Metallimusiikki.net

turmion kätilöt

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen turmion kätilöt liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin turmion kätilöt. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin turmion kätilöt liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Turmion Kätilöt Live Spinning

 • Julkaistiin maanantaina 16.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 4968 kertaa
 • Bändit:

Turmion Kätilöt, Liikuntakeskus Fressi, sekä Viiking Musiikki järjestävät yhteistyössä tapahtuman josta ei jää pohkeet kylmiksi. Live Spinning -tapahtumassa yhdistetään spinning-tunti ja Kätilöiden live-keikka. Äänentoistosta ja valoista vastaa Viiking Musiikki. Tapahtumaan on varattu 65 kuntopyörää. Lippuja on myynnissä rajoitetusti hintaan 20€. Omasi voit käydä lunastamassa Kuopion keskustan Fressiltä.

Keikalla kuullaan myös Turmion Kätilöiden uutta materiaalia "Technodiktator"-albumilta. Virallisina tsemppipolkijoina toimivat mäkihyppääjät Janne Happonen ja Ville Kantee. Turmion Kätilöt Live Spinning -tapahtuma järjestetään Kuopion Fressissä lauantaina 28. syyskuuta kello 18.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -single julkaistaan 17.9.2013

 • Julkaistiin lauantaina 07.09.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3124 kertaa
 • Bändit:

Turmion Kätilöiden "Pyhä Maa" -singlen etukannessa punainen luuranko soittaa rumpua ja taustalla nähdään harmaata vanhaa paperia vasten ihmisolennon piirros.Julkaistaan 17.9.2013

Industrial metallia soittava Turmion Kätilöt välitti arvoituksellisen mediatiedotteen, joka kuuluu seuraavasti: Minä olen Nykänen, Frederik ja Halme. Murhamies, sekä Olof Palme. Antenneissa lähetys muukalaisten. Foliot hattuun ja oliot vittuun!

Singlemaistiaiseksi valitsimme levyltämme biisin joka voisi toimia parhaiten syrjäisillä kylillä, karvanoppaisissa ja katsastamattomissa pienissä autoissa. Kappale ehkä poikkeaa levyn kokonaisuudesta, mutta edustaa juuri sitä rakkauden valkovuotosotaa, jonka isämme ovat nähneet ja jonka kaikki toivottavasti tulevat näkemään joskus., bändi täsmentää.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt: "Technodiktator"

 • Julkaistiin tiistaina 13.08.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 3417 kertaa
 • Bändit:

"Technodiktator"-albumin etukannessa paraatipukuun sonnustautunut ihmishahmo, jonka päätä peittää suuri peilipallo. Kuvan yläosassa lukee albumin nimi.Julkaistaan 27.9.2013

Turmion Kätilöiden viides pitkäsoitto "Technodiktator" on nyt saatettu ennakkomyyntiin. Muotitietoisille löytyy myös rajoitettu erä CD + t-paita -pakettia. Tätä pakettia on saatavilla ainoastaan virallisesta Turmion Kätilöt Shopista. "Technodiktator" on kunnianosoitus 90-luvun tanssimusiikin pioneereille. Nyt tämä ajatusmaailma kiteytetään Diktaattorin määräysvallan alle. Tanssilattioille hikisiin vartaloihin ja sunnuntain täriseviin sänkysessioihin.

Lue koko julkaisu…

Qstockin lauantailiput myyty loppuun

Qstockin lauantain päiväkohtaiset liput on myyty loppuun. Perjantain ja kahden päivän lippuja sen sijaan on vielä saatavissa Lippupalvelun toimipisteistä.

Ennakkomyynti jatkuu torstai-iltaan asti tai niin kauan kuin lippuja riittää. Porttimyynti avataan perjantaina, mikäli lippuja on vielä myymättä. Mahdollinen perjantain jälkeen jäljellä oleva kahden päivän lippukiintiö siirtyy lauantain porttimyyntiin. Loppuunmyynnistä tiedotetaan välittömästi Qstockin nettisivuilla ja Facebookissa.

Lue koko julkaisu…

Qstock matkalla kohti yleisöennätystä

Viikon kuluttua käynnistyvän Qstockin lipunmyynti on ollut vilkasta. Ennakkolippuja on myyty selvästi enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, jolloin festivaali saavutti ennätysyleisönsä noin 28 000 juhlijaa viikonlopun aikana. Tuolloin lauantai oli loppuunmyyty.

Nyt molempien päivien suosio on tasaisempaa kuin aikaisemmin, joten uusi kävijäennätys näyttää todennäköiseltä, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi. Kaikkia ennakkolippuja on vielä saatavilla Lippupalvelun toimipisteistä. Mahdollisesta loppuunmyynnistä tiedotetaan välittömästi.

