustalla. Bändi on tehnyt kiekostaan puoliksi akustisen, pelkistetyn kuuntelukokemuksen. Erikoiseksi sen tekee se, että biisit ovat "Dead End Kings" -albumilta. Katatonia uskoo vanhojen biisien kuulostavan täysin erilaisilta kuin niiden alkuperäiset versiot. Yhtye kerää Pledgemusicin kautta varoja levyprojektiinsa, myös kiertuekustannusten kattamiseksi.

Lue koko julkaisu…

Katatonia Euroopan-kiertueellaan myös Suomeen

 • Julkaistiin sunnuntaina 15.07.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1593 kertaa
 • Bändit:

"Dead End Kings" -albumin kansitaiteena mustavalkoinen piirros kuolleesta harakasta, jonka suusta valuu mustaa savua.Julkaistaan 27.8.2012

Ruotsalainen Katatonia (www.katatonia.com) lähtee syyskuussa kiertämään Yhdysvaltojen maaperää ja sen päätyttyä tullee pitämään kuukauden pituisen keikkatauon ennen kuin ryhtyy uudelleen. Marraskuun 8. päivä starttaava Euroopan-kiertue alkaa Joensuusta. Katatonia soittaa Joensuun Kerubin lisäksi Jyväskylän Lutakossa, Tampereen Pakkahuoneella ja lopuksi Helsingin The Circuksessa. Metallibändin tukena nähdään ranskalainen Alcest sekä yhdysvaltalainen Junius. Katatonia soittanee keikoilla ahkerasti 27.8. ilmestyvän yhdeksännen albuminsa, levyn "Dead End Kings", antia. Keikoille pyritään myymään ennakkolippuja suoraan Katatonian kotisivujen välityksellä.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: "Dead End Kings"

 • Julkaistiin torstaina 31.05.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1838 kertaa
 • Bändit:

"Dead End Kings" -albumin kansitaiteena mustavalkoinen piirros kuolleesta harakasta, jonka suusta valuu mustaa savua.Julkaistaan 27.8.2012

Ruotsalainen Katatonia (www.katatonia.com) paljasti alkuviikosta tärkeimmät tulevaan albumiinsa liittyvät yksityiskohdat. Synkistelyrokkia ja -metallia tekevä Katatonia julkistaa uransa yhdeksännen albumin Peaceville Recordsin kautta 27. elokuuta Euroopassa ja päivää myöhemmin Yhdysvalloissa. Kiekko sai nimekseen "Dead End Kings". Se on seuraaja vuoden 2009 "Night is the New Day" -nimiselle opukselle, vaikkakin bändin mukaan melkoisen suuri harppaus tuntemattomaan. Melankolisuutensa ja angstinsa osalta "Dead End Kings" on saavuttanut uuden virstanpylvään. Sillä kuultava materiaali on ainakin osittain Katatonian uran kunnianhimoisinta.

Lue koko julkaisu…

Katatonialta albumi ennen kesää.

 • Julkaistiin maanantaina 02.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1411 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalainen Katatonia (www.katatonia.com) ilmoitti menneen vuoden viimeisenä päivänä olleen hyvin kiireinen, koska ryhmä on ollut valtaosan vuodesta tien päällä. Yhtye haluaakin kiittää sen johdosta fanejaan, ystäviään ja uskollisia tukijoitaan saapumisesta keikkapaikoille. Nyt yhtye valmistautuu uuden albumin tekemiseen. Ensimmäiset alkaneen vuoden kuukaudet kuluvat albumin äänitystyön merkeissä. Yhdeksäs studioalbumi tullaan, mikäli ongelmia ei ilmene, julkaisemaan ennen kesää. Lisäksi lähiaikoina Katatonialta ilmestyy juhla-DVD "Last Fair Day Gone Night". Siitä ja uudesta pitkäsoitosta annetaan lisätietoja myöhemmin.

Lue koko julkaisu…

Katatonialta "The Longest Year" -EP.

 • Julkaistiin perjantaina 19.02.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1641 kertaa
 • Bändit:

Katatonian "The Longest Year" -EP:n etukannessa näkyy hyvin synkkä maalaus tai valokuva enkelipatsaasta, jonka ympärillä verenpunaista kangasta tai nestettä. Kuvan tausta on pääosin musta tai tummanharmaa. Alaosassa lukee valkoisella värillä rivissä KatatJulkaistaan 15.3.2010

Melankolisen metallimusiikin parissa piehtaroiva Katatonia (www.katatonia.com) aikoo tuoda Peaceville Recordsin avulla esiin uuden EP-levyn. Ruotsalaisyhtyeen uutukaiskiekko on 15. maaliskuuta ilmestyvä "The Longest Year", jossa uuden singlekappaleen lisäksi tullaan kuulemaan yksi aikaisemmin julkaisematon viisu, uusia tulkintoja vanhemmista biiseistä ja musiikkivideot kappaleisiin "The Longest Year" ja "Day & Then The Shade". Ensin mainitun videoklipin toteutti Charlie Granberg ja jälkimmäisen Lasse Hoile. Tanskalainen Hoile on aikaisemmin tehnyt musiikkivideon Opethille ja toiminut itsekin death metal -bändi Panzerchristin riveissä 1990-luvulla. Katatonia uutisoi, että nyt kuukauden päästä julkaistava EP-lätty on ennakkotilausvaiheessa. Sen voi hankkia Peacevillen nettikaupasta. Lisäksi ensi viikolla EP:n nimikkobiisin musiikkivideo aiotaan julkaista Internetin käyttäjien nähtäväksi.

