Metallimusiikki.net

Kiuaksen laulaja erosi.

  • Julkaistiin torstaina 28.10.2010.
  • Luettu 1826 kertaa
  • Bändit:

Kiuas-yhtyeen albumin "Lustdriven" kannessa harmaa taustaväri ja sen keskellä koristeeellinen punainen liekehtivä symboli, jonka yläpuolella vaalealla värillä Kiukaan logo. Alaosassa koristeiden seassa lukee albumilevyn nimi.Julkaistiin 31.3.2010

Kotimainen heviyhtye Kiuas julkaisi maaliskuussa uusimman “Lustdriven“-nimisen studiolevynsä. Nyt bändi tiedottaa sen jääneen viimeiseksi Kiuas-albumiksi, jossa kuullaan laulajana Ilja Jalkasta. Eilen tekemässään tiedonannossa bändi kertoi pitkän harkinnan päätteeksi Jalkasen poistuvan bändistä. Muusikon eroaminen johtui yksinomaan musiikillisista syistä eikä jäsenten välisessä henkilökemiassa ole ollut ongelmia eikä ole nytkään. Ilja Jalkanen kommentoi, ettei hän enää tee heavy metallia niin intohimoisesti kuin aikaisemmin. Miehen mukaan Kiuas ansaitsee häntä paremman vokalistin, sellaisen, joka on täysin omistautunut tämänkaltaiselle musiikille.

Kiuas muistuttaa fanejaan, että vaikka Jalkanen on ollut bändin keulahahmo ja ääni jo vuosien ajan, hän ei ole juurikaan osallistunut biisien säveltämiseen. Niinpä Kiuaksen musiikillinen tyyli ei tule kokemaan suunnanmuutosta tämän eroamistapauksen vuoksi. Bändin musiikilliset voimat ja entinen tyyli on edelleen tallessa. Bändi tiedottaa samalla, ettei Ilja Jalkasta nähdä huomisella keikalla Tampereella eikä myöskään 30.10. Helsingissä eikä 31.10. Turussa. Keikoilla kuullaan laulajana lahjakkaaksi kutsuttua 20-vuotiasta Asim Searahia. Helsinkiläinen Searah vaikuttaa alkuvuodesta asti toimineessa The Nibiruan -yhtyeessä. Jalkanen tekee Kiuaksen kanssa jäähyväiskeikan Helsingissä ensi vuoden tammikuussa. Jäähyväisesiintymisen tarkkaa ajankohtaa eikä paikkaa ole vielä tiedossa.

Bändi kävi vasta tällä viikolla soittamassa pienimuotoisen kiertueen Britannian saarivaltiossa. Spinefarm Recordsin masinoima Boneshakers 2010 -kiertue on ensimmäinen tämän levy-yhtiön organisoima keikkaputki, johon sen suojatit lähetettiin yhdessä. Kiertueella nähtiin Kiuaksen lisäksi virolainen folk metallia tekevä Metsatöll ja kotimainen power metal -bändi Celesty. Kiuas tiesi laulajan eroamisaikeista jo ennen brittikiertuetta, mutta kunnioittaakseen kiertuesuunnitelmia päätti tiedottaa laulajan eroamisesta vasta nyt.

Kiuas on:

  • Ilja Jalkanen (laulu)
  • Mikko Salovaara (kitarat)
  • Atte Tanskanen (kosketinsoittimet)
  • Teemu Tuominen (basso)
  • Markku Näreneva (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.