Lue koko julkaisu…

Proteus presents Perkeleellinen Perjantai

Galaksit ja galigulat järkkyvät keskikesän kuumimpana ja hekumaisimpana heinäkuun perjantai iltana, kun PRKL Club ja Proteus tarjoavat teille kesän kuumimman industrial metal -illan! PRKL Clubin lauteilla koettelevat voimiaan illan aikana; Turmion Kätilöiden laulaja ja pääasiallinen biisintekijä MC Raaka Pee erittäin harvinaisella DJ-esiintymisellä, mustan metallin yhtye Diablerie, juuri esikoisalbuminsa julkaissut industrial metallia soittava ErilaZ, helsinkiläisen Infektio Clubin resident, tiskijukka DJ emanon sekä Proteus itse. Tiedossa on tiukat turnajaiset kaikille raskaan musiikin ja huumorin ystäville! Lisätietoja tapahtumasta löytyy sen Facebook-sivuilta.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt julkaisee uuden albumin ja soittaa levynjulkkarikiertueen

 • Julkaistiin perjantaina 28.06.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2623 kertaa
 • Bändit:

Turmion Kätilöiden viides studioalbumi julkaistaan 27.9.2013. Tulevan levyn nimi ja kansi paljastetaan myöhemmin kesällä. Tuore materiaali on raadollisuudessaan niin käsittämätöntä ettei bändi itsekkään osaa kuvailla uuden levyn tyylisuuntaa. Vastuu siis jätetään jälleen kerran kuulijalle. Joulukuussa albumikiertueen jälkeen bändi pitää pienen tauon, koska rumpalilla (DQ) on maalaisena luultavasti liikaa lumitöitä tai joku on saanut taas veritulpan. Lippuja kiertueen keikoille löytyy jo nyt keikkapaikkojen ennakkomyyntipisteistä.

Lue koko julkaisu…

Dark River Festival juhlii pyöreitä päätähtinään Turmon Kätilöt, Machinae Supremacy, Omnium Gatherum ja Rytmihäiriö

Ryhmäkuva Machinae Supremacy -bändin jäsenistä. Kuvassa viisi miestä, joitka seisovat mustaa taustaa vasten.Kuvassa Machinae Supremacy

Raskaamman musiikin ystävien kesänlopettajaiset vietetään myös tänä vuonna Karhulassa, kun järjestyksessään kymmenennet Dark River Festivalit järjestetään 16.–17.8.2013. Tapahtumapaikkana tuttuun tapaan Kotkan Laajakoski, ja Honkalan ampumahiihtostadion. Kyseessä on pitkäikäisen tapahtuman kymmenenvuotiskekkerit.

Rauhallisesti mutta päättäväisesti profiiliaan nostanut tapahtuma ylsi viime elokuussa uuteen kävijäennätykseen. Laajakosken Honkalassa pidetyt metallifestarit keräsivät kahtena päivänä yhteensä 1 500 katsojaa. Sanomattakin selvää, että tänä vuonna ennätykset menevät jälleen kerran uusiksi.

Lue koko julkaisu…

ErilaZ julkaisee "Black God of the Hunt" -levyn 10.5.2013

Värikäs piirros kahdesta mustasta linnusta ja sudesta, jotka ovet keltaisen valopallon ympärillä. Kuvan keskellä ErilaZ-logo.Julkaistaan 10.5.2013

Industrial metallia ja EBM:ää yhdistävä helsinkiläinen ErilaZ julkaisee 10.5. täysipitkän albumin. 12 kappaleen mittainen "Black God of the Hunt" -levy julkaistaan saksalaisella Danse Macabre Records -levy-yhtiöllä. Uusi levy on edeltäjäänsä monipuolisempi ja syvempi kokemus, joka sisältää sekä aggressiivista asennetta että ErilaZille tyypillisiä pohjoismaalaiseen mytologiaan viittaavia teemoja.

Edellisestä bändin julkaisusta, "First of the Vortices" -EP:stä, on kulunut vuosi. EP:tä on kehuttu ulkomaisissa arvosteluissa mm. omaperäiseksi ja ennenkuulumattomaksi. "First of the Vortices" kiinnosti myös levy-yhtiöitä ja se uudelleenjulkaistiin Euroopassa Danse Macabren kautta vuoden 2012 syksyllä.

Lue koko julkaisu…

Ennakkokuuntelussa Turmion Kätilöiden "Jalopiina"-single

 • Julkaistiin keskiviikkona 27.03.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 4482 kertaa
 • Bändit:

Kotimainen nahkapukumetalliorkesteri Turmion Kätilöt julkaisee 4. huhtikuuta upouuden singlensä "Jalopiina". Kappale tulee poikkeuksellisesti saataville yllättävän monella eri tavalla, mm. sataan kappaleeseen rajoitettuna fyysisenä plattana, jonka mukana tulee t-paita. Perinteisten Spotifyn ja iTunesin lisäksi bändi lupaa mahdollisuuden maksaa biisistä niin paljon tai vähän kuin kuuntelijaa huvittaa, mutta sen lisäksi sinkun saa ehdoin tahdoin varastaa fyysisenä.

Lue koko julkaisu…

MetalOrgy 2012 peruuntuu!

MetalOrgy 2012:n järjestäjät uutisoivat joutuvansa perumaan tämän vuoden MetalOrgy-tapahtuman. Tiedotteessa kerrotaan: Tapahtuman toinen järjestäjä sekä Turmion Kätilöiden laulaja Petja Turunen alias MC Raaka Pee on saanut vakavan aivoverenkiertohäiriön, joka vaatii akuuttia sairaalahoitoa. Tämän johdosta tapahtuman järjestäjät ja Turmion Kätilöt eivät koe sopivaksi esiintyä ensi viikon lauantaina. Asiasta oltiin yhtä mieltä niin esiintyjien, ELMU:n kuin järjestäjätahonkin kannalta.