Lue koko julkaisu…

Katatonia Suomeen lokakuussa.

 • Julkaistiin maanantaina 06.07.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1774 kertaa
 • Bändit:

Ruotsin Tukholmassa perustettu metalliyhtye Katatonia (www.katatonia.com) aikoo nimestään huolimatta rimpuilla ahkerasti keikkalavalta toiselle. Bändi saapuu tekemään lokakuussa kertaluonteisen keikan Suomessakin. Yhtye nähdään 21.10. esiintymässä Helsingin Jäähallissa. Keikka on osa kiertuetta, jonka bändi tekee tukiessaan progressiivista rockia soittavan Porcupine Treen keikkailua Euroopassa. Suomeen saapumisen Katatonia varmisti pari päivää sitten. Keikka Jäähallissa koetaan keskiviikkona 21. lokakuuta. Ovet avautuvat kello 19 maissa. Pääsyliput keikalle maksavat 46 euroa ja ne voi hankkia Lippupisteestä. Konsertin lipunmyynti käynnistyi huhtikuun lopussa.

Lue koko julkaisu…

Katatonia varannut studioaikaa.

 • Julkaistiin perjantaina 28.12.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1714 kertaa
 • Bändit:

Katatonia-bändin mustavalkoinen logo, jossa lukee "Katatonia" mustalla värillä. Taustaväri on valkoinen.Perustettu Tukholmassa

Ruotsalainen sekametallia räiskivä Katatonia (www.katatonia.com) uutisoi vuoden 2007 olleen bändille hyvää aikaa. Valtaosa vuodesta kului uutta "The Great Cold Distance" -albumia promotessa ja DVD-julkaisua "Live Consternation" luodessa. Bändi kertoo saaneensa kunnian esiintyä myös aivan uusissa maissa, joissa yhtye ei ollut aiemmin keikkaillut, kuten Portugalissa, Meksikossa ja Romaniassa. Uudet kokemukset olivat niin unohtumattomia, että Katatonia aikookin palata em. maihin soittamaan myöhemminkin.

Katatonia kertoo viettävänsä tällä hetkellä vapaa-aikansa perheidensä parissa ainakin joulun ajan, jonka jälkeen miehet siirtyvät jälleen uuden albumin kirjoittamiseen. Kahdeksatta pitkäsoittoa aiotaan lähteä työstämään lähikuukausien aikana. Studioaikaa on varattu jo etukäteen lukuisista eri studioista ja miksauslaitoksista vuoden 2008 loppukevääksi. Seuraavan albumin ilmestymisen bändi osaa jo tässä välissä kertoa tapahtuvan keskellä syksyä.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: My Twin.

 • Julkaistiin keskiviikkona 17.10.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1584 kertaa
 • Bändit:

Katatonia-bändin mustavalkoinen logo, jossa lukee "Katatonia" mustalla värillä. Taustaväri on valkoinen.Bändin logo

Ruotsalainen melankolista metallia soittava Katatonia (www.katatonia.com) julkaisi netissä tämän tunnelmallisen musiikkivideon kappaleestaan "My Twin". Sen ohjasi Charlie Granberg. Kyseessä on melkein neljä minuuttia kestävä veisu, joka tarjoaa alakuloista tunnelmaa varustettuna strategisesti sijoitettuihin kitaramurinoihin. Biisi kuullaan bändin uudella "The Great Cold Distance" -albumilla, mikä julkaistiin viime vuoden maaliskuussa _ Peaceville Recordsin_ kautta. Yhtye teki kiekosta kuitenkin tämän vuoden maaliskuun toisella viikolla uusintapainoksen — tämä versio on tupla-CD ja se sisältää kaksi bonuskappaletta.

Lue koko julkaisu…

Tuska tiedottaa: lisää esiintyjiä.

Maj Karma -yhtyeen jäsenet seisovat bändin keulahahmon takana. Kuvassa yhteensä neljä miestä, joista etummaisella ei ole hiuksia päässä lainkaan. Yhdellä miehistä, joka seisoo vasemmalla, on päässä hiuksista muotoiltu 'piikki'.Kuvassa Maj Karma

Tuska Open Air 2007 (www.tuska-festival.fi) värväsi jälleen kerran tämän vuoden esiintyjäkaartiin uusia bändejä. Tällä kertaa paikalle kerrotaan hankitun seuraavat yhtyeet:

 • Isis
 • Misery Index
 • Thunderstone
 • Turisas
 • Profane Omen
 • Scent Of Flesh

Lue koko julkaisu…

Tuska Open Air: Blind Guardian.

