Metallimusiikki.net

moonspell

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen moonspell liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin moonspell. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin moonspell liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Tanssisali Lutakko järjestää metallijuhlat Moonspellin johdolla

 • Julkaistiin torstaina 04.04.2013.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1199 kertaa
 • Bändit:

Jyväskylän Lutakko tiedottaa järjestävänsä torstaina kevään kovimmat metallijuhlat kolmen maailmanluokan bändin tähdittäessä iltaa. Paikalle on saatu esiintymään Moonspell, Swallow The Sun sekä Omnium Gatherum. Torstaina 4.4. pääesiintyjäksi varattu portugalilainen goottimetallibändi Moonspell nähdään illan päätteeksi. Ennen sitä esiintymisvuoron saa jyväskyläläinen doom metal -takoja Swallow The Sun ja Kotkasta saapuva Omnium Gatherum. Kukin kolmesta soittaa lähes täysimittaisen setin. Ensimmäinen bändi nähdään lavalla kello 20.45. Pääsylippuja voi varata Tiketistä 20 euron kappalehintaan. Pääsylippuja myydään Tiketissä keikkailtaan kello 18 asti ja keikkailtana ovelta kello 20 alkaen. Lisätietoja illanvietosta löytyy Jelmun tapahtumasivulta.

Lue koko julkaisu…

Unkarin Sziget Festivalille lisäyksinä Snoop Dog, Sum 41 sekä metallimusiikille omistettu päivä

Elokuun 8.–13. päivä Budapestissa, Óbudain saarella juhlittava Sziget Festival on julkistanut raskaaseen musiikkiin keskittyvän 0-päivän ohjelmistonsa. Raskaan musiikin lisäksi festivaali on kiinnittänyt 20-vuotisjuhlavuoden kattaukseensa gangsta rapin kuninkaan Snoop Doggin, kevyemmän punkin tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluvan Sum 41:n, comebackin tehneen elektronisen musiikin suuruuden Leftfieldin sekä ranskalaisen, kokeellista electrohousea soittavan muusikko–tuottaja–DJ SebastiAnin.

Szigetin päälava tarjoilee festivaalin virallista avajaispäivää edeltävänä ”0-päivänä”, tiistaina 7. heinäkuuta laadukkaan kattauksen suuruuksia metallimusiikin saralta. Norjasta festivaalille saapuu black metallin ykkösnimi, pian kaksikymmentä vuotta täyttävä Dimmu Borgir. Yhdeksän studioalbumia julkaisseen yhtyeen viimeisin kokopitkä "Abrahadabra" ilmestyi vuonna 2010.

Lue koko julkaisu…

Moonspell: "Alpha Noir".

 • Julkaistiin torstaina 19.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1387 kertaa
 • Bändit:

Portugalilainen Moonspell ilmoitti eilen kutsuvansa uutta studioalbumiaan nimellä "Alpha Noir". Se ilmestyy 27. huhtikuuta yhtyeen uuden yhteistyökumppanin, itävaltalaisen Napalm Recordsin, avustuksella. Levyn tuottajana toimi tanskalainen Tue Madsen. Madsen osallistui myös albumin yhteydessä julkaistavan live-DVD:n hiomiseen. DVD saa nimekseen "Ómega White". Se on kahdeksan biisin pituinen kokoelma kappaleita. Moonspellin keulahahmo Fernando Ribeiro runoilee, että todellinen bändi on sellainen, jolla on mahtava menneisyys, eheä nykyhetki ja valoisa tulevaisuus. Lisäksi todellinen bändi tietää kuinka näiden vaiheiden läpi, niiden varjojen halki, voi kulkea ja samalla kehittyä. Muusikon mukaan koskaan aikaisemmin ei Moonspellin uralla ole levyjulkaisu tuntunut opus magnalta kuin nyt.

Lue koko julkaisu…

Moonspell Napalm Recordsille.

 • Julkaistiin keskiviikkona 21.12.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1005 kertaa
 • Bändit:

Goottimetalliryhmä Moonspell solmi levytyssopimuksen Napalm Recordsin kanssa. Sopimus turvaa keväällä 2012 julkaistavan albumin saattamisen maailmanlaajuisen fanikunnan ulottuville. Levy-yhtiön julkaisemassa tiedotteessa todetaan Napalmille siirtymisen syynä olleen lähinnä se, että kyseessä on levy-yhtiö, joka uskoo bändiin ja joka kunnioittaa Moonspellin tavoitteita. Yhdeksännen Moonspell-studiolevyn yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu. Albumin äänitystyö on vielä tällä hetkellä käynnissä. Sen nimessä ovat sanat alkavat kirjaimilla A ja N. Kiekko tulee olemaan seuraaja kahdeksannelle, alkuvuodesta 2008 julkaistulle, "Night Eternal" -levylle. Bändin kotimaassa se kävi kipuamassa korkeimmillaan kansallisen levylistan 3. sijalle.