Lue koko julkaisu…

Uskonlahko vesitti Turmion Kätilöiden keikan Tampereella

 • Julkaistiin torstaina 06.09.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1535 kertaa
 • Bändit:

Vuoden 2012 TaoFest-opiskelijatapahtumassa pääesiintyjän valtikkaa pitänyt Turmion Kätilöt peruutettiin tylysti tamperelaisen uskonlahkon toimesta kahden päivän varoitusajalla. Tämän vuoden TAO Fest torstaina 6.9.2012 sai ikävän takaiskun viime metreillä, kun festivaalin asemapaikaksi vuokratun tilan, Tampere Areenan, toimitusjohtaja Harri Wiherkoski iski kapuloita rattaisiin. Tapahtumaa järjestävän TAO Festin puolesta kaikki oli enemmän kuin kunnossa ja luottamus Kätilöiden konserttia kohtaan suuri.

Opiskelijat saivat äänestää festivaaleille haluamiaan esiintyjiä. Eniten ääniä keräsi Turmion Kätilöt, joiden konserttia ei olla Tampereella nähty pitkään aikaan. Turmion Kätilöiden konsertin sisällöstä ja sen sopivuudesta tapahtumaan tehtiin erikseen
yksityiskohtainen kirjallinen selvitys TAMK:n ohjausryhmälle, joka ei todennut estettä esiintymiselle.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt ja Pain kiertueelle Suomeen

 • Julkaistiin keskiviikkona 29.08.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1959 kertaa
 • Bändit: ,

Valokuva miehestä, joka levittelee sängyllä käsiään. Kuvan värimaailma synkkä, sinertävä.Kuva: Denis Goria

Turmion Kätilöt ja ruotsalainen Pain-orkesteri päättivät pistää Suomen sekaisin järjestämällä terveydelle haitallisen yhteiskiertueen. Minikiertue kattaa viisi keikkaa; yhden Helsingissä, Jyväskylässä, Mikkelissä, Kuopiossa ja Turussa. Keikoilla kuullaan vähemmän livenä soitettua materiaalia. Ainakin Turmion Kätilöiltä kuullaan materiaalia, jota ei ole ennen livenä esitetty. Jos bändi ryyppäämiseltään joutaa, niin kiertueella julkaistaan myös uusi single tulevalta albumilta. Ennen yhteiskiertuetta Turmion Kätilöt tekee yhden yksityistilaisuudessa nähtävän performanssin, käy näyttäytymässä Turun Erotiikkamessuilla ja sen jälkeen soittaa Pietarissa ja Moskovassa.

Lue koko julkaisu…

Tuhdimmat Tahdit soi Nokialla

Kesän ainoan pirkanmaalaisen heavymetal-festivaalin Tuhdimpien Tahtien lipunmyynti käy kuumana. Nokia Harju-Centerissä sijaitsevan Bar Pinnan edustalla 27.–28.7. juhlittavan tapahtuman lavalla nähdään tänä vuonna Turmion Kätilöt, Doom Unit, Convulse, Suicid Love Boat, The Cloudycators, Sonata Arctica, Battle Beast, Lunar Path, Anthriel ja The Cowerpoint.

Kokonaan anniskelualueena toimiva festivaalialue vetää vain 1300 juhlijaa. Tänä vuonna poikkeuksellisen vilkkaan lipunmyynnin takia järjestäjä suositteleekin ostamaan liput hyvissä ajoin. Kahden päivän lipun saa vain ennakkoon Tiketistä 45 euron hintaan. Lippujen ennakkomyynti loppuu 27.7.2012 kello 16.00.

Lue koko julkaisu…

Tuhdimmat Tahdit sai ohjelmistonsa valmiiksi!

Kesän 2012 ainoa pirkanmaalainen heavy metal -festivaali Tuhdimmat Tahdit on saanut ohjelmistonsa valmiiksi. Nokialla 27.–28.7. juhlittavan Tuhdimpien Tahtien lavalla nähdään tänä vuonna Turmion Kätilöt, Doom Unit, Convulse, Suicid Love Boat, The Cloudycators, Sonata Arctica, Battle Beast, Lunar Path, Anthriel ja The Cowerpoint.

Tuhdimmat Tahdit pidetään Nokia Harju-Centerissä sijaitsevan Bar Pinnan edustalle rakennetulla festarialueella, jonne mahtuu kerralla noin 1300 henkilöä. Alue on kokonaan anniskelualuetta ja näin ollen myös K-18. Aikaisemmista vuosista poiketen tapahtuman esiintymisteltta on tänä vuonna kokonaan musta, mikä lisää Tahdeille tuota Tuhdimpaa heavy metal -tunnelmaa.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt Euroopan-kiertueelle mukanaan Pain ja Engel.

