Metallimusiikki.net

shade empire

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen shade empire liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin shade empire. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin shade empire liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Shade Empiren "Omega Arcane" ulos 3.5.2013

 • Julkaistiin tiistaina 30.04.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1259 kertaa
 • Bändit:

"Omega Arcane" -albumin etukannessa suuri sarvekas olento, joka kyyristyneen ihmisolennon takana. Kuvan yläosassa Shade Empiren logo mustalla.Julkaistaan 3.5.2013

Kuopiossa vuonna 1999 perustettu sinfoninen äärimetalliyhtye Shade Empire julkaisee seuraajan vuoden 2008 levylleen "Zero Nexus". Järjestyksessään neljäs "Omega Arcaneksi" ristitty täyspitkä on erittäin massiivinen, 11 kappaleen ja 74 minuuttia kellottava teos ja se julkaistaan Suomessa 3.5.2013. Levyn julkaisijana ja tukijana on nyt ensimmäistä kertaa yksi Euroopan kultivoituneimmista ja pitkäikäisimmistä levy-yhtiöistä Candlelight Records.

Meillä on ollut jonkinlaisena kantavana elementtinä läpi musiikillisen historiamme se, että koitetaan aina tehdä meille uusia asioita. Levyä olemme valmistelleet oikeastaan jo kolme vuotta ja alkumetreistä lähtien mukana kuvioissa on ollut orkestraatioiden käyttö. Tällä levyllä veimme aina mukanamme olleet sinfoniset vivahteet ehkä pisimmälle mitä koskaan olemme tehneet välittämättä tippaakaan siitä, verrataanko meitä johonkin vai ei. Lopputuloksesta tunnistaa kyllä bändi sekä kaiken sen sisältämän rujon ja tiedostamattoman kaaoksen, kitaristi Juha Sirkkiä kuvailee uutta levyä.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire: "Omega Arcane"

 • Julkaistiin tiistaina 09.04.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1569 kertaa
 • Bändit:

"Omega Arcane" -albumin kansitaiteessa piirros naishahmosta seisomassa suuren kivipaasin päällä. Kuvan yläosassa Shade Empire -logo mustalla värillä.Julkaistaan 3.5.2013

Kuopiolainen Shade Empire (www.shadeempire.com) tulee julkaisemaan Suomessa 3.5. ja muualla Euroopassa kolmea päivää myöhemmin uuden "Omega Arcane" -albuminsa. Kesäkuun varrella se leviää muualle planeettaan. Kiekon voi tilata ennakkoon Levykauppa Äxästä. Bändi latasi YouTubeen 2,5 minuutin pituisen videon albumin lauluraitojen purkittamisesta. Sen voi käydä katsomassa suoraan tästä linkistä. Candlelight Recordsin kautta ilmestyvä pitkäsoitto sisältää 74 minuuttia metallia, joka muodostuu 11 biisistä.

Lue koko julkaisu…

Ajattara Masters Of Metal 2010 -tapahtumaan.

Harmaasävyinen valokuva Ajattaran viidestä pääosin mustiin pukeutuneesta ja pitkähiuksisesta miehestä. He seisovat synkässä huoneessa siten, että kaksi ovat eturivissä ja kolme muuta taaempana.Kuvassa Ajattara

Synkkää ja alakuloista black metallia Masters Of Metal 2010 –tapahtumaan tuo suomeksi laulava Ajattara. Yhtyeen viimeksi julkaistu "Noitumaa" oli täysin akustinen. Sitä ei kuitenkaan tällä kertaa kuulla, vaan täysi vasullinen Ruojan, Malakias IV:n, Tohtori Kuolion, Kalmoksen ja Raajojen pimeää kuritusta. Masters Of Metal –päivää vietetään Tampereen Pakkahuoneella ja Klubissa 15. toukokuuta. Tapahtumassa soittaa pari kourallista muitakin koti- ja ulkomaisia metallibändejä, kuten Turmion Kätilöt, Norther, Shade Empire ja Bibleblack. Pääsylippuja myy Tiketti 32 euron hintaan. Hintaan lisätään mahdolliset toimituskulut. Metallitapahtuman viettäminen ei edellytä 18 vuoden ikää, mutta alle 16-vuotiaiden mukana on oltava täysi-ikäinen esiliina mukana. Paikalla on anniskelualue täysi-iän saavuttaneille. Tapahtuman organisoi SSG Management Ltd. Lisätietoja musiikki-illasta löytyy Masters Of Metalin nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire purki sopimuksensa Dynamic Arts Recordsin kanssa.

