Metallimusiikki.net

Laethora: "The Light in which we all Burn".

  • Julkaistiin lauantaina 28.03.2009.
  • Luettu 854 kertaa
  • Bändit:

Marcus Bergmanin valokuvassa viisi mustiin pukeutunutta miestä vitivalkoista taustaa vasten. Miehistä keskimmäinen, etummainen, häijynnäköinen. Lähes kaikilla näistä miehistä lyhyet tai puolipitkät hiukset, osalla partaa.Kuva: Marcus Bergman

Göteborgilainen Laethora kurnutti ilmoille ilotiedon: uusi albumi on nauhoitettu. Yhtye vei levyn nauhoitusvaiheen pätökseen kaksi päivää sitten. Nyt on jäljellä lopputuotteen miksaaminen. Bändi kutsuu kiekkoaan nimellä “The Light in which we all Burn”. Se tulee olemaan tämän death metal -jyrmyn järjestyksessä toinen albumi — seuraaja vuonna 2007 julkaistulle debyyttikiekolle. Uusi albumi sisältää 13 uutta biisiä, joita työstetään nyt Sonoresin / Gesperrtin Studioilla. Miksaajan ei toimikaan Roberto Laghi, jonka kanssa Laethoran joukot ovat tehneet yhteistyötä aikaisemminkin, sillä Laghi on yllättäen sairastunut. Bändi on päättänyt hoitaa miksaamisen ilman ulkopuolista apua.

Laethoran remmi uhkailee tarjoavansa “The Light in which we all Burn” -albumilla huimasti raskaampaa ja synkeämpää meininkiä kuin mitä ryhmä tarjosi debyyttialbumillaan “March of the Parasite” helmikuussa 2007. Esimakua siitä, mitä on luvassa, julkaistiin taannoin Laethoran MySpace-sivuilla, jonne sullottiin demoversiot kappaleista “Uproar” ja “New Day”. Bändi ei ole tähän mennessä valottanut luomuksensa kappalelistaa tarkemmin. Myöskään levyn kansikuvaa ei ole julkaistu. Rykäisyn julkaisee The End Records, mutta Laethora etsii vielä toista yhteistyökumppania hoitamaan albumin julkaisemisen kunnolla myös Euroopan alueella.

Ruotsalaiset uutisoivat uuden albumin nauhoittamisen käynnistyneen 29.1. Alkuvuoden varrella yhtye oli jo ehtinyt hoitamaan parikin esituotantovaihetta, joiden hedelminä hahmottui viiden kappaleen perustat äänityskuntoon.

Laethora on:

  • Niklas Sundin (kitarat)
  • Joakim Rosén (kitarat)
  • Jonatan Nordenstam (laulu)
  • Joel Lindell (rummut ja taustalaulu)
  • Jonnie Täll (basso)

Metallimiehet kutsuvat bändinsä musiikkityylin makaavan tukevasti deathin ja grind metallin perustalla, mutta biiseissä on tarjolla Laethoralle ominaista innovatiivisuutta ja haastavuuttakin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.