Metallimusiikki.net

primordial

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen primordial liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin primordial. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin primordial liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Primordialin vokalistilta hävisi ääni.

 • Julkaistiin tiistaina 16.08.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1100 kertaa
 • Bändit:

Irkkumetallibändi Primordial (www.primordialweb.com) pahoittelee Britanniassa viikonloppuna tehdyn keikan aikana ilmennyttä inhimillistä ongelmaa. Primordialin vokalisti Alan Averill pyytää paikalle saapuneilta faneiltaan anteeksi äkillistä äänenmenetystään. Bloodstock Open Airissa esiintyessään vokalisti menetti kuin kirkkaalta taivaalta kyvyn laulaa ja puhua. Omien sanojensa mukaan vain parissa sekunnissa hänen äänensä hävisi siihen malliin, että vain kuiskaaminen onnistui. Sunnuntaisen festivaalikeikan aikana fanit osallistuivat yleisön seasta biisien säestämiseen. Primordial kiittääkin paikalle saapunutta yleisöä tuesta ja ymmärryksestä. Bändi soittaa myöhemmin elokuussa Saksan Summer Breezessä ja sitten Norjassa Hole In The Sky -festivaalissa. Lokakuun lopussa Primordial nähdään Oulussa ja Helsingissä.

Lue koko julkaisu…

Primordial: "Redemption at the Puritan's Hand".

 • Julkaistiin torstaina 10.03.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1464 kertaa
 • Bändit:

Valkoinen tausta ja sen päällä koristeellinen, makaaberi piirros ihmisen luurangosta vailla alaleukaa. Kuvan yläosassa Primordialin logo ja alaosassa pienellä präntillä lukee ."Redemption at the Puritan's Hand".Julkaistaan 23.4.2011

Irlannin Primordial (www.primordialweb.com) julkaisee huhtikuun puolen välin taituttua oheisella alaleuattomalla luurankokuvalla koristellun studioalbuminsa. Tämä teos tunnetaan nimellä "Redemption at the Puritan’s Hand". Sen ilmestymistä tasoitetaan erityisillä keikoilla Saksassa 23. ja 24. huhtikuuta. Pakanametallibändin uutukainen julkaistaan Euroopassa 23. huhtikuuta ja Pohjois-Amerikan markkinoilla kolmea päivää myöhemmin. Vokalisti A.A. Nemtheangan mukaan albumia leimaa yksinkertaisesti ja koristelemattomalla tavalla kuolema. Vaikka hän ei miellä tätä levyä varsinaisesti konseptialbumiksi, monet kappaleet käsittelevät kuolevaisuutta ja sitä miten ihminen sen ymmärtää. Nemtheanga muistuttaa kuinka yksilön käsitys elämästä muuttuu kun hän vanhenee ja ymmärtää, ettei ole ikuinen, ja että itse kunkin viimeinen määränpää on päätyä matojen ruoaksi.

Lue koko julkaisu…

Blood Revolt: "Indoctrine".

Blood Revoltin albumin "Indoctrine" etukannessa tummanharmaa pohjakuva ja sen keskellä tummanpunainen pystypalkki, jossa lukee goottilaisin kirjaimin Blood Revolt ja sen alla albumin nimi pienemmällä präntillä ja harvalla kirjainvälistyksellä.Julkaistaan heinäkuussa

Primordialin ja laulajalla varustettu metallibändi Blood Revolt (www.bloodrevolt.com) tiedottaa nauhoitelleen ja muutenkin valmistaneen debyyttialbumikseen sellaisen levyn, jossa bändin jäsenten yli 30 aikaisemman äänitteen kerryttämä tietotaito kiteytyy samojen kuorien väliin. Irlantilaisyhtye Primordialin Alan "Nemtheanga Averillin laulama levy aiotaan julkaista nimellä "Indoctrine" täällä Euroopassa Invictus Productionsin kautta ja Pohjois-Amerikan territoriolla Profound Lore Recordsin toimesta. Kiekko ilmestyy CD-version lisäksi Profond Loren julkaisemana digitaalisessa muodossa. Teoksen tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä kirkossa kailotettu, mutta bändiläiset veikkaavat tuotteesta päästävän nauttimaan heinäkuun alussa. Kanadan ja Irlannin kotimaakseen ilmoittava Blood Revolt lokeroi edustamansa musiikkityylin extreme metalliksi. "Indoctrine" on bändin mukaan tämän vuoden kylmimpiä, haastavimpia ja häiritsevimpiä extreme metal -albumeja.

