Metallimusiikki.net

Moonspell: "Alpha Noir".

  • Julkaistiin torstaina 19.01.2012.
  • Luettu 1297 kertaa
  • Bändit:

Portugalilainen Moonspell ilmoitti eilen kutsuvansa uutta studioalbumiaan nimellä "Alpha Noir". Se ilmestyy 27. huhtikuuta yhtyeen uuden yhteistyökumppanin, itävaltalaisen Napalm Recordsin, avustuksella. Levyn tuottajana toimi tanskalainen Tue Madsen. Madsen osallistui myös albumin yhteydessä julkaistavan live-DVD:n hiomiseen. DVD saa nimekseen "Ómega White". Se on kahdeksan biisin pituinen kokoelma kappaleita. Moonspellin keulahahmo Fernando Ribeiro runoilee, että todellinen bändi on sellainen, jolla on mahtava menneisyys, eheä nykyhetki ja valoisa tulevaisuus. Lisäksi todellinen bändi tietää kuinka näiden vaiheiden läpi, niiden varjojen halki, voi kulkea ja samalla kehittyä. Muusikon mukaan koskaan aikaisemmin ei Moonspellin uralla ole levyjulkaisu tuntunut opus magnalta kuin nyt.

"Alpha Noir" -albumin konsepti on kolmen vuoden aikana tehdyn luomisprosessin tulos. Se tulee olemaan seuraaja "Night Eternal" -kiekolle. Julkaisemassaan mediatiedotteessa Moonspell on Portugalin ruostuttavalle talouskriisille vastapainos: aihe rinnan röyhistämiseen. Albumilla kuullaan hyytäviä muistutuksia bändin musiikillisesta menneisyydestä biisien "Alpha Noir" ja "Versus" muodossa, mutta mukana on myös kehitysaskeleita uuteen suuntaan. Lopputuote tarjoaa kuunneltavaksi peräti 80 minuuttia musiikkia. Sen antia tullaan soittamaan kesäaikana eri puolilla Eurooppaa, kunhan festivaalikausi käynnistyy. Lisäksi bändi tulee soittamaan levyt "Alpha Noir" ja "Ómega White" kokonaisuudessaan kotiseudullaan Lissabonissa sijaitsevassa Campo Pequenossa, jossa on tilaa ainakin 5000 katsojalle.

Moonspell on:

  • Fernando Ribeiro (laulu)
  • Ricardo Amorim (kitara)
  • Pedro Paixão (kosketinsoittimet ja kitara)
  • Aires Pereira (basso)
  • Miguel Gaspar (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.