Vuonna 2003 perustettu industrial metal -bändi Turmion Kätilöt (www.turmionkatilot.com) lähtee lokakuun alussa 12 keikkaa kattavalle Euroopan-kiertueelle lämmittelemään ruotsalaista Pain-yhtyettä. Kiertueen toisena lämmittelijänä toimii myöskin ruotsalainen Engel. Kyseessä on Turmion Kätilöiden ensimmäinen kiertue Suomen ulkopuolella. Perstekniikkaa tarjoillaan lokakuun aikana eri puolilla Eurooppaa ja sen jälkeen marraskuun alusta lähtien täällä Suomessa. Turmion Kätilöt on tähän mennessä kirjannut kotimaan kamaralle neljä keikkaa; Vaasaan, Helsinkiin, Kouvolaan ja Lahteen.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt Euroopan-kiertueelle Painin ja Tarotin kera.

Turmion Kätilöt palkitsevat ulkomaalaisten faniensa pitkän odotuksen ja tekee kiertueen keskieuroopassa Painin ja Tarotin kanssa. Kiertue kattaa yhteensä yksitoista keikkaa Saksassa, Tsekissä, Sveitsissä, Italiassa ja Ranskassa 5.–18.10.2011. Tätä ennen bändi käy lämmittämässä "euro-lauteet" valmiiksi Berliinin musiikkiviikoilla Popkomm-tapahtumassa 7.9.2011 K17-klubilla. Ulkomaalaisia faneja varten on pakattu lentokoneellinen uusia fanituotteita, sekä tietenkin levyjä!

Turmion Kätilöt joutui kesäkuussa perumaan suunnittelemansa keikan Nummirockissa johtuen basistinsa Master Batesin terveydentilan vuoksi. Muusikolla huomattiin sydäninfarktin oireet, joiden johdosta mies kyyditettiin sairaalaan.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt Finnish Metal Expossa!

 • Julkaistiin sunnuntaina 27.02.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 7263 kertaa
 • Bändit:

Kolmatta kertaa Finnish Metal Expossa esiintynyt Turmion Kätilöt nähtiin metallimessussa tänäkin vuonna. Ehdin hyvissä ajoin ennen keikkaa hieman jututtamaan Kätilöitä takahuoneessa. Haastatteluun pääsivät Mc Raaka Pee, Bobby Undertaker ja Spellgoth. Tämä on kolmas ja viimeinen Finnish Metal Expo 2011:n merkeissä tehty juttu. Sarjan aikaisemmissa osissa haastateltiin haastateltiin Kvelertakia ja esiteltiin, kuvitettiin esiintyjiä.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt: "Perstechnique".

 • Levyarvostelu julkaistiin keskiviikkona 16.02.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 8003 kertaa
 • Bändit:

Valokuva nurmikolla olevista ihmisistä, joista osa on lapsia, joilla on Turmion Kätilöiden jäsenten naamat. Kuvassa pyllistelee mustahousuinen nainen. Kuvan yläosassa lukee valkoisella bändin ja albumin nimi.Julkaistaan 23.2.2011

Kotimainen industrial metallia siittävä Turmion Kätilöt (www.turmion-katilot.info) julkaisee uuden "Perstechnique"-nimisen albuminsa virallisesti 23.2.2011. Viime albumista on kulunut rapiat puolitoista vuotta. "Perstechnique" sisältää kymmenen täysimittaista kappaletta, joista kolme on laulettu englanniksi. Levyllä vierailevina tähtinä mm. Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy), Tomi Joutsen (Amorphis), Julma J, Marco Hietala (Tarot, Nightwish), Pia Niskanen, Kalle Pakarinen, Puijon Percele (Verjnuarmu) ja Tuple Salmela (Tarot).

Levy on kokonaisuudeltaan melko erilainen vuonna 2009 ilmestyneeseen "U.S.C.H!" -kiekkoon verrattuna. Albumi on kuitenkin tunnetusti monipuolinen, eikä siltä löydy ensikuuntelulta yhtään täysin lyttyyn haukuttavaa kappaletta.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden neljäs studioalbumi julkaistaan 23.2.2011.

 • Julkaistiin perjantaina 28.01.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2655 kertaa
 • Bändit:

Valokuva nurmikolla olevista ihmisistä, joista osa on lapsia, joilla on Turmion Kätilöiden jäsenten naamat. Kuvassa pyllistelee mustahousuinen nainen. Kuvan yläosassa lukee valkoisella bändin ja albumin nimi.

"Perstechnique"-nimeä kantava neljäs Turmion Kätilöt -levy julkaistaan Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävän Finnish Metal Expon yhteydessä. Levyä myydään tapahtumassa 19.2. Levykauppa Äxän messuosastolla ja samana päivänä Turmion Kätilöt nähdään myös tapahtumassa livenä. Kauppoihin "Perstechnique" tulee myyntiin CD:nä ja digitaalisesti 23.2. mutta on jo nyt ennakkotilattavissa Levykauppa Äxän sivuilta. Ennakkotilaajille on varattu myös rajoitettu erä "Perstechnique"-spesiaalipaitoja. Levynjulkkarikiertue ottaa varaslähdön neljän keikan voimin. Varaslähtökeikoilla kuullaan jo uuden levyn materiaalia livenä. Kiertuepäiviä päivitetään ahkerasti yhtyeen nettisivuille osoitteeseen www.turmionkatilot.com.

