Metallimusiikki.net

Moonspell: "Night Eternal".

Moonspell , joka on Portugalin Lissabonista kotoisin, tulee julkaisemaan “Night Eternal” -albuminsa, minkä biisilistan se sai viimeisteltyä aivan hetki sitten. Kiekko aiotaan syöstä ylös manan mailta täällä Euroopan alueella toukokuun 19. päivä. Yhdysvaltoihin lätty rantautuu 10. kesäkuuta SPV/Steamhammerin saattamana. “Night Eternal” on bändin luoma seuraaja vuonna 2006 ilmestyneelle “Memorial”-albumille. Uuden levynsä yhtye kävi äänittämässä tanskalaisen Antfarm-studioiden tiloissa tuottaja Tue Madsenin seurassa. Madsen on uransa aikana tuottanut musiikkia mm. The Hauntedille, Dark Tranquillitylle ja Rob Halfordille.

Albumia yhtye kävi äänittämässä mielestään Tanskan parhaassa metallimusiikkiin erikoistuneessa studiossa, Antfarmissa, 7.–31. tammikuuta kuluvana vuonna. Tue Madsen tuotti uudenkin levyn, joka on aikaisemmin työstänyt yhtyeen “Under Satanæ” -projektinsa. “Night Eternal” on eräänlainen konseptialbumi, joka käsittelee Maan kulumista ja tuhoutumista — bändi haluaa kertoa Telluksen elinvoiman hävittämisestä ja sen energian imemisestä. Kiekko on siis varustettu näinä päivinä ajankohtaisella ilmastonmuutospainotteisella sanomalla. Moonspell kertoo albumilla olevan monia mahtavia riffejä, henkeäsalpaavia ja kappaleita ja eeppisiä tunnelmointiosuuksia.

Toukokuussa ilmestyvästä “Night Eternal” -levystä tullaan painamaan kaksi toisistaan eroavaa versiota. Ensimmäinen on rajoitettu tupla-digipak, jossa on oma uniikki grafiikka, bonuskappale “Age of Mothers” ja erilainen versio biisistä “Scorpion Flower”, sekä bonus-DVD, mikä sisältää musiikkivideoita ja muuta musiikkimateriaalia. DVD:llä nähdään mm. kolme videoklippiä taltioiduista live-esiintymisistä viime vuoden Wacken Open Airissa Saksassa. Toinen versio uudesta studioalbumista on perinteinen jewelcase-kuoriin ahdettu levy, jonka soittolistalle bändi pyrkii laittamaan ainakin yhden bonuskappaleen.

“Night Eternal” -albumin kappaleet:

 1. At Tragic Heights
 2. Night Eternal
 3. Shadow Sun
 4. Scorpion Flower
 5. Moon In Mercury
 6. Hers Is The Twilight
 7. Dreamless (Lucifer And Lilith)
 8. Spring Of Rage
 9. First Light

Uuden kiekon kappaleessa “Scorpion Flower” käy vierailemassa entinen The Gatheringin ja nykyinen Agua De Anniquen vokalisti Anneke van Giersbergen. Nainen laulaa dueton yhdessä Moonspellin keulahahmo Fernando Ribeiron kanssa. “Night Eternal” on varustettu myös muilla naislaulajan ääntelyillä, mutta niistä vastaa Crystal Mountain Singers -niminen kuoro. Albumilla käy vierailemasa suomalaistakin elävää voimaa, sillä bassoraitoja kävi soittelemassa Amorphiksen Niclas Etelävuori. Suomalainen on nauhoittanut sessiobasistina bändille myös vuonna 2003, jolloin luotiin albumia “The Antidote”. Albumin kansitaiteen on toteuttanut Seth Siro Anton. Bändikuvat räpsi Edgar Keats.

Bändi on laskenut ilmoille jo kaksi biisiä tulevalta pitkäsoitolta. Ilmaiseksi kuunneltavat biisit ovat kuunneltavissa bändin MySpace-sivuilla osoitteessa www.myspace.com/moonspell. Yhtye laittoi kuunneltavaksi kappaleet “Night Eternal” sekä “Scorpion Flower”. Molemmista biiseistä tullaan kuvaamaan lähiaikoina musiikkivideot Ivon Colicin ohjaamana. Colic on hankkinut meriittejä musiikkivideoiden luomisessa tekemällä töitä sellaisille metallibändeille kuin Type O Negative, Symphony X ja HammerFall. Ivan Colic kuvasi Moonspellille aikaisemmin videon kappaleesta “Memorial”, joka on biisi “Finisterra”-albumin soittolistalta. Moonspell tulee siirtymään musiikkivideoidensa kuvaustöiden ajaksi Serbian Belgradiin, jossa on tämänhetkisten suunnitelmien mukaan tarkoitus kuvata molemmat videot.

Yhtyeen uusin albumi on viime vuonna julkaistu “Under Satanæ”. Se on musiikillisesti mustan metallin ja goottimetallin siitos, jonka kymmenestä kappaleesta kertyy soittoaikaa noin 50 minuutin verran. Albumi julkaistiin lokakuussa.

Moonspell on:

 • Fernando Ribeiro (laulu)
 • Ricardo Amorim (kitara)
 • Aires Pereira (basso)
 • Mike Gaspar (rummut)
 • Pedro Paixão (koskettimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.