Metallimusiikki.net

Helldone Festival 2006 Tavastialla.

Helldone 2006 -musiikkitapahtuma järjestetään Helsingin Tavastialla kuluvan vuoden aivan viimeisimpinä päivinä. Tämän vuoden Helldone-tapahtumassa esiintyy mm. Cathedral (UK), Anathema, Diablo ja Katatonia.

Helldone Festival 2006 -festari vietetään Tavastialla & Semifinalissa, Helsingissä, 29.–31. päivä joulukuuta.

Perjantaina 29. päivä:

  • Cathedral (UK)
  • Diablo
  • Blake

Lauantaina 30. päivä:

  • Anathema (UK)
  • Amorphis
  • 45 Degree Woman

Sunnuntaina 31. päivä:

  • HIM
  • Katatonia (Swe)
  • Sara

Tapahtuman nettisivuilla, osoitteessa www.helldone.com, julkaistiin lehdistötiedote, jossa kerrotaan Helldonen synnystä ja tulevaisuudesta seuraavin sanoin:

Jopa rankahkolla kotiinpäin vetämisellä joulukuun loppupäivien Helsingistä on kovin vaikea loihtia lomaparatiisia. Jostain kumman syystä tänne on kuitenkin jo vuosien ajan eksynyt satoja mustaan nahkaan ja pvc-muoviin tälläytynyttä rokkaria juuri tuohon epäkiitolliseen aikaan vuodesta. Heitä tulee kaikkialta — Kaliforniasta, Japanista, Moskovasta, Meksikosta, ympäri Etelä- ja Keski-Eurooppaa. Näille ihmisille Helsinki on ennen kaikkea Hellsinki, tuo myyttinen tummanpuhuvan rockin pääkaupunki – ja kyseisessä Hellsingissähän pitää majaansa myös Tavastia, yksi Euroopan legendaarisimmista rock-klubeista.
Tämä ilmiö sai alkunsa 90-luvun loppupuolella kun stadin ikioma HIM päätti ryhtyä kiertueidensa lomassa viettämään laatuaikaa ystävien ja perhepiirin parissa. Vuosien saatossa bändin uudenvuoden keikoista Tavastialla on muodostunut eläväinen instituutio. Samassa tahdissa tuo edellä mainittu ystäväpiirikin on laajentunut (ja, kuten todettua, kansainvälistynyt) huomattavasti, mutta tilaisuus itse on onnistunut säilyttämään erittäin lämminhenkisen luonteensa.
Sama tunnelma saatiin kivuttomasti välitettyä myös viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyyn kolmen illan festivaaliin, Helldoneen. Kyseisen tapahtuman suosio ylitti kaikki odotukset eikä vuosi 2006 ehtinyt vanheta kuin muutamalla hassulla viikolla kun jo Tavastian toimistoon alkoi tulvia sähköposteja ja puhelinsoittoja joissa kyseltiin jatkon perään. Helldonen hyvä väki, tuo sekalainen seurakunta, onkin iloinen ja ylpeä saadessaan esitellä teille Helldone 2006:n. Uusi perinne on syntynyt.
Helldone 2006:n esiintyjäkaarti on yleisön tavoin sekin kansainvälistynyt ja tällä kertaa rientoihin ottavat osaa myös HIM:in keikkakumppanit maailmalta, englantilaiset Cathedral ja Anathema sekä ruotsalainen Katatonia. Viimevuotiseen tapaan festivaali tarjoaa luonnollisesti myös parasta mitä suomalainen rock voi kaukaisille vierailleen tarjota. Suomalaiset vientitoivot vm. 2006 ovat jo kannuksensa ansainneen Amorphisin lisäksi Diablo, Blake, 45 Degree Woman ja Sara. Perinteitä kunnioittaen HIM aloittaa esiintymisensä tänäkin vuonna uudenvuodenaattona kellon lyödessä keskiyön merkiksi, tuttuun tapaan heti Tavastian legendaarisen toimitusjohtajan Juhani Merimaan valaisevan juhlapuheen jälkeen.
Liput tulevat myyntiin 28. päivä syyskuuta Tikettiin (www.tiketti.fi). Odotettavissa olevan valtavan kysynnän vuoksi tapahtuman lipunmyyntiin on langetettu ostorajoitus — vain 1 lippu asiakasta kohden.
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , , , , , , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.