 • Julkaistiin tiistaina 06.04.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1443 kertaa
 • Bändit:

Shade Empiren joukot seisovat säkenöivää valaistusta vasten. Tausta on musta ja siinä hohkaa vaaleata valkoista valoa miesten raajojen lomasta. Miehistöä kuvassa kuusi kappaletta. Etummaisena ja keskimmäisenä pitkähiuksinen mies, jolla mustat housut ja muKuva: Maria K.

Suomen Shade Empire (www.shadeempire.com) on päättänyt yhteistyön Dynamic Artsin kanssa. Yhteistyö kantoi kaksi viimeisintä albumia. Nyt oli aika sanoutua irti ja suunnata katseet tulevaan. Sopimuksen purku tapahtui jo viime vuoden puolella, mutta teknisistä syistä asiasta tiedotetaan vasta nyt. Shade Empire toivottaa Dynamic Artsille ja sen bändeille turvallista matkaa ja kaikkea hyvää tulevaisuuden haasteissa.

Tällä hetkellä Shade Empire valmistelee rauhassa neljättä albumiaan. Kuka sen julkaisee ja milloin, siitä ei ole vielä minkäänlaista varmuutta. Yhtye aikoo katsoa kaikki kortit rauhassa ja huolella läpi ollen avoin kaikille potentiaalisille tarjouksille. Kiinnostusta on kuitenkin jo nyt tullut ulkomaita myöten.

Lue koko julkaisu…

Masters Of Metal 2010 Tampereella.

Lauantaina 15. toukokuuta 2010 Tampereen Pakkahuoneella ja Klubilla järjestetään päivän pituinen metallimusiikkitapahtuma Masters Of Metal 2010. Sen ohjelmiston enismmäiset nimet on jo nimetty. Metallimestareiden juhlaan kiinnitettiin ensimmäisenä englantilainen thrash metal -legenda Onslaught ja sen jälkeen kotimaista perua oleva Norther. Lisäksi Masters Of Metal 2010:ssä nähdään sellaista priimaa kuin Shade Empire, Pressure Points, Mors Principium Est ja ruotsalainen Bible Black. Toukokuussa järjestettävä musiikkitapahtuma on ikärajaton, paitsi anniskelualueen osalta, jonne lasketaan vain täysi-iän saavuttaneet. Lipunmyynti tapahtuu Tiketin välityksellä. Piletin kappalehinta on ennakkoon hankittuna 32 € ja suoraan ovelta 35 euroa. Lisätietoja Masters Of Metalista löytyy sen omilta nettisivuilta osoitteesta www.mastersofmetal.fi.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire esiintymään musiikin vientitapahtumaan Venäjälle.

 • Julkaistiin tiistaina 11.11.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1302 kertaa
 • Bändit:

Shade Empiren "Zero Nexus" -albumin kansikuva. Kuvassa tummanruskeaa taustaa vasten piikikäs kollaasi hirviömäisiä olentoja, jotka ovat kuin sulautuneet toisiinsa kiinni. Kuvassa keskimmäisenä bändin logo, joka on valkoisella värillä ja pelkistetyin tikkuAlbumin kansikuva

Euroopan-kiertueelleen valmistautuva kuopiolainen Shade Empire (www.shadeempire.com) on valittu esiintymään Pietarissa, Venäjällä järjestettävään Colisium-nimeä kantavaan musiikin kansainväliseen vientitapahtumaan lauantai-illan pääesiintyjäksi.

Yhtyeen viimeisin "Zero Nexus" -albumi on saanut Venäjällä poikkeuksellisen hyvän vastaanoton. Levyn jakelusta maassa vastaa Fono, jonka artistirosteriin kuuluu mm. Nightwish.

Colisium-tapahtuma pidetään 14.–16.11.2008, ja se levittäytyy laajasti ympäri Pietaria messualueineen sekä lukuisine live-esiintymisineen. Muita suomalaisbändejä tapahtumassa edustaa mm. Rinneradio ja Bloodpit.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire Euroopan-kiertueelle.

