Metallimusiikki.net

ajattara

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen ajattara liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin ajattara. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin ajattara liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Tonmi Lillman on poissa.

Rumpali Tonmi Lillman kuoli tiistaina 14. helmikuuta. H&R Productionsin julkaiseman historiikin mukaan Lillman, joka syntyi 3.6.1973, oli yksi Suomen johtavia muusikkoja ja vaikka monet tietävät miehen, harvat tunsivat hänet. Pitkän ja värikkään uransa aikana Tonmi vaikutti monissa eri yhtyeissä, kuten esimerkiksi Lordissa, jossa hän soitti rumpuja taiteilijanimellä Otus. Hän soitti myös To/Die/Forissa, Ajattarassa, Sinergyssä ja Vanguardissa. Jälkimmäinen jäi Lillmanin viimeiseksi bändituttavuudeksi. Sen parissa muusikko ehti levyttää debyyttialbumin valmiiksi ja se tulee siten jäämään Lillmanin viimeiseksi levytysuran muistoksi.

Lue koko julkaisu…

Nummirock 23.6.–25.6.2011

Tämän vuoden Nummirockin juhannusfestarit sujuivat odotusten mukaisesti viileästä ja vetisestä säästä huolimatta. Tänä vuonna Nummirock juhlisti 25-vuotista taipalettaan monen ison yhtyeen ja tietenkin perinteisen Nummirockiin kuuluvan leirihengen merkeissä. Tapahtuman juonsi rocktoimittaja Jone Nikula.

Torstai-illan bändeistä MyGRAIN, Deathchain ja Ajattara saivat nauttia kolmen päivän lipun ostajat. Bändien lisäksi torstaina saatiin kuulla Antti Railion Nummirock Special Crew:tä, joka vetäisi bändivaihtojen välissä heviklassikoita uusiksi kvartetin voimin.

Lue koko julkaisu…

Ajattaran "Murhat"-albumi julkaistaan 2.2.2011.

 • Julkaistiin torstaina 06.01.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1842 kertaa
 • Bändit:

Punamusta maalaus tai piirros jonkinlaisesta soturijoukosta, joka on kuvattu sivultapäin. Vasemmassa laidassa lukee goottilaisella fontilla ja versaalilla, valkoisella värillä Ajattaran nimi. Sen oikealle puolelle printattu "Murhat".Julkaistaan 2.2.2011

Kevään häikälemättömin ja luultavasti lajissaan vuoden irstain pitkäsoitto "Murhat" ilmestyy 2.2.2011. Ajattaran seitsemäs albumi pudottaa punatulkut puista ja pistää kylmäksi niin morsion kuin anopinkin. Tulevalla levyllä palataan rytinällä raskaampaan ja metallisempaan Ajattaran tuotantoon. Albumi on ennakkomyynnissä nyt. Levyn julkaisee Osasto-A Records ja sen jakelusta vastaa Playground Music. Bändi siirtyy helmikuun toisella viikolla kiertämään Suomea soittamalla seitsemän keikkaa kattavan "Murhat"-kiertueen. Helmikuun 11. päivälle varattu esiintyminen on levynjulkaisukeikka Helsingin Nosturissa. Bändin aikaisempaa tuotantoa voi kuunnella sen MySpace-sivuilla.

Lue koko julkaisu…

Ajattara kiertää Suomea helmikuussa.

Kotimaisen black metallin kärkikastissa paikkansa ansainnut Ajattara julkaisee tammikuussa 15. juhlavuotensa kunniaksi uuden, järjestyksessään seitsemännen täyspitkän albuminsa "Murhat". Julkaisun tiimoilta yhtye lähtee kiertämään Suomea vieraillen seitsemässä kaupungissa. Kiertueella yleisöä lämmittelee armottomaksi livebändiksi hitsautunut joensuulainen brutaali hc-metalliyhtye Scalping Screen.

Kaikkea muuta kuin kaavamainen, akustisuuttakin kokeillut bändi palaa "Murhat"-levyn myötä mustan metallin juurille. Tuhon siemenet on istutettu vanhan koulukunnan ryönään, ja niistä sikiää yhtyeelle ominaista pimeää ja rujoa tulkintaa. Ajattaran toistaiseksi uusin albumi on vuoden päivät sitten ilmestynyt "Joululevy". Se sisältää runsaasti covereita muiden yhtyeiden biiseistä.

Lue koko julkaisu…

Masters Of Metal siirtyy kokonaan Klubin puolelle.

