Metallimusiikki.net

Shade Empire: "Zero Nexus".

 • Julkaistiin keskiviikkona 09.01.2008.
 • Luettu 1916 kertaa
 • Bändit:

Kuvassa seisoo ahtaassa betonikopperossa ylöspäin katseensa luonut pitkähiuksinen mies, jolla yllään mustat vaatteet ja olkapäille ulottuvat tummanruskeat hiukset.Kuvassa bändin laulaja

Suomalainen Shade Empire tiedottaa seuraavan pitkäsoittonsa olevan nimeltään “Zero Nexus” ja että se on konseptialbumi. Tulevan albumin mukana tulee biisien sanoitukset bookletin mukana. Kiekosta syntyy Shade Empiren uran järjestyksessä kolmas albumi. Se aiotaan julkaista 12. maaliskuuta Dynamic Arts Recordsin toimesta. Valtaosa kiekolla kuultavista kappaleista taltioitiin kuopiolaisen Studio 33:n tiloissa. Uuden albumin kuriositeetteihin kuuluu oikean kuoron käyttäminen biisien äänimaailmaa voimistamaan. Albumin tuottajana lauluosuuksien osalta toimi Ajattaran takapiru Ruoja, joka on samalla entinen Amorphiksen keulahahmo — Pasi Koskinen. Vokaalit purkitettiin Perkele Studioiden syövereissä. Kiekon miksasi Sami Niittykoski.

Orkesterin tuoreimmalta albumilta lohkaistu single kappaleesta “Slitwrist Ecstasy” rynni aikoinaan Suomen sinkkulistalla kolmannelle sijalle. Bändin tuorein albumi on vuonna 2006 ilmestynyt “Intoxicatre O.S.”. Se kipusi Suomen virallisella albumilistalla sijalle n:o 25 ilmestymisensä jälkeen. Uusi albumi sisältää yhdeksän biisiä ja kahdesta niistä aiotaan kuvata musiikkivideot. Videoiden ohjauksesta vastaa Ari Reinikainen.

“Zero Nexus” -albumin kappaleet:

 1. 9 In 1
 2. Adam & Eve
 3. Blood Colours The White
 4. Flesh Relinquished
 5. Harvesters Of Death
 6. Serpent-Angel
 7. Whisper From The Depths
 8. Ecstasy Of Black Light
 9. Victory

Yhtye kertoi joulukuussa 2007, että sen musiikkia kuullaan videopelissä Grand Theft Auto, tai ainakin sen Finland-modissa. GTA: San Andreasin omistajat pääsevät nauttimaan modissa Shade Empiren raskaasta räimeestä ja pelaamaan suomalaisissa kaupungeissa.

Shade Empire luonnehtii musiikkinsa sisältävän industrialia ja sinfonisia vaikutteita, mutta biisien kovana ytimenä toimii mikstuura death/black metallia.

Shade Empire on:

 • Juha Harju (laulu)
 • Janne Niiranen (kitarat)
 • Juha Sirkkiä (kitarat)
 • Olli Savolainen (syntikat)
 • Eero Mantere (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.