Metallimusiikki.net

Lost Societyn jäsenet ovat pokerin ystäviä

Raketin lailla suosioon vuoden 2012 Global Battle of Bands -bändikilpailusta noussut suomalaisyhtye Lost Society on saanut energisen keikkabändin maineen, eikä suotta. Kuka tahansa, joka käynyt seuraamassa bändin esiintymistä kotimaisilla kiertueilla tai legendaaristen bändien, kuten Slayerin ja Exoduksen lämmittelijänä, on saanut kokea bändin aidon omistautumisen thrash metallin sanansaattajana toimimiseen.

Keikkailu on musiikille omistautuneiden soittajien sydäntä lähellä. Keikkailu tarkoittaa Lost Societyn muusikoille usein pitkien välimatkojen kulkemista kaupungista ja maasta toiseen keikkabussin kyydissä. Ajan tappamiseksi bändin jäsenet pelailevat muun muassa korttipelejä keikkamatkoillaan ja erityisesti pokeri on keikkailevien muusikoiden mieleen. Lost Society bändin jäsenten kiinnostus pokeria kohtaan on myös huomattu laajemmin ja esimerkiksi bändin jäsenistä Sammy Elbanna ja Mirko Lehtinen ovat osallistuneet kutsuvieraina Radio Rockin järjestämään kansalliseen Rock Poker -turnaukseen.

Pokeri on helposti omaksuttava ja jännittävä peli, jota kuka tahansa voi pelailla ajankuluksi kotonaan tai tien päällä ollessaan. Pelikaverin puuttuessa nettipokeri on mainiota ajanvietettä ja pelaaminen onnistuu mainiosta myös älypuhelimella tai tabletilla. Pelissä voi menestyä tuurilla, mutta parhaat pelaajat hyödyntävät erilaisia strategioita pelissä menestyäkseen.

Bändikilpailu avasi tien menestykseen

Vuonna 2012 helsinkiläisen yökerhon lavalle nousi tuiki tuntematon Lost Society -niminen thrash metal bändi esittämään omaa tuotantoaan Global Battle of Bands -bändikilpailun tuomaristolle ja harvalukuiselle yleisölle. Energiaa puhkuva esitys upposi kuin kuuma veitsi voihin ja kilpailun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Levytyssopimuksen saanut bändi sai ylistystä kriitikoilta ja ensimmäisten julkaisujen myötä bändissä uumoiltiin olevan todellista tähtiainesta. Maailmanluokan suurmenestystä ei vielä ole tullut, mutta suurten maailmanluokan bändien lämmittelijänä Lost Society on päässyt valloittamaan suuriakin esiintymislavoja. Nopean thrash metal -tyylisuunnan edustajana Lost Society on kiistattomasti Suomen kirkkain tähti. Omilla kiertueillaan bändi esiintyy säännöllisesti loppuunmyydyille keskisuurille klubeille niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Pokerinpelaajina bändin jäsenet seuraavat monien esikuviensa jalanjäljillä. Anthrax-yhtyeen kitaristi Scott Ian on legendaarinen metallimuusikko ja arvostettu pokeriammattilainen. Ian ei ole vain innokas harrastaja, vaan kokenut pelaaja, joka pystyy kovan paikan tullen bluffaamaan pelipöydän pokerikonkareita. Muita pokeripöydistä tuttuja raskaan rokin soittajia ovat esimerkiksi Guns ´N Roses -yhtyeestä tuttu Slash ja Alice in Chains -yhtyeen Jerry Cantrell. Lost Societyn muusikoiden pokeriura on toistaiseksi melko vaatimaton, mutta ajan myötä saatamme vielä nähdä heidän nimiään pokeriturnausten palkintosijoilla.

Bounty-pelaajat Rock Pokeri -turnauksessa

Rock Pokeri -turnaus sai alkunsa jo vuonna 2010 ja on järjestetty lähes vuosittain siitä lähtien. Turnauksessa on alusta lähtien ollut mukana kutsuvieraina julkisuuden henkilöitä ja rock-muusikoita, joiden on tiedetty harrastavan enemmän tai vähemmän tosissaan pokerin pelaamista. Kutsuvieraat saavat ilmaisen osallistumisen turnaukseen ja toimivat samalla niin sanottuina bounty-pelaajina. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen normaalin pääsymaksun turnaukseen ostanut pelaaja saa erikoisbonuksen, mikäli onnistuu pelaamaan jonkun bounty-pelaajista ulos turnauksesta.

Lost Societyn Sammy Elbanna ja Mirko Lehtinen toimivat vuoden 2018 Rock Pokeri -turnauksen yhden osakilpailun bounty-pelaajina. Heillä oli mahdollisuus edetä turnauksessa voittosijoille asti ja kuitata jokin rahapalkinnoista, mutta molemmat putosivat omassa osakilpailupöydässään. Yksi parhaimpia bounty-pelaajien sijoituksia on ollut Happoradio-yhtyeen laulajan Ari Tykin kolmas sija vuoden 2011 turnauksessa. Vuotuisen turnauksen voittajiksi bounty-pelaajat eivät ole koskaan onnistuneet pääsemään.

Yhteenveto

Tunnettujen rock- ja metallimuusikoiden joukosta löytyy runsas määrä innokkaita pokerin pelaajia. Oman kortensa kekoon ovat kantaneet uuden sukupolven thrash-metallimuusikot Lost Society -yhtyeestä osallistumalla Rock Pokeri turnaukseen bounty-pelaajina. Keikkaileville muusikoille pokerin pelaaminen joko keskenään tai kiertuehenkilökunnan kanssa on mukava tapa kuluttaa aikaa keikkabussissa ja itse keikkapaikalla esiintymisvuoroa odottaessa. Parhaimmat metallimuusikot, kuten esimerkiksi Anthrax-yhtyeen Scott Ian ovat luoneet pokerin pelaamisesta itselleen jopa toissijaisen ammatin ja osallistuvat säännöllisesti suuriin turnauksiin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.