Lue koko julkaisu…

Moonspelliltä albumi ensi vuonna.

 • Julkaistiin tiistaina 28.06.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1212 kertaa
 • Bändit:

Goottimetallibändi Moonspell kertoi maanantaina laulajansa Fernando Ribeiron suulla tämän bändin julkaisevan seuraavan albuminsa ensi vuoden varrella. Muusikko katsoo, että nyt työstettävä albumi tulee olemaan Moonspellin uran hienoimpia helmiä. Sen vuoksi levyn yksityiskohdat aiotaan räväyttää esiin vasta myöhemmin, lähempänä levyn julkaisuajankohtaa. Teoksen nimessä on kaksi sanaa, jotka alkavat kirjaimilla A ja N. Portugalilaisyhtye aikoo valottaa enemmän levyn nimeä kunhan katsoo sopivan hetken tulleen. Tällä hetkellä Moonspell ei tiedä minkä levy-yhtiön tuella luomus julkaistaan. Yhtye onkin nyt ilman levymerkin voimia taustatukena ja kustantaa albuminsa äänitys- ja muut työt omasta pussista. Yhtye lisäksi tuottaa albumin omatoimisesti käyttäen apunaan kahta tuottajaa ja ystäviään.

Lue koko julkaisu…

Moonspell: Night Eternal.

 • Julkaistiin maanantaina 14.07.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1279 kertaa
 • Bändit:

"Night Eternal" -albumin kansikuva Moonspelliltä. Kuvassa piirretty hahmo, joka muistuttaa kasvoiltaan naista. Hänellä tai sillä on valkoiset toogaa muistuttavat kuteet yllään. Tausta tummanharmaa. Naisella musta kruunu ja harmaa keho. Yläosassa Moonspell"Night Eternal" -albumilta

Lissabonilainen musiikkiryhmä Moonspell (www.moonspell.com) laski netissäkin levitykseen aivan äskettäin tämän musiikkivideonsa. Kappale "Night Eternal" on samalla bändin uusimman studio-opuksen nimi. Kyseisen videoklipin ohjasi jälleen Ivan Colic, joka ohjasi myös musiikkivideon "Scorpion Flower". Kyseinen ohjaaja on tehnyt maineikkaan uran metallibändeille videoita tehden, sillä hänen luomuksiaan löytyy Type O Negativelta, Symphony X:ltä ja mm. ruotsalaiselta power metallia soittavalta HammerFalliltakin. Colic kuvasi videon Serbian Belgradissa.

Lue koko julkaisu…

Kristityt kiusaavat Moonspelliä.

 • Julkaistiin tiistaina 24.06.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2037 kertaa
 • Bändit:

Moonspell-goottimetallibändin viisi jäsentä seisoo rivissä tummaa kivitiilistä rakennettua seinää vasten pukeutuneina tummiin tai mustiin vaatteisiin. Osa miehistä on osittain varjojen peitossa.Goottimetallia Portugalista

Portugalilainen Moonspell (www.moonspell.com) kertoo joutuneensa puolalaisen uskonlahkoja vastaan taistelevan toimikunnan häiritsemäksi. Bändin on tarkoitus esiintyä Puolan pohjoisosissa sijaitsevassa Szczytnon kaupungissa Hunterfest-festivaalissa, jota vietetään kuluvan kuukauden 28. ja 29. päivä. Nyt edellä mainitun komitean edustaja, herra Ryszard Nowak, yrittää estää Moonspellin saapumisen maahan sillä verukkeella, että Moonspellin jäsenet ovat väitetysti satanisteja ja fasisteja, jotka puhuvat positiiviseen sävyyn ihmis- ja eläinuhreista biisiensä sanoituksissa. Moonspellin keulahahmo Fernando Ribeiro on kommentoinut näitä väitteitä toteamalla niide olevan perättömiä. Hän ei ole Puolan kansalainen, eikä mies ei tiedä miten tällaisessa tilanteessa tulisi menetellä, joten hän julkaisi netissä lausunnon liittyen Ryszard Nowakin esittämiin väitteisiin.