Saksalainen power metal -ryhmittymä Blind Guardian (www.blind-guardian.com) on vahvistettu saapuvaksi Helsingin Kaisaniemessä järjestettävään kolme päivää kestävään Tuska Open Air -tapahtumaan, jota vietetään 29.6.–1.7. Uusia bändejä ounastellaan ilmoitettavan ensi viikon maanantaina, eli 16. päivä kuluvaa kuukautta.

Tapahtumaan on värvätty tähän mennessä kolmelle esiintymislavalle yhteensä 32 bändiä. Näiden bändien lisäksi paikallisissa klubeissa tullaan näkemään parin tusinan verran muita esiintyjiä.

Lue koko julkaisu…

Katatonia Brutal Assault -festareille.

 • Julkaistiin perjantaina 30.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1370 kertaa
 • Bändit:

Ruotsin Katatonia (www.katatonia.com) on vahvistettu saapuvaksi Brutal Assault Festival -tapahtumaan, joka järjestetään elokuun 10.–12. päivä elokuuta Tšekissä, Svojsice U Prelouce -nimisellä paikkakunnalla (joka sijaitsee n. 100 kilometrin päässä Prahasta). Samassa musiikkitapahtumassa esiintyy myös mm. Deicide, Gorgoroth, Pain ja Satyricon.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: "Live Consternation".

 • Julkaistiin keskiviikkona 14.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1310 kertaa
 • Bändit:

Ruotsalaisen Katatonia (www.katatonia.com) -yhtyeen live-esiintyminen viime vuoden puolella Summer Breeze -festareilla Saksassa päätyy live-albumille. Albumi painetaan DVD-formaatissa ja se sisältää materiaalia kahden levyn verran. Live-julkaisun nimeksi bändi antoi "Live Consternation". Kiekko julkaistaan toukokuun 28. päivä.

Levyn "super jewelcase" -versio sisältää saman materiaalin sekä CD:llä että DVD:llä. Julkaisun grafiikasta vastaa tälläkin kertaa Travis Smith, joka on tehnyt töitä runsaasti Katatonialle. Visuaalinen ilme live-julkaisulla noudattaa jossain määrin samaa linjaa kuin "The Great Cold Distance" -albumilla.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: July.

 • Julkaistiin torstaina 08.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1681 kertaa
 • Bändit:

Katatonia-yhtyeen jäsenet seisovat seinän vierellä rivissä. Miehillä on yllään mustat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista osalla on pitkät hiukset. Seinä on rakennettu metallinpalasista, jotka on niitattu kiinni.Tukholmalaisen Katatonia (www.katatonia.com) -yhtyeen uusin musiikkivideo on "July", jonka ohjasi Charlie Granberg. Musiikkivideon ohjaaja kertoo videon tunnelmaan haetun tarkoituksella rosoisuutta. Granberg halusi kuvata videon jossakin erittäin lämpimässä maassa, kuten Meksikossa, jossa bändi soittaisi raunioituneessa tai pommitetussa talossa. Mies halusi luoda tunnelman, jossa bändin ulkopuolella sijaitseva maailma on valoisa ja kirkas, puhdas, kun taas bändin esiintymisareena olisi pölyinen ja synkkä.

Katatonian levy-yhtiö, Peaceville, on siirtänyt bändin uuden "July"-singlen julkaisua — kiekko ilmestyy huhtikuun 9. päivä, mutta sen voi jo ennakkotilata Snapper Musicin kautta. Single-levyhän laitettiin nettiin ladattavaksi iTunes-, Napster-, Sonicstage- ja Emusic-palveluun helmikuun 26. päivä.

Lue koko julkaisu…

Katatonia: Deliberation.

 • Julkaistiin perjantaina 26.01.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1476 kertaa
 • Bändit:

Katatonia-bändin mustavalkoinen logo, jossa lukee Ruotsalainen Katatonia (www.katatonia.com) julkaisi netissä musiikkivideon kappaleestaan "Deliberation". Musiikkivideon ohjasi Charlie Granberg, joka työskenteli myös bändin aikaisemmin julkaiseman "My Twin" -musiikkivideon parissa. "Deliberation" on myös Katatonian uuden albumin, "The Great Cold Distance", toinen single-lohkaisu. Albumi on jatkoa bändin v. 2003 julkaisemalle "Viva Emptiness" -kiekolle. "The Great Cold Distance" äänitettiin ruotsalaisessa Fascination Street -studioilla ja masteroitiin tukholmalaisessa Cutting Roomissa.

Lue koko julkaisu…

Helldone Festival 2006 Tavastialla.

Helldone 2006 (www.helldone.com) -musiikkitapahtuma järjestetään Helsingin Tavastialla kuluvan vuoden aivan viimeisimpinä päivinä. Tämän vuoden Helldone-tapahtumassa esiintyy mm. Cathedral (UK), Anathema, Diablo ja Katatonia.

Lue koko julkaisu…