Metallimusiikki.net

kiuas

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen kiuas liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin kiuas. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin kiuas liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Kiuaksen laulaja erosi.

 • Julkaistiin torstaina 28.10.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1902 kertaa
 • Bändit:

Kiuas-yhtyeen albumin "Lustdriven" kannessa harmaa taustaväri ja sen keskellä koristeeellinen punainen liekehtivä symboli, jonka yläpuolella vaalealla värillä Kiukaan logo. Alaosassa koristeiden seassa lukee albumilevyn nimi.Julkaistiin 31.3.2010

Kotimainen heviyhtye Kiuas (www.kiuas.net) julkaisi maaliskuussa uusimman "Lustdriven"-nimisen studiolevynsä. Nyt bändi tiedottaa sen jääneen viimeiseksi Kiuas-albumiksi, jossa kuullaan laulajana Ilja Jalkasta. Eilen tekemässään tiedonannossa bändi kertoi pitkän harkinnan päätteeksi Jalkasen poistuvan bändistä. Muusikon eroaminen johtui yksinomaan musiikillisista syistä eikä jäsenten välisessä henkilökemiassa ole ollut ongelmia eikä ole nytkään. Ilja Jalkanen kommentoi, ettei hän enää tee heavy metallia niin intohimoisesti kuin aikaisemmin. Miehen mukaan Kiuas ansaitsee häntä paremman vokalistin, sellaisen, joka on täysin omistautunut tämänkaltaiselle musiikille.

Lue koko julkaisu…

Metalheim Festival 1.10.2010 Helsingin Nosturissa!

Ensimmäistä kertaa Metalheim-manageeraustoimiston järjestämä Metalheim Festival järjestettiin vuoropäivinä Helsingin Nosturissa, sekä Oulun Club Teatriassa. Tälle kaksipäiväiselle festivaalille oli haalittu melkoisen kiinnostava kattaus kotimaisia, ja muutama ulkomainenkin nimi. Festivaali tuo mukavaa piristystä talvikauden hiukkasen vähäiseen festivaalitarjontaan. Allekirjoittaneen sairastumisesta johtuen Metallimusiikki.net oli edustettuna Nosturissa vain perjantaina. Kerrataanpa millainen oli illan kulku! Taustatietoja festivaalista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.metalheim.fi.

Lue koko julkaisu…

Kiuas: "Lustdriven".

 • Julkaistiin keskiviikkona 10.02.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2484 kertaa
 • Bändit:

Kiuas-yhtyeen albumin "Lustdriven" kannessa harmaa taustaväri ja sen keskellä koristeeellinen punainen liekehtivä symboli, jonka yläpuolella vaalealla värillä Kiukaan logo. Alaosassa koristeiden seassa lukee albumilevyn nimi.Julkaistaan 31.3.2010

Helsinkiläinen Kiuas (www.kiuas.net) on tähän mennessä nauhoittanut, miksannut ja masteroinut uuden studioalbuminsa. Yhtyeen neljäs power metallia sisältävä kiekko on nimeltään "Lustdriven" ja sen sopii odottaa saapuvan levykauppoihin maaliskuun viimeisenä päivänä. Levyn julkaisee Spinefarm Records. Yhtye siirtyi ikuistamaan uutukaislättyään marraskuun lopussa Sonic Pump Studioiden tiloihin tuottaja Janne Joutsenniemi seuranaan. Joutsenniemi osallistui Kiuaksen edellisen albumin esituotantovaiheeseen. Uusi "Lustdriven" masteroitiin Chartmakersissa Svante Forsbäckillä. Mikko Karmila miksasi sen. Kiuas käytti samaa miksaus- ja masterointipaikkaa edellisenkin levyn kohdalla. Äänite on seuraaja maaliskuussa 2008 julkaistulle "The New Dark Age" -opukselle. Edellinen levy julkaistiin myöhemmin Yhdysvaltojen sekä Japaninkin alueen markkinoille.

Lue koko julkaisu…

Kiuas nauhoittaa neljättä albumiaan.