Lue koko julkaisu…

Lammin Pellavarock pitää välivuoden.

Yksi Suomen perinteikkäimmistä raskaamman musiikin festivaaleista, Lammin Pellavarock, pitää välivuoden kesällä 2010 ja palaa näillä näkymin festivaalikartalle jälleen ensi vuonna. Viime vuonna yli odotusten onnistuneen ja yleisöennätyksensä tehneen tapahtuman jälkeen päätös vuoden 2010 festivaalin väliin jättämisestä ei ollut toivottu, mutta erinäisistä syistä johtuen joutui Pellavarockin työryhmä tekemään ikävän ratkaisun käytännössä pakon edessä. Samalla kuitenkin tehtiin päätös, että tapahtuma pyrkii palaamaan ohjelmistoon vahvempana kuin koskaan kesällä 2011. Pellavarock haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja etenkin yleisöään sekä tapahtumassa esiintyneitä artisteja viime vuosista.

Lue koko julkaisu…

Loppuunmyyty Tuska-festivaali juhlittiin Kaisaniemessä.

Korpiklaani-bändin jäsenet seisovat lumisen metsän keskellä. Kuvassa kuusi miestä, jotka pitelevät käsissään kaikenlaisia soittimia, kuten kitaraa, basso ja rumpua.Korpiklaani perui odottamatta

Tasavallan Presidentinkin suosittelema Tuska-festivaali Helsingin Kaisaniemessä esitteli tänä kesänä poikkeuksellisen raskasta ohjelmistoa ja kulttuurikokemuksia saatiinkin moneen lähtöön. Viikonlopun väkevimmät näytöt antoivat viikinkikonkarit Amon Amarth ja Týr, irlantilainen Primordial, death metal –pioneerit Carcass, Entombed ja Morbid Angel sekä tietenkin Slayer. Viikonlopun valitettavin uutinen oli Korpiklaanin keikan peruuntuminen, soittokamojen seikkailtua teillä tietymättömillä. Yhtyettä paikkaamaan saatiin ennätyksellisellä 37 minuutin varoitusajalla Suomi-metallin kovimpiin nousijoihin lukeutuva Before The Dawn.

Tuskassa nähtiin myös poikkeuksellinen eläkeläisryntäys kun sana yli 65-vuotiaiden ilmaisesta sisäänpääsystä kiiri ilmoille. Pelkästään lauantaina festivaalitunnelmasta nautti noin 180 seniorikansalaista.

Lue koko julkaisu…

Primordial-laulaja puhuu keikkailusta.

 • Julkaistiin perjantaina 08.02.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1190 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäPromokuva kolmen vuoden takaa

Irlantilaisyhtye Primordial (www.primordialweb.com) on jälleen antanut pitkän ja huolellisen selostuksen viime aikoisista sattumistaan. Bändin keulahahmo ja vokalisti Alan "Nemtheanga" Averill kirjoittaa bändin kotisivuilla tuntevansa siltä, kuin bändi olisi hiljattain notkahtanut pykälän verran tunnetumpaan suuntaan — uusi albumi on tuonut yhtyeelle jonkin verran tunnettuutta, mutta ei kovin runsaasti. Yhtye soitti hiljattain Dublinissa Button Factoryn tiloissa, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Music Centre, loppuunmyydyn keikan. Yleisöä oli paikalla jopa 720 kappaletta. Se oli Primordialin uran ensimmäinen loppuunmyyty konsertti. Bändi kokeekin jälkimainingeissa sen olleen mahtava triumfi, josta ei löydy moitteen sanaa. Yleisön yhtye toteaa olleen mahtava, sillä paikalle oli raahautunut jopa eurooppalaisia faneja, osa jopa Amerikasta asti.

