Metallimusiikki.net

pressure points

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen pressure points liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin pressure points. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin pressure points liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Egyptimetallin lähettiläs Nile Suomeen.

Ryhmäkuva kolmipäisestä Nile-yhtyeestä, jonka jäsenet ovat mustiin pukeutuneita miehiä. Heistä kullakin pitkät hiukset ja t-paidat. Taustalla keltaista valoa ja samanväristä utua etualalla.Kuvassa Nile

Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa vuonna 1993 perustettu Nile (www.nile-catacombs.net) saapuu Suomeen kahdelle klubikeikalle helmikuussa. Perinteiseen ja tekniseen death metalliin Lähi-idän musiikkia sekoittava Nile tunnetaan parhaiten egyptihenkisistä sanoituksistaan, ja yhtye käyttää musiikissaan myös perinteisiä egyptiläisiä soittimia.

Suomen viralliselle albumilistallekin yltäneen Nilen musiikin kirjoittaa pääosin kitaristi Karl Sanders, joka ammentaa inspiraatiota henkilökohtaisesta kiinnostuksestaan egyptologiaa kohtaan. Teknisesti erittäin vaativaa musiikkia soittavan Nilen kreikkalainen rumpali George Kollias tunnetaan äärimmäisen nopeista blast beateista.

Lue koko julkaisu…

Tuskan jatkoklubeja julkistettu.

Mayhemin logo mustalla valkoista taustaa vasten. Logossa lukee suurin rönsyilevin kirjaimin kirjoitettuna sana Mayhem siten, että kummatkin m-kirjaimet kuin toistensa peilikuvat.Kuvassa Mayhemin logo

Helsingissä järjestettävän Tuska-festivaalin kovia jatkoklubeja on julkistettu. Raskaan musiikin liveklubina tunnettu Dante’s Highlight tarjoaa perjantaina 2. heinäkuuta jotain unohtumatonta, kun norjalaisen black metallin suuri ja mahtava Mayhem (www.thetruemayhem.com) astuu lavalle. Komppaamassa on suomalainen likainen ja ruma Cavus, jonka musiikki koostuu alkoholinhöyryisten black metal -riffien, rohisevan laulun ja rock n‘ roll -grooven yhdistelmästä. Sunnuntain 4.7. jatkoista vastaavat suomalaiset räävittömän dark metallin kiiltokuvapojat Ajattara, sekä progemetallistit Pressure Points.

Vuoden 2010 Tuska-festivaalia vietetään Helsingin Kaisaniemessä aikavälillä 2.–4. heinäkuta. Tämänkin vuoden Suomen suurimpaan metallimusiikin tapahtumaan pakkaantuu yli 28 000 raskaan musiikin ystävää. Tämän vuoden kinkeri tulee olemaan järjestyksessä jo 13. kertaa järjestettävä Tuska-festivaali. Ensimmäinen festivaali koettiin heinäkuussa 1998. Sitä on järjestetty siitä lähtien joka vuosi kesä–heinäkuun tienoila.

Lue koko julkaisu…

Brand Aid järjestetään harjoitustilojen hyväksi.

Joukko nuoria muusikoita ja musiikin alan työntekijöitä päättivät kantaa kortensa kekoon järjestämällä konsertin Porvoon BePopissa, jonka tuotto menee lyhentämättömänä viikonloppuna tuhoutuneiden harjoitustilojen hyväksi. Tulipalosta selvisi 12 nuorta hengissä mutta aineelliset vahingot ovat mittavat.

Perjantaina 29. päivä järjestettävässä tapahtumassa on mukana yhtyeitä, jotka käyttävät Porvoon vesilaitoksella sijaitsevia harjoitustiloja. Ilta jakautuu kahteen jaksoon. Ensin kello 18:00 aloitetaan ikärajaton konsertti jossa soittavat The Fallen One, Ödeema ja Lunar Path. Toinen jakso on normaali K18-ravintolailta, jossa soittavat Herr Müller, Pressure Points ja Lunar Path.

Lue koko julkaisu…

Pressure Points julkaisee tammikuussa esikoisensa.

  • Julkaistiin perjantaina 11.12.2009.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1167 kertaa
  • Bändit:

Mustaa taustaa vasten jonkinlainen läjä rättejä, riepuja ja lunttuja, joista ei voi sanoa juurikaan muuta kuin, että niiden väritys on vihertävää ja harmaata. Kuvan yläosassa Pressure Pointsin logo vitivalkoisella värillä. Kuvan alaosassa hyvin pienellä pJulkaistaan 15.1.2010

Pohjoismaista progressiivisen metallin rantaviivaa kulkeva heinolalainen Pressure Points (www.pressure-points.net) julkaisee esikoisensa 15. tammikuuta 2010. Kokopitkän mestariteoksen "Remorses to Remember" julkaisee Firebox Records Suomen lisäksi ympäri maailmaa 29. tammikuuta 2010. Levy löytyy siis kauppojen hyllyiltä 15.1.2010 ja sen voi jo nyt tilata CD:n muodossa ennakkoon Fireboxin tai Levykauppa X:n kotisivuilta, jolloin se toimitetaan kotiovelle julkaisupäivänä! Bändin MySpacessa on kuunneltavissa albumin kappaleet "Atonement" ja "Edge of Endurance". Lisäksi tulevan albumin tyyliin voi tutustua livenä Jyväskylän Infernossa, Helsingin Bar Bäkkärissä ja Tampereen Infernossa tammikuun alussa, jolloin albumille järjestetään näissä paikoissa ennakkokuuntelutilaisuudet.

Lue koko julkaisu…

Pressure Points Firebox Recordsille.

  • Julkaistiin perjantaina 18.09.2009.
  • Kommentointi suljettu
  • Luettu 1286 kertaa
  • Bändit:

Heinolan Pressure Points (www.pressure-points.net) on toinen niistä tuoreimmista kiinnityksistä, jotka kotimainen levy-yhtiö Firebox Records teki aikaisemmin syyskuussa. Throes Of Dawnin lisäksi Firebox kiinnitti Pressure Pointsin bändikokoelmaansa. Sopimuksen turvin yhtyeen ensimmäinen albumi, "Remorses to Remember", tullaan julkaisemaan tammikuussa 2010. Seitsemän biisiä sisältävä pitkäsoitto tarjoaa progressiivista metallia noin 55 minuutin verran.

Noin viiden vuoden ajan toiminut Pressure Points ehti julkaista ennen levytyssopimusta musiikkiaan vuonna 2007 "Savepoint Metal Collection" -nimisellä kokoelmalla. Yhtyeeltä on ilmestynyt myös yksi nettisingle ja demolevy.

Lue koko julkaisu…