 • Julkaistiin keskiviikkona 02.12.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1373 kertaa
 • Bändit:

Helsinkiläinen Kiuas (www.kiuas.net) lähti marraskuun lopussa nauhoittamaan uransa neljättä albumia kotikaupungissaan Helsingissä, Sompasaaressa, sijaitsevan Sonic Pump Studion tiloissa. Nauhoitusprojektin tuottajana toimii alusta loppuun Janne Joutsenniemi, joka hoiti myös edellisen Kiuas-albumin esituotantovaiheen. Uuden power metallia sisältävän albumin miksaaminen annetaan myöhemmin Finnvoxin Mikko Karmilalle tehtäväksi ja masteroiminen puolestaan Chartmakersin Svante Forsbäckille. Masteroimisvaiheen bändi arvelee starttaavan tammikuun lopussa. Vielä tässä vaiheessa nimetön albumi aiotaan julkaista Suomessa 1. huhtikuuta Spinefarm Recordsin kautta. Kiuaksen musiikkiin voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Lue koko julkaisu…

Kiuakselta albumi maaliskuussa.

 • Julkaistiin maanantaina 12.10.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1356 kertaa
 • Bändit:

Pääkaupungista kotoisin oleva Kiuas (www.kiuas.net) uutisoi kitaristinsa Mikko Salovaaran suulla, että Kiuaksen kööri siirtyy marraskuun lopussa studioon nauhoittamaan neljättä albumiaan. Power metallia kilkattavalla helsinkiläisryhmällä on valmiina noin 10 biisiä. Kappaleet kaipaavat vielä hiomista, mutta ne ovat pääosin valmiit nauhoitettaviksi. Bändin kitaristi arvelee Kiuaksen seuraavan lätyn ilmestyvän maaliskuussa 2010 Suomen alueella. Muiden maiden osalta julkaisusuunnitelmista ei ole vielä tietoa. Salovaaran mukaan juuri kappaleiden rustaamisen takia Kiuas ei ole lyönyt löylyä keikkalauteilla viime aikoina. Live-esiintymisiä hän arvelee bändinsä ryhtyvän soittamaan sen jälkeen kun albumi on julkaistu.

Lue koko julkaisu…

Dark River Festival tulee taas 8. ja 9.8.!

Kuusipäisen Omnium Gatherum -bändin miesjäsenet seisovat ullakkomaisessa huoneessa. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta ja taustalla näkyy katon tukirakenteita. Osalla miehistä pitkät hevihiukset, mutta vasemmassa laidassa näkyvilKuva: Heidi Uutela

Pikkufestivaalien eliittiin kuuluva Dark River Festival (www.kymidarkriver.com) järjestetään taas 8. ja 9. elokuuta Kotkan Laajakoskella, Honkalan hiihtostadionilla. Metallisempaan ja rokimpaan tarjontaan keskittyvä festivaali järjestetään jo viidettä kertaa ja meininki sen kuin nousee vuosi vuodelta!

Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat mm. Kiuas, Scourger, Omnium Gatherum, Heavy Metal Perse, Sinamore, Malpractice, Mosesgun, 12 inches, Crimson Sun, Butcher’s Block, Paul Stanleys Boozing Society, Depressed Mode jne. Tämän vuoden jatkobileet juhlitaan Kotkan Backroomissa, jossa 8.8. räyhää Before The Dawnin Tuomas Saukkosen uusin bändi The Final Harvest.

Lue koko julkaisu…

Kiuas lämmittää Firewindiä Britanniassa.

 • Julkaistiin keskiviikkona 11.06.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1343 kertaa
 • Bändit: ,

Jarkko Tiitisen ottama bändikuva Kiuas-yhtyeestä, johon kuuluu viisi hevimistä. Miehistö seisoo ahtaassa mustassa huoneessa, jonka katossa hohkaa valkoista valoa neliönmuotoinen valaisin.Kuva: Jarkko Tiitinen

Kahdeksan vuotta sitten perustettu helsinkiläinen Kiuas (www.kiuas.net) aikoo lähteä lämmittämään kreikkalaista Firewind-yhtyettä sen tulevalla Iso-Britanniaan ja Irlantiin tähdätyllä kiertueella. Bändit kulkevat käsikynkkää Brittein saarilla syyskuun 18.–27. välisenä aikana. Kiertueelle aiotaan nimetä myöhemmin kolmaskin bändi. Kiuas ajoitti reissunsa sopivasti, sillä bändin uran järjestyksessä kolmas pitkäsoitto, nimittäin "The New Dark Age", on juuri hiljattain julkaistu Iso-Britanniassa Spinefarm Recordsin kautta. Lisäksi levymerkki toi maahan uusintapainoksen Kiuaksen esikoislaubmista "The Spirit of Ukko" (ilmestyi alunperin vuonna 2005) ja albumista "Reformation" (ilmestyi alunperin v. 2006). Kaikki kolme albumia on varustettu bonuskappalein ja laajennetulla grafiikka-annilla.

