Metallimusiikki.net

Kirjaudu sisään
Luo profiili

Lovijatar: "Pimeän tuoja"

 • Julkaistiin maanantaina 29.07.2013.
 • Luettu 1944 kertaa
 • Bändit:

Stoneria ja folk-/pakanasävyjä suomenkielellä tulkitseva Lovijatar julkaisee debyyttialbuminsa "Pimeän tuoja" 6.9.2013. "Vainovalkea"-nimeä kantava ensimaistiainen albumilta on nyt julkaistu ja se on saatavilla digitaalisista musiikkipalveluista. Kappaleesta on myös juuri julkaistu musiikkivideo.

Lovijatar koostuu kokeneista muusikoista joiden tekemisiä on voinut seurata yhtyeissä kuten Battlelore, Elephant Bell, Tytär ja Boner. Inspiraatiota yhtyeen sanoituksiin löytyy muun muassa Kalevalasta ja Suomen Kansan Vanhat Runot -teoksesta. Aihioita melodioihin taas on saatu karjalaisista ja suomalaisista itkuista, jotka ovat tallennettu 1900–luvun alussa. Rikkaasta vaikutevirrasta huolimatta suunta ja tarkoitus yhtyeen ilmaisulle on selkeä.

Olemme poimineet itkuvirsistä teemoja, jotka meistä tuntuvat luonnollisilta ja kääntäneet ne sitten rock-bändin ilmaisuun. Tarkoituksenamme ei ole pyrkiä tekemään uudelleen vanhaa kansanmusiikkia vaan pikemminkin luoda uutta jonka kaikupohjana toimii mennyt aika. Turha meidän on kuvitella elämää jossain metsäyhteisössä, vaan olemme aikamme lapsia ja haluamme kuulostaa myös siltä, kitaristi Jussi Rautio kertoo.

"Pimeän tuoja" -albumin kappaleet:

 1. Vainovalkea
 2. Kadotettu
 3. Puujumala
 4. Uhrilehto
 5. Kulje Kuu Pala Päivä
 6. Kun Usva Peittää Minut Saleihinsa
 7. Lievo
 8. Syntyi Lovijatar
 9. Louhen Lahjat
 10. Kolmisormi
 11. Tuonen Musta Joki

Lovijatar on:

 • Tommi Vaittinen (laulu)
 • Jussi Rautio (kitara ja taustalaulu)
 • Petrus Rapo (kitara)
 • Sami Ollikainen (basso)
 • Mikko Neuvonen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 109 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.