Päätös siirtää MOM10 Tampereen Klubin puolelle oli helppo. Lippuja on myyty hyvin, mutta ei niin paljon, että Pakkahuone täyttyisi kokonaan. Klubille siirtyminen valitettavasti tarkoittaa sitä, että alle 18-vuotiaat jäävät ilman tätä kokemusta tällä kertaa. Kaikki alle 18-vuotiaat lipun ostaneet voivat palauttaa lippunsa maksutta Tiketin toimipisteisiin. Koko lipusta maksettu summa palautetaan. Tapahtuman typistäminen pakottaa perumaan muutaman orkesterin esiintymisen Masters Of Metal -tapahtumassa. Pienimmät yhtyeet kärsivät tästä eniten. Lisätietoja musiikkitapahtumasta löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Tuskan jatkoklubeja julkistettu.

Mayhemin logo mustalla valkoista taustaa vasten. Logossa lukee suurin rönsyilevin kirjaimin kirjoitettuna sana Mayhem siten, että kummatkin m-kirjaimet kuin toistensa peilikuvat.Kuvassa Mayhemin logo

Helsingissä järjestettävän Tuska-festivaalin kovia jatkoklubeja on julkistettu. Raskaan musiikin liveklubina tunnettu Dante’s Highlight tarjoaa perjantaina 2. heinäkuuta jotain unohtumatonta, kun norjalaisen black metallin suuri ja mahtava Mayhem (www.thetruemayhem.com) astuu lavalle. Komppaamassa on suomalainen likainen ja ruma Cavus, jonka musiikki koostuu alkoholinhöyryisten black metal -riffien, rohisevan laulun ja rock n‘ roll -grooven yhdistelmästä. Sunnuntain 4.7. jatkoista vastaavat suomalaiset räävittömän dark metallin kiiltokuvapojat Ajattara, sekä progemetallistit Pressure Points.

Vuoden 2010 Tuska-festivaalia vietetään Helsingin Kaisaniemessä aikavälillä 2.–4. heinäkuta. Tämänkin vuoden Suomen suurimpaan metallimusiikin tapahtumaan pakkaantuu yli 28 000 raskaan musiikin ystävää. Tämän vuoden kinkeri tulee olemaan järjestyksessä jo 13. kertaa järjestettävä Tuska-festivaali. Ensimmäinen festivaali koettiin heinäkuussa 1998. Sitä on järjestetty siitä lähtien joka vuosi kesä–heinäkuun tienoila.

Lue koko julkaisu…

Ajattara Masters Of Metal 2010 -tapahtumaan.

Harmaasävyinen valokuva Ajattaran viidestä pääosin mustiin pukeutuneesta ja pitkähiuksisesta miehestä. He seisovat synkässä huoneessa siten, että kaksi ovat eturivissä ja kolme muuta taaempana.Kuvassa Ajattara

Synkkää ja alakuloista black metallia Masters Of Metal 2010 –tapahtumaan tuo suomeksi laulava Ajattara. Yhtyeen viimeksi julkaistu "Noitumaa" oli täysin akustinen. Sitä ei kuitenkaan tällä kertaa kuulla, vaan täysi vasullinen Ruojan, Malakias IV:n, Tohtori Kuolion, Kalmoksen ja Raajojen pimeää kuritusta. Masters Of Metal –päivää vietetään Tampereen Pakkahuoneella ja Klubissa 15. toukokuuta. Tapahtumassa soittaa pari kourallista muitakin koti- ja ulkomaisia metallibändejä, kuten Turmion Kätilöt, Norther, Shade Empire ja Bibleblack. Pääsylippuja myy Tiketti 32 euron hintaan. Hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut. Metallitapahtuman viettäminen ei edellytä 18 vuoden ikää, mutta alle 16-vuotiaiden mukana on oltava täysi-ikäinen esiliina mukana. Paikalla on anniskelualue täysi-iän saavuttaneille. Tapahtuman organisoi SSG Management Ltd. Lisätietoja musiikki-illasta löytyy Masters Of Metalin nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Ajattaralta joululevy.