Lue koko julkaisu…

Primordial: H-hetki on lähellä.

 • Julkaistiin perjantaina 09.11.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1417 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäDark metallia

Irlantilaisen Primordial (www.primordialweb.com) -bändin keulahahmo ja laulaja Nemtheanga uutisoi uuden "To The Nameless Dead" -albumin julkaisuhetken saapuvan aivan pian. Kiekko julkaistaan parin viikon kuluttua. Hän arvelee bändin olleen olemassa vain tätä tulevaa julkaisua varten, tai ehkä sellainen tunnelma on päässyt syntymään sen vuoksi kun bändi on nykyisin suuren levy-yhtiön kirjoilla. Mies tietää kertoa, että tällä tekeleellä Primordial on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Bändin jäsenet eivät ole enää 21-vuotiaita, joten kaikki tämä median osoittama "hypetys" aiheuttaa hieman ristiriitaisia tuntoja. Se on toisaalta Nemtheangan mukaan todella palkitsevaa, mutta se ei siltikään takaa sitä, että levyä myytäisiin roimasti. Ensi vuoden puolelal bändi aikoo tehdä kiertueita ja festivaaliesiintymisiä, mutta ihan tällä hetkellä keikkapyyntöihin ei aiota antaa myöntävää vastausta.

Lue koko julkaisu…

Primordial: "To The Nameless Dead".

 • Julkaistiin lauantaina 29.09.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1503 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäKeskimmäisenä Nemtheanga

Irlannin Primordial (www.primordialweb.com) tiedottaa julkaisevansa uransa järjestyksessä kuudennen albumin, nimeltään "To The Nameless Dead", täällä Euroopassa 19. marraskuuta Metal Blade Recordsin tuuppaamana. Levyn julkaisuhetkestä Yhdysvalloissa ei ole vielä päästy varmuuteen. Albumista tullaan painamaan rajoitettu ensipainos, mikä sisältää bonuslevyn. Bonuskiekon sisälmyksistä löytyy herkullinen elävän yleisön edessä taltioitu konsertti Rock Hard Open Air -festivaalista.

Dark metallia hönkivä Primordial kertoo tämän albumin olevan jo toinen Metal Bladen kautta julkaistava. Se on yhtyeen mukaan ajaton kannanotto ja oodi esi-isille. Levy sisältää biisilistan mukaan viittauksia Rooman tuhatvuotiseen valtakuntaan, jonka aikana valtaosa Iso-Britanniaa eli keisarien käskyvallan alla.

Lue koko julkaisu…

Primordial sai albumin valmiiksi.

 • Julkaistiin maanantaina 03.09.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1157 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäFolk/black metallia

Irlantilaisen Primordial (www.primordialweb.com) -ryhmän johtajana toimiva Nemtheanga uutisoi bändin nettisivuilla, että albumi nimeltään "To the Nameless Dead" on nyt saatu valmiiksi. Levyn masteroimisvaihe on viety juuri äskettäin päätökseen. Nyt yhtye haluaa kiittää Chris Fieldingia hänen ahkerasti tarjoamastaan avusta studiotyöskentelyn aikana. Nemtheanga runoilee tuttuun tapaan jatkamalla, että uusi Primordialin albumi sisältää seitsemän biisiä. Niistä kertyy soittoaikaa lähes 55 minuutin verran. Hän tohtii jopa lausua tämän pitkäsoiton olevan yhtyeen uran paras albumi tähän päivään mennessä.

Lue koko julkaisu…

Primordial julkaisee marraskuussa.