Lue koko julkaisu…

Viimeisellä Dimebag Beyond Forever -kiertueella mukana monia vierailijoita.

Tulevana torstaina Kuopiosta käynnistyvällä Dimebag Beyond Forever -kiertueella tullaan näkemään tänä vuonna lukuisia vierailijoita. Viimeistä kertaa kiertävän vakiokokoonpanon lisäksi joka kaupungissa on luvassa vierailevia laulajia ja viimeisellä keikalla Helsingin Nosturissa mukana on enemmänkin kasvoja menneiden vuosien kiertueilta. Lavoilla tullaan näkemään ja kuulemaan mm. Deathchain-solisti Kai Jaakkolaa, Sotajumalan Mynni Luukkaista, Turmion Kätilöiden MC Raaka-Peetä sekä Profane Omenin kultakurkku Jules Näveriä.

Kiertueen vakiokokoonpanossa tänä vuonna musisoivat Nico Hartonen (Godsplague), Micko Hell (Million Dollar Beggars), Tommy Tuovinen (myGrain), Mikko Herranen (Rust), Mikko Salovaara (Kiuas), Ben Varon (Amoral), Juhani Flinck (Dead Shape Figure), Kai Kinnunen (Frontlines), Ville Sorvali (Moonsorrow), Neissu Ruuskainen, Raikku Tuomikanto (n. ziljardi eri bändiä) sekä Ville Sahakangas (Nicole).

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt: Ihmisixsixsix.

 • Julkaistiin perjantaina 12.11.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 4534 kertaa
 • Bändit:

Industrial metallia tekevän Turmion Kätilöt (www.turmion-katilot.info) -bändin musiikkivideo julkaistiin 10.11.2010 ja se on nyt katsottavissa tämän artikkelin lisäksi suoraan bändin omilta nettisivuilta, Vimeo-videopalvelusta. Video on koostettu kesän 2010 Sandels Rock ja RockCock-keikoilta. Musiikkivideon ohjasi ja leikkasi Toni Hiltunen. Kuvaustyö on Antiteatteri käsialaa. Video julkaistiin YouTubessa, mutta loukkaavan sisällön vuoksi se poistettiin palvelusta. Teos on katsottavissa myöhemmin YouTubessa ikärajoituksilla merkittynä versiona. Bändi julkaisee samaisesta biisistä myös toisen videon, joka paneutuu enemmän kulisseihin ja keikkaelämän raakuuksiin.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt julkaisivat tulevan albumin nimen ja musiikkivideon.

 • Julkaistiin torstaina 04.11.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2425 kertaa
 • Bändit:

Vaaleansininen tausta ja sen päällä valokuva miehestä, joka istuu merimiespuvussa vasemmassa laidassa. Miehen takana etäisesti naista muistuttava hahmo kaapuihin käärittynä. Kuvan yläosassa lukee punaisella värillä Turmion Kätilöt.Kansikuva: Tuomas Rytkönen

Turmion Kätilöiden helmikuussa 2011 julkaistava albumi kantaa nimeä "Perstechnique". Samaiselta albumilta on julkaistu digitaalinen single "Ihmisixsixsix", josta julkaistaan musiikkivideo 10.11.2010. Videon ennakkonäytös pidetään 6.11.2010 Kuopiossa Henry’s Pubissa, jossa video esitetään kello 22:00. Videon ohjasi ja leikkasi Toni Hiltunen. Kuvauksesta vastaavat Sami Kokkonen, Kalle-Pekka Salmela, Ville Väisänen ja Toni Hiltunen. Kyseinen henkilökunta on tullut tutuksi mm. Antiteatteri-filmiryhmän myötä. Lisätietoja tästä underground-tason ryhmästä löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.antiteatteri.net.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt raivoissaan.

 • Julkaistiin lauantaina 25.09.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2062 kertaa
 • Bändit:

Industrial metallia soittava Turmion Kätilöt (www.turmion-katilot.info) uutisoi välittämänsä tiedotteen välityksellä seuraavaa: Turmion Kätilöt ovat raivoissaan muutamien keikkajärjestäjien "uudesta käytännöstä", jossa keikkapalkkiot maksetaan vasta perintätoimiston kautta. Useat, jopa isommat rockfestivaalit, ovat jättäneet täysin huomiotta laskujen eräpäivät ja laskujen perään saa kysellä jatkuvasti. Selitykset laskujen myöhästymisille ovat olleet vaihtelevia. Usein kuitenkin on selvinnyt, etteivät järjestäjät ole täysin selvillä kuluista ja riskeistä mitä tapahtumajärjestämiseen kuuluu. Valitettavasti myös vastuuhenkilöt ovat usein hakusessaan organisaatioiden sisällä. Varmasti kaikki muusikot tietävät, että alalla paljon perustuu ns. herrasmiessopimuksiin ja kättä päälle -periaatteeseen, joka valitettavasti suurimmilta osin näyttää olevan kuollutta perinnettä.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt ja hämmentävä RockCock-show.

