Metallimusiikki.net

Katatonia varannut studioaikaa.

 • Julkaistiin perjantaina 28.12.2007.
 • Luettu 1595 kertaa
 • Bändit:

Katatonia-bändin mustavalkoinen logo, jossa lukee "Katatonia" mustalla värillä. Taustaväri on valkoinen.Perustettu Tukholmassa

Ruotsalainen sekametallia räiskivä Katatonia uutisoi vuoden 2007 olleen bändille hyvää aikaa. Valtaosa vuodesta kului uutta “The Great Cold Distance” -albumia promotessa ja DVD-julkaisua “Live Consternation” luodessa. Bändi kertoo saaneensa kunnian esiintyä myös aivan uusissa maissa, joissa yhtye ei ollut aiemmin keikkaillut, kuten Portugalissa, Meksikossa ja Romaniassa. Uudet kokemukset olivat niin unohtumattomia, että Katatonia aikookin palata em. maihin soittamaan myöhemminkin.

Katatonia kertoo viettävänsä tällä hetkellä vapaa-aikansa perheidensä parissa ainakin joulun ajan, jonka jälkeen miehet siirtyvät jälleen uuden albumin kirjoittamiseen. Kahdeksatta pitkäsoittoa aiotaan lähteä työstämään lähikuukausien aikana. Studioaikaa on varattu jo etukäteen lukuisista eri studioista ja miksauslaitoksista vuoden 2008 loppukevääksi. Seuraavan albumin ilmestymisen bändi osaa jo tässä välissä kertoa tapahtuvan keskellä syksyä.

Katatonia esiintyy Italiassa helmikuussa, jossa on luvassa festivaalikeikka, jonka jälkeen se toistaa saman Espanjassa. Sen jälkeen on luvassa Melloboat-tapahtumassa konsertoiminen Ruotsissa, joka ottaa tapahtuakseen maaliskuussa -08. Tämän jälkeen ryhmä lukitsee itsensä studion syövereihin. Bändi tulee tekemään ensi kesänä joukon tarkoin valittuja festariesiintymisiä, jonka jälkeen albumin ilmestymisen jälkeen seuraa kiertue täällä Euroopassa. Tarkemmat esiintymispäivämäärät ja -paikat bändi tulee paljastamaan lähiaikoina. Lisäksi uuden musiikkimateriaalin tyylistä ja kiekon edistymisestä kerrotaan tuonnempana.

“Live Consternation” -DVD on bändin viime vuonna Summer Breezessä, Saksassa, tekemän keikan taltiointi. Se julkaistiin tuplalevynä toukokuussa 28. päivä. Kiekosta painettiin myös “super jewelcase” -pakkaus, jonka mukana tulee sekä CD-versio että DVD-levy konsertista. Levyn kansitaiteen suunnitteli ja toteutti tälläkin kertaa Travis Smith. Grafiikka kulkee rinta rinnan “The Great Cold Distance” -vaiheen tyylin kanssa.

Ryhmän tuorein albumi on Katatonian pitkäsoitoista järjestyksessä seitsemäs. Levyn nimi on “The Great Cold Distance”. Se julkaistiin Peaceville Recordsin tyrkkäämänä tähän päivään vuoden 2006 maaliskuussa. Kiekosta painettiin vain ruotsalaisia faneja ajatellen rajoitettu erikoispainos, jonka mukaan tulee Katatonian juliste, postikorttikokoelma ja musiikkivideo kappaleesta “My Twin”. Videon ohjasi Charlie Granberg.

“The Great Cold Distance” -albumin kappaleet:

 1. Leaders
 2. Deliberation
 3. Soil’s Song
 4. My Twin
 5. Consternation
 6. Follower
 7. Rusted
 8. Increase
 9. July
 10. In the White
 11. The Itch
 12. Journey through Pressure
 13. Displaced (tuplavinyylin bonuskappale)
 14. Dissolving Bonds (tuplavinyylin bonuskappale)
 15. In The White (Urban Dub Mix) (tuplavinyylin bonuskappale)
 16. Code Against The Code (tuplavinyylin bonuskappale)

Katatonia on:

 • Jonas Renkse (laulu)
 • Daniel Liljekvist (rummut)
 • Fred Norrman (kitara)
 • Mattias Norrman (basso)
 • Anders Nyström (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.