Metallimusiikki.net

Katatonialta "The Longest Year" -EP.

 • Julkaistiin perjantaina 19.02.2010.
 • Luettu 1529 kertaa
 • Bändit:

Katatonian "The Longest Year" -EP:n etukannessa näkyy hyvin synkkä maalaus tai valokuva enkelipatsaasta, jonka ympärillä verenpunaista kangasta tai nestettä. Kuvan tausta on pääosin musta tai tummanharmaa. Alaosassa lukee valkoisella värillä rivissä KatatJulkaistaan 15.3.2010

Melankolisen metallimusiikin parissa piehtaroiva Katatonia aikoo tuoda Peaceville Recordsin avulla esiin uuden EP-levyn. Ruotsalaisyhtyeen uutukaiskiekko on 15. maaliskuuta ilmestyvä “The Longest Year”, jossa uuden singlekappaleen lisäksi tullaan kuulemaan yksi aikaisemmin julkaisematon viisu, uusia tulkintoja vanhemmista biiseistä ja musiikkivideot kappaleisiin “The Longest Year” ja “Day & Then The Shade”. Ensin mainitun videoklipin toteutti Charlie Granberg ja jälkimmäisen Lasse Hoile. Tanskalainen Hoile on aikaisemmin tehnyt musiikkivideon Opethille ja toiminut itsekin death metal -bändi Panzerchristin riveissä 1990-luvulla. Katatonia uutisoi, että nyt kuukauden päästä julkaistava EP-lätty on ennakkotilausvaiheessa. Sen voi hankkia Peacevillen nettikaupasta. Lisäksi ensi viikolla EP:n nimikkobiisin musiikkivideo aiotaan julkaista Internetin käyttäjien nähtäväksi.

EP-levy on seuraaja Katatonian vuonna 2009 koostamalle ja julkaisemalle studioalbumille “ Night is the New Day”. Studioalbuminsa yhtye äänitti ja miksasi Tukholmassa heinä–elokuussa 2009, paitsi rumpuraitojen osalta, jotka taltioitiin Ruotsin Varbergissa saman vuoden kesäkuussa. Äänite miksattiin David Castillolla ja masteroitiin Jens Bogrenilla. Lopputuote on 11 biisiä ja 48,5 minuuttia sisältävä kuuntelukokemus.

“The Longest Year” -EP:n kappaleet:

 1. The Longest Year
 2. Sold Heart
 3. Day & Then The Shade (Frank Default remix)
 4. Idle Blood (Linje 14)
 5. The Longest Year (musiikkivideo)
 6. Day And Then The Shade (musiikkivideo)

Katatonia varmisti maanantaina osallistuvansa Joensuussa vietettävään Ilosaarirock-festivaaliin sen lauantaipäivänä 16. heinäkuuta. Ilosaarirockissa Katatonia nähdään YleX-lavalla kello 16–17 välisenä aikana. Tällä keikalla tullaan näkemään keikkakitaristina Per Eriksson ja keikkabasistina Niklas Sandin, sillä bändin vakituiset jäsenet näiltä viroilta poistuivat joulukuussa 2009. Länsinaapurin Katatonia ilmoitti aikaisemmin värväneensä maaliskuussa alkavalle kiertueelle aisapariksi suomalaisen Swallow The Sunin. Yhtyeet soittavat New Night Over Europe 2010 -kiertueella yhdessä saksalaisen Long Distance Calling -bändin kanssa. Katatonian Jonas Renkse saattaa henkilökohtaisesti osallistua näiden bändien kanssa esiintymiseen Katatonian esiintymisten lisäksi.

Katatonia on:

 • Jonas Renkse (laulu)
 • Anders “Blakkheim” Nyström (kitarat)
 • Per “Sodomizer” Eriksson (kitarat live-esiintymisissä)
 • Niklas “Nille” Sandin (basso live-esiintymisissä)
 • Daniel Liljekvist (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.