 • Julkaistiin lauantaina 31.07.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2740 kertaa
 • Bändit:

Turmion Kätilöiltä nähdään Kuopion RockCockissa ainutlaatuinen lavashow kun kaksi taiteenlajia lyövät päitään yhteen. Lavalle on kutsuttu kuopiolainen taiteilija ja entinen Muotoiluakatemian opettaja Timo Kokko. Yleisölle annetaan kuvataiteen voimin aivan uusi näkemys kaaoksesta lavalla ja koko maailmassa. Tavoite on myös tulkita eri näkökulmista Turmion Kätilöiden sanoituksia ja musiikkia uudella tavalla. Kyse ei ole aivan perinteisestä muotokuvan maalauksesta.

Kuopion RockCockin lisäksi bändi soittaa vielä yhden keikan päättämään "Uschkomaton touri" -kiertueensa. Viimeinen keikka tämänhetkisten tietojen mukaan koetaan Kokkolan Kokkola Rockissa 7. elokuuta.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt ja Verjnuarmu Sandels Rockissa.

Molemmilta kieroon kasvaneilta savolaisrykmenteiltä tullaan kuulemaan Iisalmen Sandels Rockin keikalla uutta materiaalia syksyllä julkaistavilta albumeilta. Patoutuneet tuskat ja vääryydet poistetaan "räjämiitin ja dynahdysaineiden" säestämänä. Närästystä katkeramman pyroshown toteuttaa maailmanlaajuisesti
tunnettu Pyroman Oy. Esityksistä koostetaan DVD-materiaalia, joka lämmittää ruumishuoneenkin asukit. Sandels Rock ’10 on Iisalmen Luuniemen juhlakentällä pidettävä musiikkitapahtuma. Se tarjoaa perjantaina 23. ja lauantaina 24. heinäkuuta bändiesiintymisiä kolmelta esiintymislavalta. Lisäksi Sandels Rockin yhteydessä järjestetään klubiesiintymisiä. Lisätietoja festivaalista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.sandelsrock.com.

Lue koko julkaisu…

Masters Of Metal siirtyy kokonaan Klubin puolelle.

Päätös siirtää MOM10 Tampereen Klubin puolelle oli helppo. Lippuja on myyty hyvin, mutta ei niin paljon, että Pakkahuone täyttyisi kokonaan. Klubille siirtyminen valitettavasti tarkoittaa sitä, että alle 18-vuotiaat jäävät ilman tätä kokemusta tällä kertaa. Kaikki alle 18-vuotiaat lipun ostaneet voivat palauttaa lippunsa maksutta Tiketin toimipisteisiin. Koko lipusta maksettu summa palautetaan. Tapahtuman typistäminen pakottaa perumaan muutaman orkesterin esiintymisen Masters Of Metal -tapahtumassa. Pienimmät yhtyeet kärsivät tästä eniten. Lisätietoja musiikkitapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Yhteenveto Finnish Metal Expo 2010 -tapahtumasta.

Finnish Metal Expo -tapahtuman viettopaikkana sijainneen Kaapelihallin tiloja. Kuvassa näkyy asiakkaita ja messujärjestäjiä looseissaan.Kuva: Jouni Kautto

Helmikuussa Finnish Metal Expo –kinkereitä vietettiin jo kuudetta vuotta. Tapahtuma kokosikin taas sankan joukon metalliväkeä Helsingin Kaapelitehtaalle. Bänditarjonta on parantunut vuosi vuodelta, ja tälläkin kertaa mukana oli sekä koti-, että ulkomaisia huippunimiä. Muutoksena edellisvuosiin on ympäri kaupunkia olevien "oheisklubien" puuttuminen. Tänä vuonna kaikki Finnish Metal Expon tarjonta oli painotettu Kaapelitehtaalle, jossa olikin ohjelmaa massiivisesti aina iltapäivän ja aamukolmen välillä!

Lue koko julkaisu…

Graveyard Partyn vappu on täynnä harvinaisuuksia ja ensi-iltoja.

Helsingin Gloriassa 30. päivä huhtikuuta vietettävän Graveyard Partyn vappujuhlaan saapuu esiintyjiä muun muassa Saksasta, USA:sta ja Englannista. Vappuaatto ja vappupäivä pitävät sisällään monipuolista ja viihdyttävää ohjelmaa electro-, ebm-, industrial-, metalli- ja goottimusiikista kiinnostuneille. Iltojen aikana nähdään ohjelmaa yhteensä kahdeksan live-esiintyjän ja viiden DJ-vedon verran. Lisäksi tapahtumaan sisältyy sideshow-esityksiä.

Perjantaina Graveyard Partyillä nähdään upeita esiintyjiä Saksasta, Englannista ja rakkaasta kotomaastammekin. Ilta starttaa ja kasvaa loistavan DJ Will Powerin tahdittamana. Illan aikana nähdään uutta materiaaliaan esittelevä Black Light Discipline sekä vuosia odotettu techno-/pop-nimi Neuroactive, niin ikään uutta materiaaliaan promoten.

Lue koko julkaisu…

Ajattara Masters Of Metal 2010 -tapahtumaan.

