Metallimusiikki.net

Moonspell: Night Eternal.

 • Julkaistiin maanantaina 14.07.2008.
 • Luettu 1234 kertaa
 • Bändit:

"Night Eternal" -albumin kansikuva Moonspelliltä. Kuvassa piirretty hahmo, joka muistuttaa kasvoiltaan naista. Hänellä tai sillä on valkoiset toogaa muistuttavat kuteet yllään. Tausta tummanharmaa. Naisella musta kruunu ja harmaa keho. Yläosassa Moonspell"Night Eternal" -albumilta

Lissabonilainen musiikkiryhmä Moonspell laski netissäkin levitykseen aivan äskettäin tämän musiikkivideonsa. Kappale “Night Eternal“ on samalla bändin uusimman studio-opuksen nimi. Kyseisen videoklipin ohjasi jälleen Ivan Colic, joka ohjasi myös musiikkivideon “Scorpion Flower”. Kyseinen ohjaaja on tehnyt maineikkaan uran metallibändeille videoita tehden, sillä hänen luomuksiaan löytyy Type O Negativelta, Symphony X:ltä ja mm. ruotsalaiselta power metallia soittavalta HammerFalliltakin. Colic kuvasi videon Serbian Belgradissa.

Tanskan Antfarm Studioilla tuottaja Tue Madsenin kanssa ikuistettu “Night Eternal” on bändin tuoreimman albumin nimikkovärssy. Albumia on myyty Euroopan alueella suhteellisen paljon, mutta ilmeisesti amerikkalainen fanikunta ei ole siitä kovin ilmestynyt, sillä levyä on myyty Yhdysvalloissa julkaisuviikon aikana vain noin 800 kappaletta. “Night Eternal” on bändin kotimaassa virallisella albumilistalla sijalla 3 ja Saksanmaallakin sijalla n:o 62. Pitkäsoitto on seuraaja yhtyeen kaksi vuotta sitten esiin tuomalle “Memorial”-luomukselle.

Tällä musiikkivideolla on kestoa hieman yli neljä minuuttia. Se julkaistiin Webissä ensimmäistä kertaa 11.7.2008. Tähän hetkeen mennessä kyseistä klippiä on katsottu yksistään YouTube-videopalvelussa yli 2300 kertaa ja se on saanut yleisöltä pisteet 4,5/5.

Moonspell laittoi myyntiin albumistaan kahta erilaista versiota. Toinen on normipainos, mutta erikoisemmassa versiossa on bonus-CD ja bonuskappale “Age of Mothers”, sekä toisenlainen versio värssystä “Scorpion Flower”. Lisäksi erikoispainoksen mukana tulee bonus-DVD, johon on purkitettu sisälle kaikki videot albumeilta “Memorial” ja “Finisterra”, sekä kolme live-esiintymisistä nauhoitettua kappaletta, jotka Moonspell soitti vuoden 2007 Wacken Open Air -festivaalissa Saksan Wackenissa.

“Night Eternal” -albumin kappaleet:

 1. At Tragic Heights
 2. Night Eternal
 3. Shadow Sun
 4. Scorpion Flower
 5. Moon In Mercury
 6. Hers Is The Twilight
 7. Dreamless (Lucifer And Lilith)
 8. Spring Of Rage
 9. First Light
 10. Age Of Mothers (bonuskappale)
 11. Earth Of Mine (bonuskappale)
 12. Unhearted (bonuskappale)
 13. Scorpion Flower (Dark Lush Cut) by Orchestra Mortua (bonuskappale)
 14. Scorpion Flower (The Feeble Cut) by [F.E.V.E.R] (bonuskappale)

Yhtyeen uran yhdeksäs albumi julkaistiin täällä Euroopan alueella 16. toukokuuta kuluvana vuonna. Yhdysvaltoihin se ulottui vasta kesäkuun toisella viikolla. Huhujen mukaan kiekon kappaleita olisi vuodettu luvattomasti Internetiin jo huhtikuussa.

Moonspell on:

 • Fernando Ribeiro (laulu)
 • Miguel Gaspar (rummut)
 • Ricardo Amorim (kitara)
 • Pedro Paixão (kosketinsoitin ja kitara)
 • Aires Pereira (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.