Lue koko julkaisu…

Voimasointu II.

Kuusipäisen To/Die/For-yhtyeen jäsenet seisovat kivimuurin edustalla valokuvassa, jossa värimaailma lähes mustavalkoinen. Etummaisena seisoo laulaja Jape. Kaikki pukeutuneet mustiin vaatteisiin.<br />Kuvassa To/Die/For

Voimasointu on raskaan musiikin festari, joka yhden päivän aikana tarjoilee yleisölle bändejä metallimusiikin eri alagenreistä. Heinäkuussa ravintola Kurkiniemen lavalla nähdään mm. Turisas, To/Die/For, Kiuas, Heorot (Mäntyharju), Rainroom (Järvenpää), Antirauhanturvaaja (Jyväskylä) sekä Access Beyond (Kouvola).

Festarin juontaa televisiosta tuttu metallimaajussi Teemu Haimi. Tapahtumapaikkana on Mäntyharjun keskustassa sijaitseva ravintola Kurkiniemi ja sen piha-alue. Paikka on nimensä mukaisesti niemi, joten bändien katselun lomassa voi ihailla kesäistä järvimaisemaa. Festari on sallittu myös alaikäisille (erilliset anniskelualueet).

Lue koko julkaisu…

Curium Metal Fest 2008.

Kiuas-bändin viisipäinen miehistö seisoo rivissä nuhjuista taustaa vasten. Miehistä kahdella laitimmaisella kaljut päät. Osalla heistä leukapartaa, keskimmäisellä pitkät mustat hiukset ja musta paita tai takki.Kuvassa Kiuas<br />Kuva: Jarkko Tiitinen

Tämän vuoden Curium Metal Fest -tapahtuman esiintyjäkaarti on nimetty. Helsingin kulttuuriareena Gloriassa 14.–15. maaliskuuta koettava metallifestivaali tuo lavalle Kiuaksen, De Lirium’s Orderin, Hanging Gardenin, Kivimetsän Druidin, Garmin ja jälkimmäisenä päivänä toisen täyslaidallisen — Amoralin, Sotajumalan, Codeonin, Ghost Brigaden ja Tracedawnin. Kiuas tulee korkkaamaan tapahtuman yhteydessä uuden "The New Dark Age" -nimeä tottelevan albuminsa. Myös Tracedawn julkaisee uusimman pitkäsoittonsa.

Tapahtumaa vietetään Gloriassa (osoitteessa Pieni Roobertinkatu 12) siten, että ovet avautuvat kello 20 pintaan ja musisointi puolta tuntia myöhemmin. Musiikki-ilakointi päättyy aamun pikkutunneilla kello 1 pintaan. Tapahtuman alakertaan ei ole ikärajaa, mutta yläkerta on varattu vain täysikäisille. Liput 8 euroa per päivä, mutta kahden päivän festaripassi 12 €. Ennakkoliput myynnissä Tiketin välityksellä.

Lue koko julkaisu…

Kiuas: "The New Dark Age".

 • Julkaistiin maanantaina 14.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2321 kertaa
 • Bändit:

Viisipäisen Kiuaksen miehistö sinisävyisessä ja hyvin tummassa valokuvassa. He seisovat rivissä. Miehillä jokaisella lyhyehköt hiukset, mutta parilla oikeanpuoleisella kokonaan kaljut päät. Vaatteet mustat. Taustalla näkyy kylmänsinistä seinää, jossa jonkKuva: Toni Härkönen

Kolmas kotimaisen Kiuas (www.kiuas.net) -yhtyeen albumi on nyt valmis. Kuukausien työrupeama on bändin mukaan viety kunnialla päätökseen. Levyn nimeksi yhtye risti "The New Dark Age" ja se on tarkoitus julkaista täällä Suomessa 5. maaliskuuta. Muiden maiden julkaisupäivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta bändi tulee kertomaan niistä tuonnempana.

