Metallimusiikki.net

Kiuakselta albumi maaliskuussa.

  • Julkaistiin maanantaina 12.10.2009.
  • Luettu 1371 kertaa
  • Bändit:

Pääkaupungista kotoisin oleva Kiuas uutisoi kitaristinsa Mikko Salovaaran suulla, että Kiuaksen kööri siirtyy marraskuun lopussa studioon nauhoittamaan neljättä albumiaan. Power metallia kilkattavalla helsinkiläisryhmällä on valmiina noin 10 biisiä. Kappaleet kaipaavat vielä hiomista, mutta ne ovat pääosin valmiit nauhoitettaviksi. Bändin kitaristi arvelee Kiuaksen seuraavan lätyn ilmestyvän maaliskuussa 2010 Suomen alueella. Muiden maiden osalta julkaisusuunnitelmista ei ole vielä tietoa. Salovaaran mukaan juuri kappaleiden rustaamisen takia Kiuas ei ole lyönyt löylyä keikkalauteilla viime aikoina. Live-esiintymisiä hän arvelee bändinsä ryhtyvän soittamaan sen jälkeen kun albumi on julkaistu.

Kiuaksen uuden albumin musiikillisesta tyylisuunnasta ei ole vielä annettu tarkkaa kuvausta, sillä kitaristin runoilema kuvaus äänitteestä on tulkittavissa moniselitteisesti. Muusikko kun kokee, että tämänkin äänitteen tyyli on kuin lohikäärmeen munankeltuaisen, absintin ja tabascon pursottamista nukkuvan Frank Zapan suuhun ja sen jälkeen Zapan laittamista kirjoittamaan sinfoniaa näkemistään unista.

Bändin uusin albumi on “The New Dark Age”. Se julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta. Levy kipusi maaliskuussa 2008 Suomen virallisella albumilistalla korkeimmillaan 10. sijalle. Tämän kiekon kansikuvassa nähdään viisi Kiuaksen jäsentä Ilmestyskirjan ratsumiehinä kuvattuna. Albumin antiin voi tutustua yhtyeen MySpace-sivuilla.

Edellisen kerran helsinkiläisyhtye julkaisi syyskuussa musiikkia Spinefarm Records UK:n kautta julkaistulla näytelevyllä. Tupla-CD:nä ilmestynyt paketti sisältää 31 yhtyeen musiikkia noin kahden tunnin verran. Levyllä kuullaan Kiuaksen lisäksi mm. Nightwishia ja Children Of Bodomia. Samplerilla Kiuas tarjoilee kappaleen “Sailing Ships”. Kyseinen kappale julkaistiin alunperin bändin EP-levyllä huhtikuun lopussa.

Kiuas on:

  • Ilja Jalkanen (laulu)
  • Mikko Salovaara (kitarat)
  • Atte Tanskanen (kosketinsoittimet)
  • Teemu Tuominen (basso)
  • Markku Näreneva (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.