 • Julkaistiin keskiviikkona 08.08.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1156 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäKeskimmäisenä Nemtheanga

Irlantilaisen dark metallia tekevän Primordial (www.primordialweb.com) -ryhmän keulahahmo ja laulaja Nemtheanga lurittelee bändin nettisivuilla hänelle tyypillisesti pitkään ja hartaasti yhtyeen kuulumisista. Mies aloittaa kertovansa taistelun olevan puoliksi voitettu — Primordialin uusi albumi on nyt puolitiessä. Levylle tarvitsee enää tehdä valtaosa lauluosuuksista ja sitten se lähtee miksattavaksi ja masteroitavaksi. Kiekon hän kertoo ilmestyvän ihmisten ilmoille jossain vaiheessa marraskuuta Metal Bladen kautta. Nemtheanga ei ole vielä tässä vaiheessa päättänyt albumin nimeä, sillä kaikki tähän mennessä harkitut nimivaihtoehdot ovat olleet joko kovin tylsiä tai sitten päinvastoin liian aggressiivisia. Mies kertoo nimiasian suttaantuvan omalla painollaan, mutta sen tulee olla jokin sellainen jossa on tulkinnanvaraa.

Lue koko julkaisu…

Primordial valmistautuu äänittämään.

 • Julkaistiin lauantaina 16.06.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1302 kertaa
 • Bändit:

Neljä Primordial-bändin jäsentä seisoo haaleansinistä taustaa vasten pukeutuneina mustiin tai hyvin tummanvärisiin asusteihin. Kolmella miehellä pitkät hiukset, Nemtheangalla lyhyehköt.Perustettu vuonna 1987

Irlantilaisen dm-mestari Primordialin (www.primordialweb.com) laulaja Nemtheanga on julkaissut yhtyeen nettisivuilla pitkähkön uutisen, jossa mies kertoo bändin uuden albumin kuulumisia. Levy on tarkoitus äänittää studiossa heinä-elokuun aikana. Mies kertoo ryhmän jäsenten reissaavan tällä hetkellä halki Walesin seutua — tavoitteena päästä vanhanaikaiseen analogiseen äänitystudioon. Nemtheanga mainitsee myös, ettei uudella pitkäsoitolla ole vielä tässä vaiheessa nimeä, tai edes työnimeä.

Laulaja lurittelee Primordialin tekevän uudenkin albumin samaan tapaan kuin ennenkin. Työtä on tehtävä paljon, ja onneakin tarvitaan, jos levy halutaan saada ihmisten ilmoille vielä tämän vuoden puolella.

Lue koko julkaisu…

Primordial äänittää kesällä.

 • Julkaistiin keskiviikkona 28.03.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1348 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen promokuva Primordial-bändin jäsenistä, jotka seisovat valkoista taivasta vasten jonkinlaisella niityllä tai muurin vieressä. Miehillä on yllään mustat tai tummat vaatteet. Kuvassa viisi miestä, joista kaikilla paitsi keskimmäisellä on pitkäIrlantilaisen dark metallia soittavan Primordial (www.primordialweb.com) -yhtyeen laulaja, Nemtheanga, lausuu bändin nettisivuilla viime aikojen olleen erittäin hektistä aikaa Primordialille. Mies pahoittelee ensin, ettei ole ehtinyt päivittää yhtyeen nettisivuille tuoreimpia kuulumisia, mutta jatkaa sitten kommentoimalla Suomen suuntaan tehdystä keikkailusta. Bändi koki Suomen reissun sujuneen mahtavasti — mies yllättyi etenkin siitä vastaanotosta ja suomalaisen yleisön määrästä, joka tervehti bändiä täällä Pohjolassa.

Lue koko julkaisu…

Inferno Festival: Kick-Off Party.

Tämän vuoden Inferno Festival (www.infernofestival.net) -tapahtuman Kick-Off Partyn yksityiskohtia on vihdoin ja viimein paljastettu.

Lue koko julkaisu…

Primordial kertoo tekevänsä albumia, hitaasti.

 • Julkaistiin sunnuntaina 19.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1178 kertaa
 • Bändit:

Irlantilaisen Primordial (www.primordialweb.tk) -bändin laulaja Nemtheanga on julkaissut bändin nettisivuilla 18. päivä kuluvaa kuukautta uutisen, jossa kerrotaan mm., että bändi on kirjoittanut uusia kappaleita tulevaa albumia varten — Nemtheanga kertoo albumin valmistuvan hitaasti, kuten tavallista. Samassa uutisessa kerrotaan uuden albumin olevan jonkin verran nopeampaa materiaalia kuin Primordialin aikaisempi "The Gathering Wilderness" -kiekko.

Lue koko julkaisu…