 • Julkaistiin perjantaina 25.09.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2780 kertaa
 • Bändit:

Tumma harmaasävyinen valokuva Ajattaran miehistöstä, johon kuuluu viisi mustiin pukeutunutta miestä. Heistä keskimmäinen on etualalla ja istuu polvella. Muut kaksin jaloin taaempana.Kuva: Pasi Takula

Uusimaan Ajattara (www.ajattara.fi) julkaisee joulun tullen kokoelmalevyn, joka sisältää aikaisemmin ilmestyneitä singlejä. Niiden lisäksi äänitteen soittolista sisältää kaksi aivan uutta biisiä, sekä pari Ajattaran tekemää tulkintaa muiden artistien kappaleista. Torstaina tekemässään tiedonannossa Ajattara ei vielä kielinyt mitä biisejä joululevy tulee sisältämään. Yhtye on vuosien mittaan julkaissut yhteensä neljä singlelevyä. Tuorein single on joulun alla 2007 ilmestynyt "Tulppaani". Sen lisäksi Ajattaralta on ilmestynyt singlet "Sika" vuonna 2006, "Joulu-single 2005" ja vuoden 2004 puolella "Ilon juhla".

Lue koko julkaisu…

Ajattaran "Noitumaa"-albumin levyarvostelu!

 • Levyarvostelu julkaistiin perjantaina 29.05.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2964 kertaa
 • Bändit:

Ajattaran albumin "Noitumaa" etukannessa valokuva palavasta rakennuksesta. Kuva on sävyltään harmahtava ja väritön. Kuvan yläosassa bändin nimi mustalla värillä ja goottilaisin kirjaimin, kuten albumin nimikin, joka kuvan alaosassa.Julkaistiin 15.4.2009

Kotimainen metallipumppu Ajattara (www.ajattara.fi) on luonut jo kuudennen albuminsa, nimeltään "Noitumaa", ja tällä kerralla mennäänkin täysin akustisesti! Katsastetaampa hiukan, mistä on kysymys. Spinefarm Recordsin kautta julkaistu pitkäsoitto on seuraaja vuonna 2007 julkaistulle "Kalmanto"-albumille.

Lue koko julkaisu…

Ajattara Levyliike X:ssä 16.4.2009!

 • Julkaistiin sunnuntaina 24.05.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2722 kertaa
 • Bändit:

Ajattaran vokalisti laulaa Levykauppa X:n tiloissa. Taustalla mustaan huppariin pukeutunut mies soittaa rumpuja. Taustalla näkyy levyhyllyjä.Kuva: Jouni Kautto

Helsinkiläinen Ajattara (www.ajattara.fi) on julkaissut kuudennen, täysin akustisen albuminsa, 15.4. ja senpä johdosta bändi saapuikin juhlistamaan sitä kotikaupungissaan Levyliike X:ssä heitetyn erikoisin instrumentein höystetyn keikan voimin. Keikka oli akustinen, aivan kuten Ajattaran "Noitumaa"-albumikin. Lavalla oli mm. tyhjistä kanistereista koostettu rumpusetti, didgeridoo-putkia, ja muita akustisia soittovehkeitä. Keikka herätti innostusta kuulijakunnassa. Keikan jälkeen sain pienen juttutuokion yhtyeen laulajan kanssa. Oli hyvä hetki kysäistä, mistä tässä on kysymys!

Lue koko julkaisu…

Ajattaran akustinen albumi "Noitumaa" kaupoissa 15.4.

 • Julkaistiin torstaina 09.04.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1767 kertaa
 • Bändit:

Ajattaran albumin "Noitumaa" etukannessa valokuva palavasta rakennuksesta. Kuva on sävyltään harmahtava ja väritön. Kuvan yläosassa bändin nimi mustalla värillä ja goottilaisin kirjaimin, kuten albumin nimikin, joka kuvan alaosassa.Julkaistaan 15.4.2009

Itse Ruoja Suruntuoja maailmanlopun metsästäjineen julkaisee kuudennen albuminsa 15.4. "Noitumaa"-levyllä Ajattaran musiikki on kokenut täydellisen muodonmuutoksen, sillä levy on kokonaan akustinen. Ajatus täysin akustisesta metallilevystä muhi Ruojan päässä pidemmän aikaa ja nyt on aika paljastaa tuon aivoriihen tuotokset. Ajattara on uudella levyllään entistä ilkeämpi, synkempi ja rehellisempi kuin vielä koskaan aiemmin bändin historiassa. "Noitumaa" on kokonaisvaltainen kokemus, joka vie kuulijansa primitiiviselle matkalle tummien ajatusten tuolle puolen, kirouksen kemiallisen kaavan lähteille.

Suomen MySpace valitsi Ajattaran viikon artistiksi, joten "Noitumaa" on kuultavissa kokonaisuudessaan yhtyeen MySpace-sivuilla 8.4. alkaen. Akustisella keikalla bändin voi nähdä myös Helsingin Levykauppa Äxässä 16.4. kello 18.00.

