Metallimusiikki.net

Madder Mortem valmistautuu äänittämään.

 • Julkaistiin torstaina 07.02.2008.
 • Luettu 915 kertaa
 • Bändit:

Madder Mortemin joukot värivalokuvassa istuvat juhlakatetun pöydän ympärillä. Kvuassa neljä miestä ja yksi nainen. Miehillä pääsääntöisesti jokaisella mustat vaatteet, osalla pitkät hiukset ja partaa. Naisella pitkä musta heviletti ja tummanpunainen mekkoKuva: Kim Sølve

Eilen julkaisemassaan lausunnossa norjalainen Madder Mortem kertoo olevansa edelleen hengissä ja hyvissä voimissa. Monet fanit ovat olleet huolissaan yhtyeestä juuri sen vuoksi, ettei bändi ole antanut kuulua mitään uutta itsestään pitkään aikaan. Nyt yhtye tyynnyttelee kuuntelijoitaan ja kertoo, ettei ole syytä huoleen. Syy, minkä vuoksi bändi on viettänyt hiljaiseloa, johtuu uuden musiikkimateriaalin kirjoittamisesta. Madder Mortem on tällä hetkellä viimeistelemässä uusia biisejä ennen kuin ryhtyy äänittämään niitä. Uusia kuulumisia jäsenet aikovat kertoa lähiaikoina kunhan nauhoitusurakka on päässyt vauhtiin.

Edellisen kerran yhtye uutisoi itsestään viime vuoden elokuussa, jolloin se kertoi aikovansa esiintyä 1.9.2007 Kristiandansin Hjørnet-klubissa yhdessä Rules of Engagementin kanssa. Bändin nettisivujen kautta julkaistavista uutisista vastaa yleensä bändin ktiaristi, BP M. Kirkevaag, joka toimii webmasterina.

Madder Mortemin viimeisin albumi on maaliskuussa 2006 ulos tullut “Desiderata”. Se julkaistiin Peaceville Recordsin kautta. Albuminsa yhtye äänitti Ruotsin Göteborgin kaupungissa sijaitsevan Studio Fredmanin tiloissa. Levy muokattiin osittain myös Space Valley Studioiden syövereissä. SV-studiossa tehdyissä äänityssessioissa bändi miksautti albumille yksinomaan kappaleet “Dystopia” ja “Cold Stone”. Albumin kappaleiden sanoituksista vastaa yhtyeen 31-vuotias vokalisti Agnete M. Kirkevaag. Kiekko masteroitiin Oslon Strype Audion suunnalla. Ennen Peacevillen kautta musiikkinsa julkaisemista Madder Mortem kuului Century Media Recordsin remmiin.

“Desiderata”-albumin kappaleet:

 1. My Name Is Silence
 2. Evasions
 3. Plague On This Land
 4. Dystopia
 5. M For Malice
 6. The Flood To Come
 7. Changeling
 8. Cold Stone
 9. Hypnos
 10. Sedition
 11. Desiderata
 12. Hangman

“Desiderata” julkaistiin maailmanlaajuisesti 24. huhtikuuta 2006, mutta Norjassa se ilmestyi jo 27. päivä maaliskuuta samana vuonna.

Madder Mortem on:

 • Agnete M. Kirkevaag (laulu)
 • BP M. Kirkevaag (kitarat ja laulu)
 • Mads Solås (rummut)
 • Odd Eivind Ebbesen (kitarat)
 • Tormod Langøien Moseng (basso)

Yhtye perustettiin nimellä Mystery Tribe vuonna 1993. Se on kotoisin Norjan itäosissa. Muutamia vuosia myöhemmin, tammikuussa -97, bändi otti nimekseen Madder Mortem ja nauhoitti demoasteisen mini-CD:n, nimeltään “Misty Sleep”. Se toi yhtyeelle levytyssopimuksen Misanthropy Recordsilta. Sen kautta bändi toi esiin ensimmäisen studio-opuksensa, jolle nimeksi annettiin “Mercury”. Esikoinen ilmestyi vuonna 1999.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.