Lue koko julkaisu…

Moonspell: "Night Eternal".

 • Julkaistiin lauantaina 15.03.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1931 kertaa
 • Bändit: ,

Moonspell (www.moonspell.com), joka on Portugalin Lissabonista kotoisin, tulee julkaisemaan "Night Eternal" -albuminsa, minkä biisilistan se sai viimeisteltyä aivan hetki sitten. Kiekko aiotaan syöstä ylös manan mailta täällä Euroopan alueella toukokuun 19. päivä. Yhdysvaltoihin lätty rantautuu 10. kesäkuuta SPV/Steamhammerin saattamana. "Night Eternal" on bändin luoma seuraaja vuonna 2006 ilmestyneelle "Memorial"-albumille. Uuden levynsä yhtye kävi äänittämässä tanskalaisen Antfarm-studioiden tiloissa tuottaja Tue Madsenin seurassa. Madsen on uransa aikana tuottanut musiikkia mm. The Hauntedille, Dark Tranquillitylle ja Rob Halfordille.

Albumia yhtye kävi äänittämässä mielestään Tanskan parhaassa metallimusiikkiin erikoistuneessa studiossa, Antfarmissa, 7.–31. tammikuuta kuluvana vuonna. Tue Madsen tuotti uudenkin levyn, joka on aikaisemmin työstänyt yhtyeen "Under Satanæ" -projektinsa. "Night Eternal" on eräänlainen konseptialbumi, joka käsittelee Maan kulumista ja tuhoutumista — bändi haluaa kertoa Telluksen elinvoiman hävittämisestä ja sen energian imemisestä. Kiekko on siis varustettu näinä päivinä ajankohtaisella ilmastonmuutospainotteisella sanomalla. Moonspell kertoo albumilla olevan monia mahtavia riffejä, henkeäsalpaavia ja kappaleita ja eeppisiä tunnelmointiosuuksia.

Lue koko julkaisu…

Moonspell: "Under Satanæ".

 • Julkaistiin sunnuntaina 02.09.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1040 kertaa
 • Bändit:

Moonspell-goottimetallibändin viisi jäsentä seisoo rivissä tummaa kivitiilistä rakennettua seinää vasten pukeutuneina tummiin tai mustiin vaatteisiin. Osa miehistä on osittain varjojen peitossa.Goottimetallia

Portugalilainen Moonspell (www.moonspell.com) -yhtyeen uusi CD-julkaisu, nimeltään "Under Satanæ", tullaan julkaisemaan SPV:n kautta Saksassa 12. päivä lokakuuta. Kyseessä on musiikillinen täsmäisku, jonka soittolistalle on laitettu uudelleen äänitettyjä versioita yhtyeen legendaarisesta EP-levystä "Under the Moonspell", mikä julkaistiin alunperin vuonna 1994. Sen lisäksi julkaisun sisälle sullotaan bändin ensimmäinen demo, "Anno Satanæ". Sen lisäksi tarjolla on Morbid God -nimellä tehty "Serpent Angel" -niminen biisi. Kaikki julkaisun kappaleet on sovitettu uudelleen ja niitä on muutenkin äänitysstudiossa kieritelty ja käännelty, jotta pahimmat vuosien makuuhaavat pääsisivät paranemaan. Kyseessä on täyspitkä studio-CD, joka äänitettiin tanskalaisen Antfarm Studioiden tiloissa yhdessä Tue Madsenin kanssa. Hän on uransa aikana työstänyt musiikkia ainakin The Hauntedille, Dark Tranquillitylle ja jopa Rob Halfordille.

Lue koko julkaisu…

Darkside tukee Moonspell-bändiä kiertueella.

 • Julkaistiin torstaina 25.01.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1137 kertaa
 • Bändit: ,

Itävaltalainen death metal -yhtye Darkside (www.darkside.co.at) on lähdössä tukemaan Moonspell-bändiä sen Euroopan-kiertueella. Bändien on tarkoitus kiertää Eurooppaa maalis-huhtikuun aikana — bändin tekevät yhteisiä keikkoja 11 kappaletta.

Lue koko julkaisu…

Inferno Festival: Kick-Off Party.

Tämän vuoden Inferno Festival (www.infernofestival.net) -tapahtuman Kick-Off Partyn yksityiskohtia on vihdoin ja viimein paljastettu.

Lue koko julkaisu…