Harmaasävyinen valokuva Ajattaran viidestä pääosin mustiin pukeutuneesta ja pitkähiuksisesta miehestä. He seisovat synkässä huoneessa siten, että kaksi ovat eturivissä ja kolme muuta taaempana.Kuvassa Ajattara

Synkkää ja alakuloista black metallia Masters Of Metal 2010 –tapahtumaan tuo suomeksi laulava Ajattara. Yhtyeen viimeksi julkaistu "Noitumaa" oli täysin akustinen. Sitä ei kuitenkaan tällä kertaa kuulla, vaan täysi vasullinen Ruojan, Malakias IV:n, Tohtori Kuolion, Kalmoksen ja Raajojen pimeää kuritusta. Masters Of Metal –päivää vietetään Tampereen Pakkahuoneella ja Klubissa 15. toukokuuta. Tapahtumassa soittaa pari kourallista muitakin koti- ja ulkomaisia metallibändejä, kuten Turmion Kätilöt, Norther, Shade Empire ja Bibleblack. Pääsylippuja myy Tiketti 32 euron hintaan. Hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut. Metallitapahtuman viettäminen ei edellytä 18 vuoden ikää, mutta alle 16-vuotiaiden mukana on oltava täysi-ikäinen esiliina mukana. Paikalla on anniskelualue täysi-iän saavuttaneille. Tapahtuman organisoi SSG Management Ltd. Lisätietoja musiikki-illasta löytyy Masters Of Metalin nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Bobby Undertaker ESP-artistiksi!

Turmion Kätilöt mässäilee pöydällä, joka on verinen ja jonka äärellä olevat miehet on varustettu corpsemaskeilla ja muulla rekvisiitalla.Kuva: Ismo Korhonen

Turmion Kätilöiden (www.turmionkatilot.com) kitaristi, aiemmin Deathchain-yhtyeessä vaikuttanut Bobby Undertaker on jo pidempään luottanut ESP Ltd -kitaroiden laatuun. Nyt Bobby on virallisestikin liittynyt ESP-rinkiin ja kitaravalikoima lisääntynyt kahdella uudella keihäällä: ESP Ltd EC-1000/STBC:llä ja AX-401/STR:llä. Missään muussa merkissä hinta-laatusuhde ei ole yhtä hyvä kuin ESP:llä, Bobby kommentoi. Keväämmällä Turmion Kätilöiden energisillä keikoilla saattaa näkyä ja kuulua vielä EC-1000 Vintage Black, joka kuuluu niin ikään Bobbyn suosikkimalleihin. Turmion Kätilöt keikkailee eri puolilla Suomea toukokuun alusta lähtien. Yhtye työstää tällä hetkellä uutta studioalbumia. Albumin bändi aikoo julkaista loppuvuodesta 2010.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt liittyvät Mestareihin.

Turmion Kätilöt Ismo Korhosen ottamassa valokuvassa. Kuvan jäsenet mässäilevät ruokapöydässä. Kuvan jäsenistä osalla corpsemaskit kasvoilla ja valtaosalla heistä pitkät hiukset.Kuva: Ismo Korhonen

Toukokuussa Tampereella järjestettävän Masters Of Metal -tapahtuman esiintyjälista on täydentynyt Turmion Kätilöillä. Räväköistä lavaperformansseistaan tunnettu kuopiolaisporukka liittyy näin muun muassa Onslaughtin ja 1349:n sekä useiden muiden huippubändien seuraan. Tapahtuma järjestetään 15. toukokuuta 2010 Tampereen Pakkahuoneella ja Klubilla. Jälkimmäinen on vain täysi-iän saavuttaneille. Pääsylippuja myydään ennakkoon Tiketin välityksellä 32 € hintaan. Hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut. Piletit suoraan tapahtumapaikan ovelta ovat 35 euron arvoisia. Lisätietoja Masters Of Metal -tapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden uudeksi kitaristiksi B. Undertaker.

Ryhmäkuva Turmion Kätilöt -yhtyeen kokoonpanosta, johon kuuluu paljon pitkähiuksisia ja parrakkaitakin miehiä. Keskimmäisellä miehellä mustavalkoinen pandamaski kasvoilla. Joukkio riehuu ruokapöydän ääressä ojennellen käsiään eteensä kuin yrittäen kaapataKuva: Ismo Korhonen

Kotimainen Turmion Kätilöt (www.turmion-katilot.info) kertoo yhtyeen uudeksi kitaristiksi valitun miehen tottelevan nimeä B. Undertaker. "Iso-B" on vaikuttanut aiemmin mm. Deathchain-nimisessä rykmentissä. Kitaristin rekrytointi suoritettiin vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella. Turmion Kätilöt kiittävät kitarasankarin kaikkia paikkaa hakeneita henkilöitä!

Industrial metallia möyhivä kuopiolaisyhtye ilmoitti kuukausi sitten etsivänsä uutta kitaristia, kun virkaa toimittanut DJ Vastapallo päätti erota yhtyeestä omaehtoisesti. Bändi toivotti DJ Vastapallolle onnea ja kertoi esittelevänsä uuden kitaristin yleisölle ensimmäistä Kuopion Henry’s Pubissa perjantaina 18. joulukuuta.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt sai uuden jäsenen.