Lue koko julkaisu…

Ajattara: "Noitumaa".

 • Julkaistiin perjantaina 20.03.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2272 kertaa
 • Bändit:

Ajattaran albumin "Noitumaa" etukannessa valokuva palavasta rakennuksesta. Kuva on sävyltään harmahtava ja väritön. Kuvan yläosassa bändin nimi mustalla värillä ja goottilaisin kirjaimin, kuten albumin nimikin, joka kuvan alaosassa.Julkaistaan 15.4.2009

Suomeksi laulujaan laulava Ajattara (www.ajattara.fi) on saanut valmiiksi pitkästä aikaa uuden albumin. "Noitumaa"-niminen kiekko tullaan julkaisemaan seuraajaksi vuonna 2007 ilmestyneelle "Kalmanto"-albumille. Myös uusin pitkäsoitto sisältää yksinomaan suomenkielisiä biisejä. Loka-marraskuussa nauhoitettu "Noitumaa" on helsinkiläisen Ajattaran järjestyksessä kuudes albumi. Se julkaistaan täällä Suomessa 15. huhtikuuta Ranka Recordingsin voimin. Levy nauhoitettiin Klaukkalassa sijaitsevassa D-Studiossa, jossa ovat aiemmin käyneet kääntymässä myös kymmenet muut metallibändit, kuten Twilight Opera, Teräsbetoni, Saattue, Gloomy Grim ja Dead Shape Figure.

Lue koko julkaisu…

Ajattara: ...Putoan.

 • Julkaistiin maanantaina 15.10.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1762 kertaa
 • Bändit:

Ajattaran keulahahmona toimiva Ruoja lyhythihaisessa paidassa ja musta heviletti hulmuten. Kuvassa vihreitä valojuovia mustaa taustaa. Kuvassa näkyy miehen sivuprofiili.Kuva: Laura Reunanen

Kotimainen hidastempoista black metallia soittava Ajattara (www.ajattara.fi) tarjoaa musiikkivideollaan "…Putoan" uusinta bändin materiaalia, sillä kyseinen neljän minuutin pituinen värssy kuullaan yhtyeen tuoreimmalla albumilla. Kiekon nimihän on "Kalmanto" ja se julkaistiin kuluvan vuoden syyskuussa ensimmäisellä viikolla Spinefarm Recordsin toimesta. Kiekko on Ajattaran viides studioalbumi ja se sisältää yhdeksän biisiä.

Bändi perustettiin alunperin yksin Ruojan toimesta. Se oli aluksi sooloprojekti, mutta siitä kehkeytyi ajan myötä täysimittainen metalliryhmä. Yhtye ehti hajoamaan vuoden 2006 loppuvaiheilla, mutta se elvytettiin uudelleen.

Lue koko julkaisu…

Ajattara: "Kalmanto".

 • Julkaistiin perjantaina 07.09.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2200 kertaa
 • Bändit: ,

Viisihenkisen Ajattaran miehet istuvat tummapuisen pöydän ääressä pukeutuneina mustiin vaatteisiin. Miehillä vakavat ilmeet kasvoilla. Kuvassa keskimmäisenä istuu Pasi Koskinen, jolla kädet nyrkissä pöydän päällä.Kuva: Kristina Sundman

Helsinkiläinen black metallia soittava Ajattara (www.ajattara.fi), jonka joukkoihin kuuluu Amorphiksen keulahahmonakin tunnettu Pasi "Ruoja" Koskinen, uutisoi saaneensa nyt julkaistua uransa viidennen pitkäsoiton. Riekaleelle anettiin bändille tyypillisesti hehkeä nimi: "Kalmanto". Se julkaistiin täällä Suomessa Spinefarm Recordsin kautta. Kiekko tarjoaa yhdeksän biisiä, joista viimeinen on albumin nimikkokappale.

Ajattaran toiminta käynnistyi Pasi Koskisen toimesta miehen omana sooloprojektina. Yhtye ehti hajota viime vuoden lopulla, mutta se on jälleen voimissaan uudella kokoonpanolla.

Lue koko julkaisu…

Ajattara: Haureus.

 • Julkaistiin maanantaina 25.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1737 kertaa
 • Bändit:

Suomalainen Ajattara (www.ajattara.com) teki musiikkivideon biisistään "Haureus", joka ilmestyi ensi kerran albumilla "Kuolema" (2003). Tämä kappale on melko tyypillinen Ajattaralle, se on hidastempoinen ja rujo.

Lue koko julkaisu…