Kiuas uutisoi levyn kansitaiteen olevan taiteilija-muusikko Niklas Sundinin (Cabin Fever Media) käsialaa. Kannessa nähtävä luomus on piirros, joka edustaa samaa tyylisuuntaa kuin renesanssiajan puukaiverrukset. Siinä kuvataan Kiuas-yhtyeen jäseniä ikään kuin he olisivat Tuomiopäivän ratsumiehiä sullottuna ympäristöön, jossa yhdistellään elementtejä muinaisista ja nykyisistä ajoista. Albumin kansikuvaa voi katsella suoraan täällä.

Lue koko julkaisu…

Kiuas ryhtyy äänittämään.

 • Julkaistiin tiistaina 09.10.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1190 kertaa
 • Bändit:

Viisi mustanpuhuvaa Kiuas-bändin miesjäsentä seisoo rivissä tummassa huoneessa, jossa seinä osittain kiiltää kuin teräs tai pelti. Kahdella taaimmaisella hepulla kaljut päät ja leukapartaa, yhdellä rastat, parilla puolipitkät mustat hiukset.Kuva: Toni Härkönen

Kotimainen power metal -bändi Kiuas (www.kiuas.net) kertoo aikovansa tehdä jälleen historiaa, sillä kolmannen eeppisen Kiuas-albumin äänitystöiden on tarkoitus käynnistyä aivan lähiaikoina. Ryhmä tiedottaa kuluvan kuukauden alussa avaamassaan englanninkielisessä studiopäiväkirjassa harjoitelleen ja viimeistelleen viimeisten kuukausien ajan uutta musiikkimateriaalia hyvin intensiivisesti. Kitaristi Mikko Salovaaran bändi kertoo ahertaneen omassa kotistudiossaan niska limassa kuin Conan konsanaan. Levyn kappaleet ovat tässä vaiheessa demoasteisina äänitteinä valmiina. Ryhmä tiedottaa työskennelleensä tällä kerralla yhdessä Janne Joutsenniemen kanssa hioessaan uusia värssyjään. Joutsenniemi on tuttu mies kytköksistään sellaisiin bändeihin kuin Stone sekä Suburban Tribe. Hän on viime aikoina toiminut tuottajana mm. goottimetallia soittavalle Entwinelle, folk-vaikutteista metallia luovalle Ensiferumille sekä rokkiryhmä Godsplaguelle.

Lue koko julkaisu…

Bloodstock Open Air taltioidaan.

 • Julkaistiin keskiviikkona 25.07.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1185 kertaa
 • Bändit:

Sinisävyinen ja tumma ryhmäkuva Kiuas-yhtyeen jäsenistä, joita kuvassa viisi kappaletta. He ovat miehiä ja pukeutuneet mustiin vaatteisiin. Osalla heistä lyhyet hiukset, osalla kalju.Paikalla myös Kiuas

Tämän vuoden Bloodstock Open Air -festivaalin organisoivat tahot aikovat ikuistaa tapahtuman taltioimalla sen filmille. Musiikkipitoiseen videokuvaan erikoistunut Dead Duck Productions tekee järjestäjien kanssa yhteistyötä taltioidessaan festarin tapahtumia ja esiintymisiä — paikalle hankitaan useita kameroita, joita sijoitellaan eri puolille festivaalialuetta. Kamerat otetaan pois käytöstä vasta sen jälkeen kun joka iikka on poistunut tapahtuma-alueelta. Dead Duckin edustaja kertoo firman olevan erittäin kiihkoissaan päästessään tekemään tämänlaista hommaa yhdessä Bloodstockin kanssa. Heille se on mainio mahdollisuus päästä "dokumentoimaan" Britannian ainoata täysin metallimusiikkiin keskittynyttä festivaalia.

Festaria vietetään Englannin Derbyshiressa elokuun 16.–18. päivä Catton Hall -nimisessä paikassa. Tarkempia tietoja Bloodstockista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.bloodstock.co.uk.

Lue koko julkaisu…