 • Julkaistiin lauantaina 30.08.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1381 kertaa
 • Bändit:

Shade Empiren "Zero Nexus" -albumin kansikuva. Kuvassa tummanruskeaa taustaa vasten piikikäs kollaasi hirviömäisiä olentoja, jotka ovat kuin sulautuneet toisiinsa kiinni. Kuvassa keskimmäisenä bändin logo, joka on valkoisella värillä ja pelkistetyin tikkuUusimman albumin kansi

Maaliskuussa uusimman "Zero Nexus" –albumin julkaissut Shade Empire (www.shadeempire.com) lähtee ensimmäiselle Euroopan-kiertueelleen marraskuussa. Hammer Battalion –nimellä kulkevan rundin muut yhtyeet ovat Unleashed (Ruotsi), Krisiun (Brasilia) sekä One Man Army & the Undead Guarted. Kiertueeseen kuuluu 13 keikkaa mm. Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa. Ilmestyessään "Zero Nexus" räjäytti potin ja pinkaisi suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle 15. Ilmestymistä seurasi laaja Suomen-kiertue ja kesällä 2008 Shade Empire soitti mm. Tuska Open Air– ja Nummirock-festivaaleilla.

Lue koko julkaisu…

Shade Empiren "Zero Nexus" albumilistan sijalle 15.

 • Julkaistiin tiistaina 25.03.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1986 kertaa
 • Bändit:

Shade Empiren joukot seisovat säkenöivää valaistusta vasten. Tausta on musta ja siinä hohkaa vaaleata valkoista valoa miesten raajojen lomasta. Miehistöä kuvassa kuusi kappaletta. Etummaisena ja keskimmäisenä pitkähiuksinen mies, jolla mustat housut ja muKuva: Maria K

Kuopion hybridimetallistit pamauttivat kolmannen albuminsa, joka on nimeltään "Zero Nexus", julkaisuviikolla suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle nro 15! "Zero Nexus" jatkaa bändin voitokasta kulkua kohti kärkikahinoita. Levy julkaistaan yli 30 maassa toukokuun 2008 aikana.

"Zero Nexux" -albumilla bändi esittelee raivokasta metalliaan musiikillisista raja-aidoista välittämättä koko paketin nivoutuessa tyylikkäästi yhteen konseptialbumiksi. Bändin selkäranka kuroutuu melodisen, suoraviivaisen ja rujon äärimetallin ympärille, vieden kuuntelijan syvälle apokalyptisiin tunnelmiin!

Albumin ensimmäinen musiikkivideo "9in1" on parhaillaan Music TV:n Headbangers Ball:in rotaatiossa. Kappaleen "Serpent-Angel" video julkaistaan huhtikuussa. Videon teaser löytyy YouTubesta.

Lue koko julkaisu…

Pannaan lihoiks! Shade Empire ruokkii kansaa kyljyksillä.

 • Julkaistiin perjantaina 25.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1697 kertaa
 • Bändit:

Lauma miehiä seisoo säkenöivän ja tummansinisen taustan edustalla elottomassa ja kivisessä maastossa. Miehiä kuvassa kuusi kappaletta. Heistä oikeassa laidassa näkyvällä hepulla valkoinen pakkopaita yllään.Hybrid metallia Kuopiosta

Tyhjä vatsa joulun jälkeisestä paastoamisesta? Kova halu saada vatsaan täytettä vesikeiton, makaronin ja tonnikalan sijasta, ranskanleivästä puhumattakaan? Jotain täyttävää ja niin ihanan ylellistä? Kyljystä? Kerjäävätkö korvasi kuulla tuoretta, suorastaan rapean orgaanista ja melodista, useampaa eri metallimusiikin alalajia yhdistelevää taidetta? Taide sanan ei-tarkoittaessa baskerihattuista tekotaiteellista "mukametallia".

Toteuta toiveesi, mikäli vain olet täysi-ikäinen! Kuopiolainen hybrid metalliksi tituleerattu Shade Empire (www.shadeempire.com) nimittäin päätti panna lihoiks! Ja tekivätpä (taas kertaalleen) loistavan levynkin!

Lue koko julkaisu…

Shade Empire: "Zero Nexus".

