Metallimusiikki.net

Tonmi Lillman on poissa.

Rumpali Tonmi Lillman kuoli tiistaina 14. helmikuuta. H&R Productionsin julkaiseman historiikin mukaan Lillman, joka syntyi 3.6.1973, oli yksi Suomen johtavia muusikkoja ja vaikka monet tietävät miehen, harvat tunsivat hänet. Pitkän ja värikkään uransa aikana Tonmi vaikutti monissa eri yhtyeissä, kuten esimerkiksi Lordissa, jossa hän soitti rumpuja taiteilijanimellä Otus. Hän soitti myös To/Die/Forissa, Ajattarassa, Sinergyssä ja Vanguardissa. Jälkimmäinen jäi Lillmanin viimeiseksi bändituttavuudeksi. Sen parissa muusikko ehti levyttää debyyttialbumin valmiiksi ja se tulee siten jäämään Lillmanin viimeiseksi levytysuran muistoksi.

H&R Productions luonnehtii Tonmia mahtavaksi mieheksi, joka oli uskollinen ystävilleen ja kollegoilleen ammattilainen. Hän toimi Lordin rumpalin roolin lisäksi bändin Euroopan-kiertueen tausta-animaatioiden graafisena suunnittelijana, sekä bänditavaroiden visuaalisen aineiston suunnittelijana. Tuottajanakin hän toimi. Mies vaikutti useissa levyissä niin soittajana kuin miksaajanakin. Lillmanin kätten jälkeä kuullaan muun muassa Behertin, Bloodriden, Chainhillin, D-Creationin, Fiercen, Fear Of Dominationin, Heorotin, In Silentio Noctisin, Lie in Ruinsin, myGRAINin, Roon, Rujon, Saattueen, Serene Decayn, Served Deadin ja V For Violencen äänitteissä. Tonmi Lillmanin kuolinsyytä ei ole kerrottu. Hän oli 38-vuotias.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.