Metallimusiikki.net

Manitou erosi Fireboxista.

 • Julkaistiin lauantaina 30.12.2006.
 • Luettu 1450 kertaa
 • Bändit:

Manitou-bändin promokuva, jossa miehet seisovat mustaa taustaa vasten. Kuvassa viisi miestä, joista keskimmäisellä on lippalakki päässä.Kotimainen Manitou , jonka kokoonpanoon kuuluu jäseniä sellaisista rytmiryhmittymistä kuin Omnium Gatherum, Malpractice ja Kaihoro, on päättänyt erota Firebox Recordsin leivistä.

Manitou julkaisi toisen täyspitkän albuminsa, minkä nimi on “Deadlock”, viime maaliskuussa. Kiekko julkaistiin Fireboxin kautta ja se äänitettiin ja miksattiin joulukuussa 2005 Sound Supreme Studioilla. Masterointi hoidettiin Chartmakersin tiloissa. Bändin debyyttialbumi on “The Mad Moon Rising”, joka julkaistiin vuonna 2004 nyt jo edesmenneen Rage Of Achilles Recordsin kautta.

“Deadlock”-albumin kappaleet:

 1. And The Silence Bites
 2. Fools In Control
 3. Waste, Damnation
 4. The State Of Mind
 5. Black Burning Flame
 6. Swallowing the Dark
 7. Psychoracer
 8. Lead A Wild Ride
 9. By The Waves of Stars
 10. Black Meadow (Menace of War)
 11. Black Meadow

Manitou-yhtyeen alkuajat:

Manitou on kotoisin Kotkan läheltä, Karhulasta. Bändi perustettiin vuonna 1997, jolloin yhtyeen kokoonpano oli hieman toisenlainen kuin nykyään. Yhtye halusi silloin, ja haluaa vieläkin, luoda perinteistä heavy metal -musiikkia, missä yhdistellään proge-elementtejä. Manitou-poppoon musiikkiin kerrotaan bändin nettisivuilla vaikuttaneen sellaiset yhtyeet kuin Queensryche, Iron Maiden, Dream Theater, Ozzy, Tarot, Dio ja Judas Priest sekä Annihilator.

Bändin ensimmäinen demoäänite on “Mad Moon Rising”, joka nauhoitettiin Manitoun silloisessa harjoittelukämpässä — vuosi oli 1999. Demon äänenlaatu oli heikko. Seuraavat demot bändi päättikin tehdä paikallisessa studiossa. Manitou äänitti demot: “Mercenary” (1999), “Machine Mind” (2000) ja “Face The Snake” (2000). Viimeisimmän demon jälkeen bändi erotti toisen kitaristinsa, Turo Komulaisen, ja otti tilalle Markus Vanhalan, joka soitti jo tuolloin paikkakuntalaisessa Omnium Gatherum -bändissä.

Manitou on:

 • Ismo Laukkanen_ (basso)
 • Markus Vanhala (kitara)
 • Markku Pihlaja (laulu)
 • Antti Laurén (kitara)
 • Matti Suhonen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.