Metallimusiikki.net

Kristityt kiusaavat Moonspelliä.

 • Julkaistiin tiistaina 24.06.2008.
 • Luettu 1943 kertaa
 • Bändit:

Moonspell-goottimetallibändin viisi jäsentä seisoo rivissä tummaa kivitiilistä rakennettua seinää vasten pukeutuneina tummiin tai mustiin vaatteisiin. Osa miehistä on osittain varjojen peitossa.Goottimetallia Portugalista

Portugalilainen Moonspell kertoo joutuneensa puolalaisen uskonlahkoja vastaan taistelevan toimikunnan häiritsemäksi. Bändin on tarkoitus esiintyä Puolan pohjoisosissa sijaitsevassa Szczytnon kaupungissa Hunterfest-festivaalissa, jota vietetään kuluvan kuukauden 28. ja 29. päivä. Nyt edellä mainitun komitean edustaja, herra Ryszard Nowak, yrittää estää Moonspellin saapumisen maahan sillä verukkeella, että Moonspellin jäsenet ovat väitetysti satanisteja ja fasisteja, jotka puhuvat positiiviseen sävyyn ihmis- ja eläinuhreista biisiensä sanoituksissa. Moonspellin keulahahmo Fernando Ribeiro on kommentoinut näitä väitteitä toteamalla niide olevan perättömiä. Hän ei ole Puolan kansalainen, eikä mies ei tiedä miten tällaisessa tilanteessa tulisi menetellä, joten hän julkaisi netissä lausunnon liittyen Ryszard Nowakin esittämiin väitteisiin.

Fernando Ribeiro kertoo, ettei hän ole satanisti, eikä hän ole myöskään fasisti. Hän ei myöskään ole minkäänmoinen lahtaamisen puolestapuhuja. Hän uskoo ihmisyksilön olevan itse vastuussa tekemisistään ja toimistaan. Miehen mukaan niiden henkilöiden, jotka yrittävät puukottaa bändejä selkään ja loukata niiden faneja, ovat nimenomaan niitä, joiden tulisi tutkiskella toimiaan ja lopettaa ehdottomana pitämänsä totuuden manifestoimisen. Ribeiro kertoo juuri Ryszard Nowakin olevan sensuurin kannattaja ja että puolalaiset ovat kyllästyneet moiseen. Moonspellin nokkamies toivoo Nowakin antavan kaikkien kukkien kukkia — antaa metallin soida. Hän kehottaa uskonlahkonvastaisen komitean edustajaa jättämään metallimusiikin soittajat ja sen fanittajat rauhaan.

Artisti ei missään nimessä lähde kääntymään kristinuskoon vain sen takia, että voisi soittaa jossain festivaalissa. Hänen omat uskomuksensa ovat luonnollisesti tärkeämpiä kuin moinen kaksinaamainen toiminta. Hän kertoo olevansa henkilökohtaisella tasolla yllättynyt ja hämmentynyt siitä, että Puolan kaltaisessa maassa, jossa fasismi ja kommunismi ovat myllertäneet aikojen saatossa, vielä näinäkin päivinä kukkoilee Ryszard Nowakin kaltaisia sensoreita. Muusikko aikoo viedä bändinsä esiintymään Huntefest-tapahtumaan lauantaina.

Nowak on aikaisemminkin yrittänyt estää metallimusiikin leviämisen Puolaan. Hän on peräti koostanut listan sellaisista artisteista, jotka väitetysti ylistävät satanismia musiikkinsa välityksellä. Mustaa listaa on Nowakin toimesta levitetty useisiin puolalaisiin virastoihin. Tämän toimenpiteen tavoitteena oli yrittää saada eräitä artisteja pannaan ja estää niitä esiintymästä Puolassa.

Moonspell-yhtyeen uusin albumi on “Night Eternal“. Se on kivunnut kotimaassaan Portugalissa albumilistan sijalle n:o 3 ja Saksassa 62. sijalle. Albumi on seuraaja yhtyeen kaksi vuotta sitten luomalle “Memorial”-kiekolle. Uusimman pitkäsoittonsa bändi purkitti tammikuussa tuottaja Tue Madsenin talutusnuorassa tanskalaisen Antfarm-studioiden uumenissa. Tue Madsen on muokannut musiikkia Moonspellin lisäksi Halfordille ja The Hauntedille sekä Dark Tranquillitylle.

“Night Eternal” -albumin kappaleet:

 1. At Tragic Heights
 2. Night Eternal
 3. Shadow Sun
 4. Scorpion Flower
 5. Moon In Mercury
 6. Hers Is The Twilight
 7. Dreamless (Lucifer And Lilith)
 8. Spring Of Rage
 9. First Light

Ennen lauantaista konserttia Hunterfestissä Moonspell tulee esiintymään perjantaina 27. päivä Belgiassa Graspop Metal Meeting -festivaalissa yhdessä entisen The Gatheringin joukoista tutun naislaulaja Anneke van Giersbergenin voimin. Anneke kurittaa äänihuuliaan näinä päivinä omassa Agua De Annique -nimisessä musiikkiryhmässään. Moonspellin perjantaisen keikan aikana Anneke laulaa kello 16:30 alkaen dueton Fernando Ribeiron kanssa kappaleesta “Scorpion Flower”. Naisen oli tarkoitus harjoittaa yhteistyötä bändin kanssa jo kuluvan kuukauden alussa Rock in Rio 2008:ssa, Portugalissa, mutta laulajatar joutui perumaan keikan sairastuttuaan flunssaan.

Moonspell on:

 • Fernando Ribeiro (laulu)
 • Ricardo Amorim (kitara)
 • Aires Pereira (basso)
 • Mike Gaspar (rummut)
 • Pedro Paixão (koskettimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.