 • Julkaistiin keskiviikkona 09.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1905 kertaa
 • Bändit:

Kuvassa seisoo ahtaassa betonikopperossa ylöspäin katseensa luonut pitkähiuksinen mies, jolla yllään mustat vaatteet ja olkapäille ulottuvat tummanruskeat hiukset.Kuvassa bändin laulaja

Suomalainen Shade Empire (www.shadeempire.com) tiedottaa seuraavan pitkäsoittonsa olevan nimeltään "Zero Nexus" ja että se on konseptialbumi. Tulevan albumin mukana tulee biisien sanoitukset bookletin mukana. Kiekosta syntyy Shade Empiren uran järjestyksessä kolmas albumi. Se aiotaan julkaista 12. maaliskuuta Dynamic Arts Recordsin toimesta. Valtaosa kiekolla kuultavista kappaleista taltioitiin kuopiolaisen Studio 33:n tiloissa. Uuden albumin kuriositeetteihin kuuluu oikean kuoron käyttäminen biisien äänimaailmaa voimistamaan. Albumin tuottajana lauluosuuksien osalta toimi Ajattaran takapiru Ruoja, joka on samalla entinen Amorphiksen keulahahmo — Pasi Koskinen. Vokaalit purkitettiin Perkele Studioiden syövereissä. Kiekon miksasi Sami Niittykoski.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire studioon lokakuussa.

 • Julkaistiin torstaina 30.08.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1242 kertaa
 • Bändit:

Shade Empire -joukkio mustiin vaatteisiin sonnustautuneena keskellä ahdasta betonitunnelia, jonka lattia on saastainen. Miehistä viisi seisoo yhden maassa istuvan takana.Kuva: Maria Kärkkäinen

Kotimainen Shade Empire (www.shadeempire.com) kertoo astuvansa studioon lokakuun 1. päivä, jolloin se ryhtyy taltioimaan uusimpia biisejään uransa järjestyksessä kolmatta albumia varten. Kiekko on alustavasti ilmoitettu julkaistavaksi ensi vuonna, 12. maaliskuuta Dynamic Arts Recordsin kautta. Levyn äänityssessiot tullaan hoitamaan valtaosin Kuopiossa sijaitsevan Studio 33:n tiloissa. Uudella pitkäsoitollaan bändi kertoo käyttävänsä oikeaa kuoroa tuomaan äänimaailmaan uutta syvyyttä. Biisien lauluosuudet tullaan purkittamaan Perkele Studioiden suunnalla tuottaja Pasi Koskisen valvovan silmän alla. Koskinen tunnetaan myös nimellä Ruoja. Hän vaikuttaa sellaisissa metalliryhmissä kuin Ajattara ja Amorphis. SE:n albumia miksaamaan on värvätty Sami Niittykoski.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire: Extreme Form of Hatred.

 • Julkaistiin maanantaina 23.07.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1518 kertaa
 • Bändit:

Shade Empire -yhtyeen miespuoliset jäsenet, joita kuvassa kuusi kappaletta. Kaksi miehistä on kyyryssä kun neljä seisoo heidän takanaan. Kuvan taustakangas muistuttaa törkyisen viemärin sisuksia.Kuva: Maria Kärkkäinen

Kotimaisen melodista black metallia takova Shade Empire (www.shadeempire.com) ensimmäinen musiikkivideo on tämä "Extreme Form of Hatred", joka on mustavalkoinen pienellä budjetilla toteutettu veisu. Kappale kuullaan bändin debyyttialbumilla "Sinthetic", mikä lähti tekijöidensä käsistä suuren yleisön kosketeltavaksi vuoden 2004 maaliskuussa. Kiekon kansitaiteesta vastaa Alan S. Smith. Levy tuotettiin Sami Jamsénin toimesta ja masteroitiin Finnvoxin tiloissa Minerva Papin avustuksella.

Bändin tuoreempi musiikkivideo, "Chemical God", sai Saksan suunnalla vettä niskaan: videon esittäminen asetettiin pannaan saksalaisella MTV-kanavalla. Tämän päätöksen takana, josta bändi tiedotti 21. maaliskuuta, on ko. televisiokanavan juristit.

Lue koko julkaisu…

Shade Empire: Chemical God.

 • Julkaistiin keskiviikkona 01.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1679 kertaa
 • Bändit:

Kotimainen, Kuopiossa perustettu, Shade Empire (www.shadeempire.com) mättää tällä "Chemical God" -musiikkivideollaan katselijain korville sellaista ulosantia, että oksat pois. Erittäin näyttävä — vakuuttava. Musiikkivideon on ohjannut Ari Reinikainen. Kyseinen kappale on otettu bändin tämän vuoden puolivälissä julkaisemalta "Intoxicate O.S." -albumilta, joka äänitettiin Studio Perkeleessä kuluvan vuoden alussa.

Lue koko julkaisu…