Metallimusiikki.net

Madder Mortem: "Eight Ways".

 • Julkaistiin maanantaina 13.04.2009.
 • Luettu 1143 kertaa
 • Bändit:

Madder Mortemin albumin "Eight Ways" etukannessa maalaus vehreästä luonnosta, joka on sinisen pilvitaivaan alla. Maa on vuoristoinen ja sen seassa on hohtavia vesilammikoita. Kuvan yläosassa taivasta vasten yhtyeen logo, jonka alla albumin nimi. Kuvan alaJulkaistaan 18.5.2009

Viides norjalaisen doom metallia soittavan Madder Mortem –bändin albumi on nimeltään “Eight Ways”. Se on valmistunut julkaistavaksi toukokuun puolen välin jälkeen täällä Euroopassa. Pohjois-Amerikkaan albumi saapuu Peaceville Recordsin julkaisemana kuukautta myöhemmin. “Eight Ways” on jo toinen kiekko, jonka Madder Mortem julkaisee Peacevillen kautta. Levy on seuraaja vuonna 2006 ilmestyneelle “Desiderata”–albumille. Yhtye suitsuttaa uutukaisellaan kyenneensä kehittymään ja kasvamaan uusimmalla albumillaan, joka on epäilemättä Madder Mortemin uran tähänastisista saavutuksista suurin. Levyn 12 kappaletta ovat samanaikaisesti dynaamisia, tarttuvia ja kauniita sävellyksiä, joissa laulajatar Agnete Kirkevaagin henkeäsalpaava laulu pääsee hyvin esille. Madder Mortem tuotti albumin omatiomisesti ja nauhoitti sen useissa eri sijainneissa kesä- ja marraskuun välisenä aikana viime vuonna.

Madder Mortemin levy-yhtiö Peaceville Records ilmoittaa albumin olevan ennakkomyyntivaiheessa. Jokainen “Eight Ways” -albumin ennakkoon tilannut taho tulee saamaan kylkiäisenä ilmaisen julisteen, joka on A2-arkin kokoinen.

Yhtye arveli vielä helmikuussa alkaneena vuonan voivansa julkaista uutukaisalbumin jo 11.5.2009, mutta levyn julkaisupäivämäärää jouduttiin myöhemmin siirtämään tuonnemmaksi. Albumi ilmestyy Euroopassa 18. toukokuuta ja Yhdysvalloissa kesäkuun 16. päivä.

Preorder Now – Released 18th May

 1. Formaldehyde
 2. The Little Things
 3. Armour
 4. Resolution
 5. A Different Kind Of Hell
 6. Riddle Wants To Be
 7. Where Dream And Day Collide
 8. The Flesh, The Blood And The Man
 9. Get That Monster Out Of Here
 10. Life, Lust & Liberty
 11. All I Know
 12. The Eighth Wave

Norjalaiset aikovat nyt tehdä peräti kaksi musiikkivideota uuden albumin biiseistä. Musiikkivideoiden julkaisupäivämäärät ja muut detaljit tullaan paljastamaan hieman myöhemmin.

“Desirerata” on maaliskuussa 2006 julkaistu pitkäsoitto. Se on toistaiksi soitinyhtyeen uusin pitkäsoitto. Albumi nauhoitettiin Göteborgissa, Ruotsissa, sijaitsevan Studio Fredmanin tiloissa. Osa nauhoitusurakasta hoidettiin myös Space Valley Studioiden uumenissa. Albumi masteroitiin oslolaisen Strype Audion laitoksessa. “Desiderata” on MM:n ensimmäinen täyspitkä julkaisu Peaceville Recordsin kautta. Aikaisemmin metelibändi oli kuulunut Century Media Recordsille.

Madder Mortem on:

 • Agnete M. Kirkevaag (laulu)
 • BP M. Kirkevaag (kitara ja laulu)
 • Odd E. Ebbesen (kitara)
 • Tormod L. Moseng (basso)
 • Mads Solås (rummut)

Bändi perustettiin Norjan itäosissa. Madder Mortem tunnettiin vuonna 1993 vielä nimellä Mystery Tribe. Tammikuussa 1997 ryhmä vaihtoi nimensä ja otti nykyisen sanamuodon käyttöön. Sen jälkeen valmistui demolevy “Misty Sleep” ja Misanthropy Records tarjosi bändille levytyssopimusta kuultuaan sen. Debyyttialbumi “Mercury” julkaistiin levytyssopimuksen turvin vuonna 1999.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.