 • Julkaistiin lauantaina 12.12.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2019 kertaa
 • Bändit:

Harmaasävyinen valokuva Turmion Kätilöiden kokoonpanon jäsenistä istumasta pöydän äärellä hyvin tummaa taustaa vasten. Kvuan jäsenistä osalla pitkät hiukset ja osalla kuin corpsemaskitkin kasvoilla.Kuvassa Turmion Kätilöt

Turmion Kätilöiden uusi kitaristi on löytynyt ja viime viikon rankkojen treenien ansiosta hän alkaakin jo olla valmis tositoimiin. Uuden Kätilön henkilöllisyys paljastetaan ensin livenä kuopiolaisille keikan yhteydessä Henry’s Pubissa 18.12.2009 kello 22 ja välittömästi tämän jälkeen siitä kerrotaan muillekin. Tällä välin arvausleikkiä voi harrastaa oheisen pressikuvan perusteella. Turmion Kätilöt kiittää kaikkia paikkaa hakeneita muusikoita.

Bändi ilmoitti marraskuussa vaihtavansa kitaristiaan, kun DJ Vastapallo päätti erkaantua yhtyeen polulta sulassa sovussa ryhmän muiden jäsenten kanssa. Bändi painottaa, ettei Vastapallon poistumiseen bändistä liity mitään dramatiikkaa, eikä erotiikkaa.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöiden kitaristi vaihtuu.

 • Julkaistiin perjantaina 13.11.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2794 kertaa
 • Bändit:

DJ Vastapallon ja Turmion Kätilöiden (www.turmion-katilot.info) tiet erkanivat. Vastapallon lähtö tapahtui sulassa sovussa eikä siihen liity mitään dramatiikkaa tai erotiikkaa. Turmion Kätilöt etsii tällä hetkellä uutta kitaristia. Ehdokkaita kuulustellaan osoitteessa haluatkomiljonaariksi@gmail.com. Uuden kitaristin saatte nähdä seuraavalla keikalla 18.12. Kuopion Henry’s Pubissa. Yhtye kiittää DJ Vastapalloa menneistä vuosista ja toivoo hänelle onnea tuleviin koitoksiin. Yhtyeen edelliset keikat koettiin lokakuun puolen välin tienoilla, jolloin yhtye kävi musisoimassa kotikaupungissaan Kuopiossa, sekä Jyväskylässä ja Helsingissä.

Lue koko julkaisu…

Tuskan jatkoklubien ohjelma valmis.

Tuskan perinteikkäät jatkoklubit tarjoavat jälleen makeaa mahan täydeltä heille, joiden jano ei vielä festareilla ole sammunut ja menojalkakin vipattaa. Juhlapyhättöinä toimivat jälleen Tavastia, Nosturi, Virgin Oil Co. ja Punavuoren hevibaari Inferno.

Tavastialla aloitellaan jo torstaina 26.6. kun Turmion Kätilöt panevat parastaan. Tavastian muiden päivien esiintyjiä ovat Swallow the Sun, Norther, Blake sekä viime vuonna esitelty Metal Videoteque -musiikkivideokonsepti.

Nosturilla karkeloivat perjantaina 27. kesäkuuta Amoral, Battlelore ja Morian, lauantaina Enochian Crescent, Horna ja Alghazanth.

Lue koko julkaisu…

Tuhma-lehti täyttää viisi vuotta!

Defuse-bändin jäsenet istuvat tunnelmallisesti valaistussa huoneessa, jossa kellertävät raidalliset tapetit seinillä. Miehiä kuvassa viisi kappaletta. He istuvat pyöreän pöydän äärellä. Kaikilla mustat hiukset tai mustat hatut päässä. Pöydän keskellä olevKuvassa Defuse

Äänekkään rockin äänitorvi Tuhma (www.tuhma.fi) täyttää tänä vuonna viisi vuotta ja juhlistaa syntymäpäiviään Helsingin Nosturissa perjantaina 9. toukokuuta 2008. Illan aikana esiintyvät Barbe-Q-Barbies, Sonic Roots, Defuse, Mind Of Doll, The Heartburns ja Turmion Kätilöt.

Viisi vuotta sitten muutamat rockin ystävät ympäri Suomen päättivät lyödä viisaat päänsä yhteen ja tehdä jotakin hyödyllisempää kuin vain valittaa valittamisen ilosta.

Tuhmaa perustaessa lehden olemassaolo kiteytettiin toteamalla Tuhman olevan rockin sävyttämää hauskanpitoa. Tärkeintä oli pitää kivaa ja järjestää sitä myös muille samanhenkisille ihmisille.

Lue koko julkaisu…

Turmion Kätilöt: Verta ja Lihaa.

 • Julkaistiin perjantaina 29.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1693 kertaa
 • Bändit:

"Verta ja Lihaa" on kieltämättä eräs omalaatuisimpia, kummallisimpia ja jollain kierolla tavalla hienoimpiakin musiikkivideoita, mitä Suomesta on maailmalle viety. Turmion Kätilöt (www.turmionkatilot.com) julkaisi vuonna 2004 tämän musiikkivideon. Videon on ohjannut Aleksi Koskinen.

Lue koko julkaisu…